Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza ebben a...

Kinek van igaza ebben a kérdésben?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy pár hónapja elköltözztem, elég nehezen fogadták el a szüleim. Van egy telkünk, amit eladtak, ebből vennének nekem egy lakást, hogy ne albérletben éljek. Ebbe a lakásba természetesen én is beleadnék, nem is keveset. De már most elkezdték, hogy normális környéken akarnak, nem arra, ahol most lakom ( 8. kerület) hanem a külvárosban. Én meg nyilván nem akarnék oda visszamenni, belvárosban maradnék és úgy érzem, ha én is beleadok pénzt, meg eleve, csak eldönthetem már, hol akarok élni. Ti mit gondoltok erről?

23/N

2013. dec. 27. 12:47
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Én nem töröm a váláson a fejem, sőt, a házasságon sem, ezt ők mondták....illetve tisztában vagyok azzal, hogy a haszonélvezeti jog felülírja a tulajdonjogot, de ha őkis beleadnak a lakásba, és a saját keresütökből összspórolták a pénzt, nyilván nem tehetem azt meg, hogy ebből ne legyen semmi részük úgymond. Ha nem fogadnám el a lakást, akkor nagy veszekedések lennének, miszerint ostoba dolog nem saját lakásban élni.
2013. dec. 27. 17:21
 22/26 A kérdező kommentje:
Az eladásról meg annyit, ha nem költöznék be a lakásba, akkor kiadnák albérletnek. Tehét a lényeg, hogy vezsnek lakást, ami jövedelmező lehet, de nyilván a gyerekük elsőbbséget élvez. Ha meg kiköltöznék esetleg, akkor is bérbe adnék. Azon gondolkozom még, hogy akkor viszont nem adok bele pénzt, hanem megvezsik ők, én meg gyűjtögetek tovább, hátha később vennék önerőből lakást.
2013. dec. 27. 17:25
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Haszonélvezetet akkor sem!

Akkor inkább úgy, hogy a tulajdont osszátok meg, és a tied legyen a haszonélvezet!

És később, ha úgy állsz, megveszed a részüket...

2013. dec. 27. 17:25
 24/26 anonim ***** válasza:
azt hiszem 2015 tol fog ugy modosulni a torveny, hogy minden kozos tulajdon lesz, a hàzassàg elott szerzett vagyon is. ezt onnan tudom, hogy én Franciaorszàgban hàzasodtam, és hàzassàgi szerzodest kellett csinàlnunk ahhoz, hogy a magyarorszàgi lakàsom a tulajdonomban maradhasson és ne legyen kozos. az ugyvéd azt mondta nemsokàra ez lesz Magyarorszàgon is, a tagàllamokon belul ezt is egységesiteni fogjàk.
2013. dec. 27. 18:36
 25/26 anonim ***** válasza:
ma 18:36-os: ezt rosszul tudod, MINDEN EU-államban a házasság ELÖTTI vagyon soha nem lesz közös!
2013. dec. 27. 19:07
 26/26 anonim ***** válasza:
hàt, Franciaorszàg szerint nem. a fene akart volna hàzassàgi szerzodést k0tni 100 ezer forintért..ha igy lenne. itt ugy van, hogy minden kozos lesz, még a férjemre maradt orokség is kozos lett volna.
2013. dec. 27. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!