Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért akarja anyám rám erőszak...

Miért akarja anyám rám erőszakolni mindenáron az akaratát?

Figyelt kérdés
34 éves vagyok, és anyámnak nem szimpatikus a párom, akivel 5 éve vagyok. Mindenáron azt akarja h hagyjam ott, és keressek mást. És hajszol az unokáért. De én jól érzem így magam. Képes lenne karácsonykor is elzavarni otthonról mert nem engedek ebben a kérdésben...az ajtóból kérdeztem vissza, hogy "biztos, hogy menjek?!" Erre mondta, h ne... Miért nem fogadják el bizonyos anyukák a fiúk döntését?

2013. dec. 24. 15:40
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
"Mert szerinte tartozom neki azért, mert megszült. " - ez nálunk úgy módosul, hogy én hálátlan vagyok, (mert nem úgy cselekszem, ahogy az neki tetszene) pedig ők örökbe fogadtak és felneveltek és mennyit áldoztak rám és mindig támogattak. - ami tény. De ezért valóban úgy kéne hálásnak lennem, hogy eldobom a párom mert neki nem tetszik? az előző sem tetszett, mert az meg túl csinos volt.
2013. dec. 24. 16:43
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ez örökletes:-)Komolyra fordítva a szót ,akkor voltaképpen nem a hölgy ellen van kifogása.Orvosilag 100%biztos ez a dolog?Mert nekem több ismerősöm is megfogant ám,minek után lement róluk a stressz..
2013. dec. 24. 16:44
 13/19 anonim ***** válasza:
Nagyfokban zsarolnak.Ezt ne engedd!!Ha az előzőt is elmarták,a 3.se lenne jó valamiért nekik.
2013. dec. 24. 16:47
 14/19 A kérdező kommentje:
Ez biztos, már vagy 5-6x lett terhes de mindannyiszor elment... Sajnos szívbeteg és a gyógyszerek nem engedik h megmaradjon a baba.
2013. dec. 24. 16:48
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
hát nem értem anyukádat... főleg azért mert téged is örökbe fogadtak... anyósom ugyanilyen, férjem egyszem gyerek , de ő vér szerinti és én nem tudok szülni... már házasok vagyunk, már beadtuk az örökbe fogadásra a érvényünket, de a mai napig nem bírja elviselni hogy én vagyok a fia felesége... persze a szemembe mézes-mázas... de tudom hogy a hátam mögött mondja a magáért (férjem mindig elmondja) nála "érthető" mert így nem lesz vér szerinti unokája... bár mintha az egy cseppet sem érdekelné hogy a fia boldog velem... ha meglesz a baba reméljük változni fog a helyzet ... ebben bízunk :) anyukád meg önző... nem azzal foglalkozik, hogy Neked mi a jó, mitől vagy boldog, hanem azt kéne tenned amitől SZERINTE boldog leszel (amivel őt boldoggá teszed) anyósom is az... ilyen , hogy légy hálás mert felneveltek... senki sem tartott pisztolyt a fejükhöz mikor örökbe fogadtak téged... ő döntésük volt... persze az ember egy szinten hálás, a saját szüleinek is... de hogy ők mondják meg hogy hogy éljem az életem... na azt már nem! ne hagyd magad!
2013. dec. 24. 21:57
 16/19 A kérdező kommentje:
Ez az utolsó volt a legtökéletesebb hozzászólás. Pontosan ez a helyzet... Nem tudok mit tenni. Azzal lennék hálás, ha azt tenném amit ő akar. Most épp megy az ellenem hangolása az ismerősöknek, rokonságnak. AMikor elmegyek itthon fürödni, belenéz a sz.gépembe (amennyire ért hozzá), nyomoz a lány ellen... stb... Őrület.
2013. dec. 25. 14:44
 17/19 anonim ***** válasza:

Nekem vér szerinti gyerekeim vannak,de nem tekintem őket saját tulajdonomnak.Mármint abban az értelemben, hogy nem szabad uralkodni mások élete felett.Ez nagyon manipulatív és destruktív amit veled csinálnak kérdező.

ezek persze önigazolósdi játszmák,mert teszem azt,ha lesz annyi erőd, hogy az asztalra csapsz...akkor azt fogja a fejedhez vágni,egy hálátlan önző dög vagy:-)Tapasztalat.

2013. dec. 25. 17:35
 18/19 A kérdező kommentje:
Igen, ezen már túl vagyunk. De miért vagyok én hálátlan ha saját utamat akarom járni?! Az esetleges saját hibáimból akarok majd tanulni és nekem a jelenlegi állapot jó. At mondta azért vagyok az mert nem tartom szem előtt eléggé, hogy ő már unokázni akar. Sorry!
2013. dec. 26. 00:54
 19/19 anonim ***** válasza:

Az a baj hogy csak akarod járni. És nem járod. És ő úgy érzi, látja, tapasztalja, hogy tud befolyásolni, irányítani, finom ráhatással vagy érzelmi zsarolással.

Ne csak akard, hanem járd a saját utadat.

Amit döntesz, döntötök, azt ne megvitasd vele, vagy ne megkérdezd, hogy mit szólna ha... Nem.

Jelents be, hogy most ez lesz (legyen szó csak egy héátvégi programról, hogy épp hova mész a pároddal), és ennyi. Ha már úgy veszi a levegőt, hogy tüzelni készül, ne hagyd kibontakozni. Mondom ez lesz. Pont. Ha elfogadod, neked lesz jobb, ha nem, már megyek is ás durrogj magadnak.

DE legyél határozott, ha telefonálgat, tiltsd le a bejövő hívást a számáról...

Ha nem hajandó elfogadni hogy saját életed van, teljesen elveszíthet, ezt értesd meg vele. Nem vagy a tulajdona és sosem voltál. Ha kezd lelki terroroizálni, akkor kérdezz vissza: csak azért nem hagytál árvaházban, hogy legyen kit dróton rángatni öreg korodban, mert ha igen, akkor azt a drótot itt és most elvágom.

2014. jan. 11. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!