Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Anyósomék tehetnének ilyet?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Anyósomék tehetnének ilyet? Van ehhez közük?

Figyelt kérdés
Röviden a történetünk, hogy 6 éve együtt élünk a párommal nem vagyunk összeházasodva,nekem van egy 10 éves lányom és van egy 4 éves közös fiunk. Úgy néz ki különválnak útjaink, régóta nem értünk egyet semmiben ezt most itt nem is részletezném. A lényeg hogy 6 évvel ezelőtt én mint adós és a párom mint adóstárs vettünk egy házat,anyósék akkor adtak nekünk két millió ft-ot amit azóta vissza adtunk és tény hogy sokat segítettek, na de kérdezem én most hogy külön akarunk válni (jobban mondva én külön akarok menni a gyerekekkel) tehet- e olyat anyósom hogy ő engem utcára dob a nagylányommal és majd ő elveszi tőlem a kisgyereket? Hát azt a házat mi vettük, mi fizetjük a gyerekeim a világ közepe számomra és én is nekik én úgy gondolom ez nem így megy hogy majd ő elveszi tőlem!Én tök normálisan felajánlottam hogy ott maradok a faluban a gyerekekkel egy kis albérletben és az én részemet fizetem a házban a gyerekekkel ők is és az apjuk is akkor találkoznak amikor akarnak... Köszönöm előre is a tanácsokat és válaszokat!
2013. okt. 16. 12:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%

1.kinek a nevén van a ház?

2. ő nem veheti el a gyereket, max beköphet családsegítőnél hogy nem ugy bánsz vele ahogy kell és akkor elveszik...

2013. okt. 16. 12:38
 2/14 anonim ***** válasza:
87%

A lényeget kihagytad!

Kinek a nevére került a ház (tulajdonjog)?

Kapott-e haszonélvezetet bárki is?

Átadás-átvételt a kölcsönnél lepapíroztátok?

2013. okt. 16. 12:39
 3/14 anonim ***** válasza:
88%

A ház rád és a férjedre tartozik akár beleadott anyós, akár nem. Így, hogy még ki is fizettétek neki a kölcsönt, pláne. Szerintem jó elgondolás, hogy te a gyerekekkel külön ugyanabban a faluban élsz, hogy a kapcsolat az apjukkal megmaradjon, és amíg nem fogy le a hitel, addig azt közösen fizetitek. Majd a végén eladjátok a házat és elosztjátok. Csak legyen minden lepapírozva, mit hogyan akartok, és csak utána költözz el. Az exedet meg világosítsd fel, hogy ha ti békében váltok el és akarjátok tartani a jó kapcsolatot a gyerekek lelki világa miatt, akkor ne anyós legyen már az, aki keresztülhúzza a számításaitokat!

Amíg te meg tudod teremteni a megfelelő környezetet a gyerekeknek (lakás, ovi/suli, étkezés, víz, villany, fűtés) addig senki de senki nem veheti el tőled őket!

2013. okt. 16. 12:40
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Már hogy vehetné el tőled anyósod a kicsit?

A házhoz meg szintén semmi köze.

Csak neked és párodnak kell megosztozni azon, ami van, és ha jól értem a ház is 50-50 % közös tulajdon. Az sem úgy van, hogy gondolnak egyet, és neked ezután semmi.

A jog nem így működik. Bizonyíthatóan fizetted, tulajdonod van benne, nem vehetik el tőled a részed csak úgy. Azt sem értem miért mennél albérletbe, ha fele ház a tied. Kértek egy vagyonmegosztást (nem csak házasságból válóknak kell az ilyeneket a jog szerint intézni), a közös gyerekre elhelyezést, és ennyi.

Ezt nem anyósod fogja megmondani, hogy hogy legyen, vagy hogy lesz.

Ne hagyd már magad könyörgöm.

2013. okt. 16. 12:42
 5/14 anonim ***** válasza:
67%

Ö szerintem az az anyos tipus akinek egy 42-es bakancsal kell a szajaba lepni, hogy megertse amit kell!

Es nem vehetik el mig rendben megadsz mindent es neveled oket

2013. okt. 16. 12:44
 6/14 anonim ***** válasza:
87%

Semmihez semmi köze, csak arcoskodik, nem kell pánikba esni.

Amúgy sem hivatkozhat rá, hogy ő adott kölcsön, mert az ajándékot csak 5 évig lehet visszakérni, ezt törvény szabályozza, szóval ezzel sem példálózhat. A házban akkor is van tulajdonjogod, ha jelenleg nincs a neveden, hiszen fizeted, csak ez már keményebb ügy egy kicsit, mivel nem vagytok házasok, ehhez ügyvédet javasolnék, mit tudsz tenni ebben az esetben, ne hagyd magad kisemmizni.

A gyermekedet nem veszik el tőled, főleg nem ő, ettől sem kell tartanod.

2013. okt. 16. 12:48
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

De miért te akarsz kiköltözni a házból? Ha közösen vettétek, a ház közös, miért hagynád ott, csak úgy, ajándékba?

És nyugi, nem veheti el tőled az anyósod.

2013. okt. 16. 12:48
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A ház fele-fele arányban oszlik. A kölcsönadást nem papíroztuk le szerintem ez olyan így mintha meg sem történt volna de persze a képembe vágják, hogy ők sokkal többet segítettek bele mint az én családom,az már egy dolog hogy ők is mindenben számíthattak ránk! De én ezt nem hánytorgatom nekik. A gyerekeim jól neveltek, a lányom kitűnő tanuló,ének, tánc,fitness, karate órákra jár..a fiam imádja az ovit,nagyon jó testvérek és nagyon ragszakodnak hozzám és egymáshoz.(természetesen szeretik az apjukat is) de ő képtelen lenne arra hogy egy 4 éves kis gyereket neveljen ezt ő is belátja. Én ezt az utat szeretném végigjárni hogy albérlet,a gyerekeket nem tiltani,nem háborgatni és a ház részemet fizetni,de elkeserít hogy anyósékkal le kell még futni pár kört mert nem fognak békén hagyni :-(
2013. okt. 16. 12:53
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Nincs mit futni, semmi közük hozzá. A ház tulajdona a tiéd, ha otthagyod az exnek, kérhetsz tőle lakáshasználati díjat, amit meg is ítél egyből a bíróság. A másik a gyerektartás kérdése, ezt is fizetnie kell a volt párodnak, vannak kötelezettségei, amik terhelik. Ez nem egy lehetőség, ezt szeretném kihangsúlyozni, erre a jelenleg hatályos jogszabályok kötelezik őt.
2013. okt. 16. 12:56
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Amit csinálni akarsz, az hülyeség!

NE légy balek!

Ne hagyd ott, ami a tiéd (házrész ellenszolgáltatás nélkül)!

Vedd el, ami jár (gyerektartás)!

EZ a gyerekek érdeke!

Az anyósodék csak akkor tehetnek bármit is ellened, ha hagyod magad!

2013. okt. 16. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!