Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza ebben a...

Kinek van igaza ebben a kérdésben?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy pár hónapja elköltözztem, elég nehezen fogadták el a szüleim. Van egy telkünk, amit eladtak, ebből vennének nekem egy lakást, hogy ne albérletben éljek. Ebbe a lakásba természetesen én is beleadnék, nem is keveset. De már most elkezdték, hogy normális környéken akarnak, nem arra, ahol most lakom ( 8. kerület) hanem a külvárosban. Én meg nyilván nem akarnék oda visszamenni, belvárosban maradnék és úgy érzem, ha én is beleadok pénzt, meg eleve, csak eldönthetem már, hol akarok élni. Ti mit gondoltok erről?

23/N

2013. dec. 27. 12:47
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
61%

Ha ök veszik a lakást, akkor SOHA nem leszel tölük független, mert mindig bele fognak szólni mindenbe: ha megvan, akkor hogy milyen legyen a fal színe, milyen szönyeg lehet a padlón, a fürdöszobába milyen berendezés lehet, ha netán el akarod adni valamiért, akkor nem engedik, stb. stb., indoklás: "ha már kifizettük, akkor csak van jogunk megmondani, hogy mi hogy legyen.

Ha eladják azt a bizonyos telket, akkor ajándékozzák neked azt az összeget, amit neked szánnak, és utána TE arra költöd, amire akarod.

De abba semmi esetre sem mennék bele, hogy "vegyenek neked" lakást, mert az attól, hogy te vagy (esetleg) tulajdonosnak bejegyezve, az övék lesz.

2013. dec. 27. 12:52
 2/26 anonim ***** válasza:
73%
Bocs, de tényleg nem vagy normális, ha a nyóckerben akarsz lakni.
2013. dec. 27. 12:52
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha ők beszállnak az árába akkor van beleszólásuk.
2013. dec. 27. 12:53
 4/26 A kérdező kommentje:
Ahol én lakom, a Corvin negyedhez közel van,nincs semmi gáz a környékkel. De nyilván nem ragaszkodom hozzá, de a belvároshoz közeli részekhez azért igen.
2013. dec. 27. 12:54
 5/26 A kérdező kommentje:
És ha én beszállok az árba, akkor nekem nincs beleszólásom?
2013. dec. 27. 12:55
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a 8ker baromságot már nagyon unom, a sok tudatlan barom mind azt hiszi, hogy egy nagy gettó az egész. Hát nagyon nem!! Lehet egyszer elsétálni a Baross ttca-Mária utca-Krúdy Gyula utca felé, szép, csendes, nyugodt környék. A Corvin negyed is JÓVAL kulturáltabb, mint idestova 10 éve. Minden közel van, bolt, orvos, közelekedés.

Kérdező: abban viszont a válaszolóknak van igaza, hogy amíg ők is beleadnak, joguk van beleszólni. Az más kérdés, hogy egy értelmes szülő képes elfogadni a felnőtt gyereke véleményét és megbeszélni a dolgokat, nem csak leugatni a másikat.

2013. dec. 27. 13:06
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Pont ugyanebben a helyzetben vagyok, a Blaha környékén lakok, a szüleim meg mondták, hogy ha már veszünk nekem lakást (amibe kb 50-50 arányban én meg ők szállnának bele), akkor az legyen "normális" környéken, de annyira megszoktam már, hogy ott vagyok mindenhol 10-15 perc alatt, hogy ezt nem akarom feladni.

Én megmondtam nekik, hogy nem fogok kiköltözni, akkor inkább maradok albérletben, mert nekem fontos a belváros. Morogtak egy kicsit, de aztán megértették, és belementek, hogy akkor ne kinn legyen a lakás. Hogyne lenne beleszólásod, a te lakásod lesz!

Gondolom amúgy azért nehezebb a te szüleidnek, mert még csak pár hónapja költöztél el, meg ahogy írtad, nehezen fogadták el, a szemükben még nem vagy teljesen "külön álló", de pont ezért most kell a sarkadra állni :) Különben tényleg a nyakadon ragadnak, ahogy az első írta :D

26/F

2013. dec. 27. 13:09
 8/26 A kérdező kommentje:
Értelmes szülők ők, csak annó édesapám a 8. kerületben lakott, akkor azért más volt a helyzet...az meg, hogy úgymond odaajándékozzák a pénzt,nem játszik. Egyrészt én sme várnám el, meg milyen alapon, másrészt megmondták, hogy a hazsonélvezetre igényt tartanak mindnekép, merthogy bármi történik, akkor nem vehetik el tőlem a házat csak úgy ( mondjuk ha lesz férjem, egy esetleges válás során ne legyne könnyebb dolga stb.)
2013. dec. 27. 13:10
 9/26 anonim ***** válasza:

Na igen amúgy meg a 8ker elég nagy, vannak elég kultúrált részei is, nem csak az Orczyból meg a Kálváriából áll...

26/F

2013. dec. 27. 13:10
 10/26 anonim ***** válasza:
22%

Lehet, hogy a Corvin negyed kellemesebb mint a többi, de a lakcímbejelentés, később gyerek ügyeinek intézése, öröklés stb miatt fel kell keresni a 8. ker- önkormányzatot, és oda nemcsak a a Corvin negyed elittjei járnak, hanem a tőzsgyökeres nyóckeres setét emberek is.

Arról nem is beszélve, hogy a háziorvosnál, óvodában, gyerekorvosnál stb. sincs elkülönülés a többiektől.

De ha neked ez kell

2013. dec. 27. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!