SZülők! Hány éves fiút, lányt engednétek elsőzör felnőtt kíséret nélkül akárhova is elmenni?
2013 tavaszán én 14 voltam, hugom 13. Ugyanilyen korú barátnőkkel voltunk életünk legelső koncertjén.
A nyáron max 10-11ig engedtek ki minket esténként, 20 percre voltunk gyalog otthonról, ekkor 15 voltam.
Most, szilveszterkor, én még mindig 15, hugom 14, házibuliban voltunk, anya negyed hat körül jött értünk. A bulit egy barátom tartotta, de rajta kívül nem volt több ismerős.
OFF lesz:
Attól, hogy a nightclub-ok, disco-k a maffia gyülekezőhelyei, attól ez nem azt jelenti, hogy ők beléd is fognak kötni. Tudod, a maffiára jellemző, hogy aki őket nem bántja, azokat ők se fogják. Ha meg bántod őket, akkor szétvernek egy egész rockkoncertet is akár, bárhol megtalálnak, ha valami bajuk van veled...
Lévén sokat járok szórakozóhelyekre (DJ vagyok), van 1-2 alvilági ismerősöm, és elmondom, normálisabbak, mint bármelyik rocker, akiket eddig megismertem. Ha jóba vagy velük, akár egymaguk odaállnak bármekkora cigánycsorda elé, míg ti úgy elfuttok, hogy csak lobog utánatok a mázsányi hajatok.
A tuctuc zenét meg igenis lehet élvezni bármilyen tudatmódosító nélkül is. Sőt, nekem a rockhoz kell tudatmódosító - azt hiszem, erre mondják, hogy ízlések és pofonok. Vagy kinek a pap, kinek a papné. A másik zenei ízlésébe csúnya dolog belekötni, olyan, mintha azon akarnál vitázni, hogy ki melyik színt szereti. :)
Az ON lemaradt:
Engem először 15 évesen engedtek el az éjszakába, és talán ugyanennyi voltam, mikor más városba mentem a barátaimhoz, ottaludni. Ha átfogóbb választ szeretnél, akkor azt hiszem, 3. osztályos voltam (kb. 9 éves), mikor egyedül mentem az iskolába, bár hozzánk elég közel volt az általános sulim. A boltba viszont már első osztályos koromban is lementem, ha venni akartam mondjuk egy nyalókát. Sőt, óvodás koromban a sarki kiskocsmában árultak fagyit, és oda is egyedül mentem - igaz, ott azért anyu figyelt az ablakból.
Mellesleg szerintem hülyeség a "csak 18 éves kor után"; egy 10 évest ugyanúgy megkéselhetnek az utcán, mint egy 18 évest. Egyébként a 14-15 éves kor szerintem az ideális, ha éjszakáról van szó, nappal meg akár 6 éves kortól is - persze, akkor azért nem olyan messzire.
Engem 11-12 (6. osztályosként) éves korig nem engedtek sehova egedül menni-jönni.Se iskolába; boltba; biciklizni; barátokhoz sehova, hiába akartam.Aztán amikor 7-es lettem olyan élethelyzetbe kerültünk hogy a szüleimnek muszáj volt megengedniük hogy egyesül járjak iskolába és ehhez hozzátartozott hogy reggel magamnak kellet kaját vennem.Nagyon örültem neki hogy végre legalább ennyire önálló lehetek, de féltem is mert egész életembe kb 7× utaztam tömegközlekedési eszközzel és akkor sem egyedül.Aztán kb. 1 hét alatt megszoktam és utána egy hónappal meg már egyedül mentem el biciklizni meg a barátokhoz és edzésre is (így több edzésre is el tudtam menni).Most 14 évesen a barátaimmal megyek nyaralni a balatoni nyaralónkhoz és egy szülő sem jön velünk, egyedül az egyik barátom nővére (23 éves) meg a pasija jön velünk.Ja és ezt a nyaralást én állom pénzügyileg mindenestül (fő kiadás a kaja meg a belépők), azt hogy én állom magamnak nagyon sokat számít abban hogy elengedtek.És még annyit hogy nem zsebpénzből fizetem mert az nálunk nincs hanem dolgoztam/dolgozok, 13000Ft-ot szánok rá mindenestül.Idén még nem tervezek menni semmilyen fesztiválra/koncertre de jövőre 15 évesen szeretnék majd menni és már megbeszéltük a szüleimmel hogy elengednek.Csak idén még én sem éreztem magamat elég idősnek egyedül (barátokkal) elmenni meg szüleim sem akartak elengedni.
14L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!