Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa azt mondta ha januárba a...

Apa azt mondta ha januárba a félévibe lesz kettesem akkor nyári szünetig elveszi a laptopom és a telefonom. Szerintetek megérdemlem vagy túlzás?

Figyelt kérdés
2013. dec. 22. 09:23
1 2 3
 11/21 reptoid ***** válasza:
53%
Egyáltalán nem leselkedik több veszély ma a gyerekre, mint régen, de mondhatnám, akár 20 éve. Az még minden szempontból közel volt, és akkor se volt senkinek mobilja...
2013. dec. 22. 10:37
 12/21 anonim ***** válasza:
64%
nem tulzás és szterintem nincs olyan, hogy ha ezért vagy azért vagy kettes akkor az a kettes már nem is kettes...én mondjuk laptopot nem is vettem volna neked, ha ilyen "fényesen" állsz az iskolával. én 2 honapot korházban voltam, akkor se volt kettesem (mondjuk hármasom sem)..és ha olyasmi feladatot kaptunk az iskolában, amihez jo lett volna az internetet használni, elmentem a könyvtárba netezni.
2013. dec. 22. 10:43
 13/21 anonim ***** válasza:
73%

Én a telefont nem elvenném, hanem vennék akár használtan egy nem okos telefont, nagyon egyszerűt, amin csak telefonálni lehet, abba áttenném a sim-et, és onnantól kezdve csak az lenne, semmi Facebookozás és internetezés. A telefon tényleg kellhet másra is, nem csak a szórakozásra, de az egyéb funkciókat én is megvonnám a gyerektől.

Lehet, hogy ez kegyetlenség, de a gyerek saját érdekében történik. Neki lesz rossz élete, ha már iskolás korában is azt szokja meg, hogy a minimummal elégszik meg. Ha magától nincs annyi esze, hogy ezt megértse, a szülő felelőssége más eszközöket is bevetni a gyerek jövője érdekében.

2013. dec. 22. 11:35
 14/21 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem ez túlzás! Menj be máshová netezni! Pl. Internet Caféba. és akkor még tudod tartani a barátaiddal a kapcsolatot. (vagy könyvtárba).

A kettes amúgy nem Tőled függ. Az én tesómnak 11 karója volt angolból (gimnáziumban), mert egy bántalmazó állat volt a tanárja, miközben már a felsőfokú, C típusú nyelvvizsgát is letette. Tehát valójában csillagos ötöst érdemelt a tesóm, de a tanár direkt mindig 1-eseket adott neki. Az is kérdés, hogy hány éves vagy? mert ha 12, akkor jó lenne, ha a szüleid esténként kicsit tanulnának Veled és csak akkor gépeznél, ha már kész a lecke. De ha 17 éves vagy, akkor kopjanak le ilyen butaságokkal. Maximum elmész dolgozni, ha kibuksz. Az másfajta élet, de akkor elmehetsz albérletbe és úgysem lesz időd netezni, mert nehéz annyi pénzt összekaparni...

2013. dec. 22. 11:35
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

..egy angol középfoku nyelvvizsgával fel vagy mentve angolbol, nem kell bejárni orára... a tesodnak hogy adtak egyeseket, ha felsöfokuja volt..?

egy 17 évesnek meg nincs joga kiosztani a szüleit..ráadásul azért, mert ö gyengén tanul :O

2013. dec. 22. 12:02
 16/21 anonim ***** válasza:
75%
internet nélkül szerinted nem tudná tartani a kapcsolatot a barátaival???
2013. dec. 22. 12:02
 17/21 anonim ***** válasza:
63%

Egy-két ember jó sok butaságot összehordott itt. Intelligencia megvan...

2.-es: Hogy lehet bármiből is 1-esed??! Ahhoz elég butának kell lenned, már ne is haragudj. Valószínűleg nem hamar elfelejted a dolgokat, hanem lusta vagy arra, hogy leülj, kinyisd a könyvet és elolvasd a dolgokat. Vagy órán nem figyelsz. Ha figyelnél egy 3-ast simán össze tudnál hozni mindenből otthoni tanulás nélkül... a rossz jegyet nem lehet bemagyarázni, azt azért kapod, mert nem tanulsz.

Valaki írta, hogy a neten lehet tartani a kapcsolatot a barátokkal. Mikor még nem volt internet, telefon, akkor hogy tartották a kapcsolatot az emberek?! Valószínűleg mindenki otthon ült magányosan és nézett ki a fejéből? Persze... szerintem is...

Kedves kérdező! Szerintem annyira nem túlzás ez. Internet nélkül is lehet élni. Legalább rájössz, hogy van élet a facebook és egyéb oldalakon is kívül (ha már eddig nem sikerült). Telefont mondjuk adnék neked, de csak olyat, amit csak telefonálásra lehet használni és sms-ezésre. 17 éves koromig teljesen megvoltam azzal, persze vágytam mindig egy jobbra, de belegondolva nem volt szükségem másikra. Ja meg a másik... mit akarsz kezdeni az életeddel, hogy 2-eseid vannak? Gondolom a munka piszkos lenne neked, ha már tanulni sem vagy hajlandó, pedig más dolgod nem nagyon lenne ilyen korban. Akkor mégis mit akarsz kezdeni magaddal? Nem lesznek ott a szüleid életed végéig, hogy mindent a feneked alá tegyenek, mint a laptopot, meg a telefont. Egyszer majd a saját lábadra kell állnod. Lehet, hogy ez neked durván hangzik, de nem olyan az élet, mint amit a tv-ben mutogatnak és ehhez hozzá kell, hogy szokj! A sült galamb nem fog az öledbe pottyanni csak úgy, azért keményen meg kell dolgozni! Nyugodtan pontozzatok le, de nem rózsaszín felhőben kell élni, jobb, ha rájöttök! 18/L

2013. dec. 22. 13:26
 18/21 anonim ***** válasza:
78%
Akkor ne nyafogj, hanem tanulj, hogy ne legyen kettesed...
2013. dec. 22. 14:39
 19/21 anonim ***** válasza:
16%

Félévi ÉRTESÍTŐ. Tehát csak egy tájékoztatás a szüleidnek a jelenlegi helyzetedről, ha épp nem 8-as vagy a világon senkit nem érdekel.

Szóval túlzás! Vajon mitől lesz jobb a helyzeted ettől? A problémát kellene megoldania (külön tanár stb.) nem elvenni "a luxust". Imádom az ilyen szülőket. Aztán valami baj van a gyerekkel, nem tud még segítséget se hívni, mert nincs mivel...

2013. dec. 25. 22:17
 20/21 anonim ***** válasza:
67%
Valakinek fáj az igazság, ezért lettem ennyire leszavazva? Amúgy utolsó, baromságot írtál, mivel a tanulás nem olyan, hogy ha van kedved akkor tanulsz. Mindig kell tanulni, mert ha kimarad valami, utána hiába tanulsz, nem érted...a házat sem a tetővel kezdik építeni, hanem az alappal. Bár az ilyennek hiába magyarázza az ember, valószínűleg nem érti. (ha mégis, akkor elnézést a feltételezésért)
2013. dec. 31. 00:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!