Szerintem ez mindenkinek rosszul esne?
Nálunk a Karácsony az úgy zajlott, hogy:
Este 8-kor levittem a kutyánkat sétálni, mire visszajöttünk apám,meg a barátnője kizártak a lakásból, merthogy zavarólag hatok a meghitt ünnepükbe. Kb. fél 12-ig a parkba fagyoskodtam a kuyánkkal, mire sírva becsöngettem a szomszéd nénihez, és elmondtam mi történt. Eljött velünk, hogy beszéljen apámmal, aki nem engedett be továbbra sem, csak kiordított, hogy Dögölj meg!Nos úgy döntöttem ma teljesítem a szíve vágyát, antidepresszánst kell szednem jó erőseket, van itthon rengeteg. Egyedül csak a kutyánkat sajnálom nagyon itthagyni, mást nem. Anyukám nemrég halt meg, 2 hónapja, és én már nem bírom ezt.
21/L.-
A haszonélvezetet nem a kérdező fogja adni...
Egyrészt kérdés, kié volt eddig a ház? mert lehet, hogy az apának eddig is volt 50%-a...
Akárhogy is.... kérdés, addigra életbe lép-e az új öröklési törvény.
Ha igen, akkor a férj is örökli az anya részének 50%-át... ha nem, akkor csak a lány örököl.
Viszont a férj mindenképpen haszonélvezetet örököl az ingatlanra, hacsak önként le nem mond róla. És a haszonélvezeti jog erősebb a tulajdonjognál!
Hiába lesz a lányé akár a teljes ingatlan, az apa akkor is kiteheti a lakásból, ha úgy tartja kedve...
A véleményem megvan az apáról is... viszont a jog őt fogja védeni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!