Szerintetek igaza van anyának?
Holnap karácsony, én nem kértem tőlük semmit, összesen 20e forintot kaptam tőlük abból barátom ajándéka lesz 10e szóval nagyon elkölteni se akarom. Tesóm samsung ace-t kap karácsonyra + egy kabátot, és csizmát de ne menjünk jobban bele.
Már 5 éves az asztali gépem, és nem is férek el tőle mert ez az íróasztalom is és nézegettem laptopokat. 90e forint, teljesen megfelel tud mindent, tetszik is. Mondom anyának hogy jó lenne karácsonyra, ha hitelre vennénk mert az oldalon van olyan opció és megbízható oldal, ismerem is, mert havi 5ezret simán ki tudok fizetni, de szülinapi ajándéknak is jó lenne, most leszek 18, és eddig egyik évben se kaptam tőlük szinte semmit a tortámon kívül amit anya csinált... Anya erre kiakad hogy ez milyen drága, hoy képzelem hogy az ő nyakába hitelt akarok rakni, hogy lehetek ilyen? mégis hogy gondoltam?? majd ha szépen összegyűjtöm az árát akkor magamnak megvehetem, amúgy az ő nevére én aztán nem iratok semmit. (nincs hitelünk)
Én itt bőgök már 1 órája nem hiszem el hogy hogyan lehet ilyen velem, mindent elront, nagyon szép karácsonyom lesz mondhatom.
Tényleg olyan nagy dolgot kértem tőle?
Havonta olyan 35-40ezret össze tudok gyűjteni magamnak, abból ők 20at szokatk zsebpénzt adni, tehát 5000ret ki tudnék fizetni havonta, bár nem hiszem hogy ez lenne a baja, csak imádja érezni a hatalmat ha nem enged meg valamit és rossz kedvem van
Tényleg 18 éves leszel? és mégis hány év múlva?
Mert a gondolkodásod rettentő infantilis... nem kapod meg azt a karácsonyi ajándékot, amit elképzeltél (és azért valljuk be, nem egy könyvről vagy kötött sálról beszélsz)
és órákig bőgsz, hogy "mindent elront"?
Oké, gyerekesen gondolkodsz, hiszen gyerek vagy, de azért ennyire gyerekesnek 17 évesen már nem kellene lenni.
Nem kellett volna anyukádnak ilyen hangnemben beszélnie veled, mert lehet, hogy ami neki nyilvánvaló, hogy miért nem ésszerű, azt neked el kellene magyarázni, mert még nem tudod. De az is igaz, hogy enyhén szólva játszod az agyad meg hisztizel, és játszod a szegény kislányt, akinek a csúnya anyja elrontja a karácsonyát. És sztem te is tudod, hogy túlzol.
1. Te írtad, hogy nem kértél semmit. Hát én sem örülnék neki, ha utolsó pillanatban szólna nekem vki, hogy jaj, mégis ezt meg ezt kérném, főleg ha nem két fillér.
2. Hitelt semmire se vegyél fel! nem tudhatod, vissza tudod-e tényleg fizetni, mi történik a családoddal, megemelik-e a részletet. Felelőtlenség. Látszik, hogy tini vagy még, totál éretlen és nem értesz a pénzügyekhez. Csak anyukádnak nem hepciáskodva kellett volna ezt előadni, hanem rendesen elmagyarázni.
3. Ügyesen spórolva meg tudnád venni pár hónapon belül magadnak is a laptopot hitel nélkül, kp-ban. Cak ehhez az kellene, hogy egy ideig visszafog az egyéb kiadásaidat. A kozmetikus, fodrász nem létszükséglet, otthon is meg tudod csinálni rendesen. Annyi ruhát meg úgysem kell senkinek sem venni, hogy ne tudd kifizetni fél éven belül. És a laptop sem sürgős, ha amúgy működik a géped.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!