Hogy hozhattak anyosomek ilyen helyzetbe? Ti mit tennetek?
Anyosom ferje Kanadaban kapott munkat. A 12 eves lanyuk nem akar menni, ezert azt mondtak neki hogy beszelje meg velunk hogy hozzank koltozhessen. A ferjem nemet mondott. Azota megy az erzelmi zsarolas most a karacsonnyal.
Tenyleg mi vagyunk a rosszak? Be kene fogadnunk?
Szerintem ne legye lelkiismeret furdalásod, és ráadásul a férjed is egyetért veled.
Lehet hogy egy 12 éves gyerek már nem kicsi, de gond van vele is, nagyon oda kell figyelni rá, senki nem örülne, ha iskolát kerülne, elzüllene, mert ő ugye már nagy és alig kell vele foglalkozni. Ha meg baj van, majd titeket hibáztatnak. Szóval aki ezzel érvelt, nagyon tapasztalatlan ilyen téren.
a gyereknek a szülei mellet van a helyen
nem lepasszolni kell hanem nevelni !
"Mindenkinek magához kéne fogadni minden rokon gyereket"
Nem rokon gyereke hanem a férj húga az azért az elég közeli családtag.
Eszembe nem jutna a gyerekem nelkul honapokra, evekre kimenni. Milyen anya az ilyen????
Igazatok van, nem vagytok kotelesek befogadni. Nem meghaltak a szulok vagy mas tragedia tortent, ugyhogy oldjak meg.Nem egy kiscicarol beszelunk, akinek talalnak egy szereto gazdit es mindenki boldog...
Én itt egyedül anyóst nem értem. Tegyük fel, hogy van egy 12 éves lányom, aki tény, hogy kamaszodik, és kicsit nehéz most vele, de mégiscsak az én lányom. Ebből az következik, hogy ha a világ másik felére költözöm, akkor szeretném magam mellett tudni, tehát inkább a lányt kellene győzködnöm, hogy jobb lesz velem Kanadában, mintsem a fiamat cseszegetni, hogy miért nem fogadja be.
Egyébként teljes mértékben úgy gondolom, hogy jobb lenne neki ott. Egyrészt más a szülőkkel élni, mint befogadva lenni egy rokonnál, másrészt hatalmas lehetőség nyelvtanulás szempontjából. Megismerhet egy más kultúrát, világot lát...stb.
Elhiszem, hogy egy kamaszlány még nem ezeket a szempontokat nézi, nem akar elszakadni a barátnőitől, esetleg már van egy fiú is, aki érdekli..stb, de azért ahhoz még kicsi, hogy ő döntsön a jövőjéről.
Én anyukaként nem tudnám itt hagyni, inkább igyekeznék meggyőzni a költözés előnyeiről. Barátokkal meg lehet kapcsolatot tartani skyp-on is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!