SZülők! Hány éves fiút, lányt engednétek elsőzör felnőtt kíséret nélkül akárhova is elmenni?
tavaly előtt (15 voltam) balatonra mentem el 3 barátnőmmel a nyaralójukba, de ott voltak a szülők, külön még sosem voltam barátokkal sehol, majd nyáron fognak elengedni meg akkor már 18 leszek. bulizni mentem már úgy hogy barátnőmnél aludtam utána. illetve mindig megbeszéljük hogy melyik vonattal menjek haza. meg persze szilveszterkor mindig csak másnap kell hazamenni.
szerintem bőven megengedhetnék 16 éves kortól, de ez van.
17/L
Én 15 évesen mentem először SZIGETre, barátokkal, egy napra. (Aznap mentünk, másnap jöttünk.) Onnantól kezdve minden évben Hegyalja, FEZEN, Rockmaraton vagy Metalfest (többnyire egész hétre) barátokkal, párommal. Megbízható voltam, így elengedtek. Életem első rockkoncertjén 12 évesen voltam, apuval (ő is imádja), aztán 14 éves koromtól egyedül. Nem szoktam drogozni, akkoriban még sörözni se, szóval ezzel sem volt gond.
És igen, egy 8 éves is simán tud évezni egy koncertet. Nyilván nem első sör hangfal mellett, hanem hátrébb. Egy rockzenei fesztiválra az ember azért megy, hogy élvezze az élő zenét..
23/N
Egyedül menni "valahova", abba nálam pl. beletartozik az is, hogy elmegy egyedül az iskolába, illetve onnan hazajön. Engem olyan 10 éves koromtól már nem fuvaroztak, szerintem ezzel nem is volt gond, ezt szerintem én is így fogom csinálni (bár ez még négy év múlva lesz aktuális a fiamnál).
Ha már egyedül közlekedhet, akkor napközben barátokkal találkozni is simán el lehet engedni, persze úgy, hogy a szülő tudja, hogy hol van.
Koncertre 14-15 évesen mehet majd felnőtt nélkül, de azért egy jó darabig még elmegyek érte.
Ennyi idősen már én is mehettem, igaz, nem minden hétvégén. Nem mondom, hogy sosem ittunk, de azért volt annyi eszem, hogy ne sakál részegen várjam a szüleimet :D
Itt a legjobb, legátfogóbb válasz, a kérdést pontosan így értettem, hogy hova hány évesen meg esetleg a gyerek nemétől függ-e.
Amit senki nem írt, az az, hogy a gyerek megbízhatósága nem elég.
Ha önmagától nem kell, mástól akkor is lehet félteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!