Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti boldogok lennétek,...

Szülők, ti boldogok lennétek, ha a gyereketek csak heti 3-4 alkalommal enne meleg ételt, télen fagyoskodna a jéghideg lakásban, az iskolába szakadt ruhában járna és sírva járna haza, mert mindenki megalázná a helyzetetek miatt?

Figyelt kérdés

Ugyebár itt boldog-boldogtalannak, munkanélkülinek és putriban élőnek azt mondják, hogy igenis tartsa meg a gyerekét, mert majd később lehet még jobb is, és egyébként is elég a szeretet a felneveléséhez, aztán még jönnek a példák is, hogy "mi nyolcan voltunk testvérek, éheztünk, de olyan boldogok voltunk..."

Most hagyjuk a "védekezni kellett volna" dolgot, mert ezt nyilvánvaló, de amikor már megtörtént a baj, akkor úgyis mindegy.

Őszintén, ti ha ránéztek a gyereketekre, szívesen szánnátok neki ezt a sorsot, mert hátha majd boldog lesz később?

2013. dec. 17. 22:05
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
Én bogyóm 6e/3hó, ez 2e/hó, vagyis 1-1ezer, ha a párod is fizeti, egy ezret azért ki lehet szorítani!
2013. dec. 18. 06:57
 22/35 anonim ***** válasza:
Tényleg ilyen felháborìtò, ha vki nem veteti el a nem tervezett gyerekéz és rendbe hozza az életét? A 19. válasz pontszámára gondolok...
2013. dec. 18. 07:50
 23/35 anonim ***** válasza:

Az, hogy az ember nem veteti el a gyerekét, nem azt jelenti, hogy szegénységben fog a gyerek felnőni.

Hanem azt, hogy apuka, anyuka szépen összekapja magát és dolgozik, hogy mindent megteremtsen a gyerekének.

Szerintem ez a hozzáálláson múlik. Én is úgy születtem, hogy a szüleimnek semmije, de konkrétan semmije nem volt. De keményen dolgoztak azért, hogy legyen. Apukám másodállást vállalt, anyukám otthon németet korrepetált, és spóroltak.

Aki akar és hajlandó áldozatot hozni, az előremozdíthatja az életét. Általában azé nem mozdul, aki csak ül és várja a sült galambot. Annak persze egyszerűbb abortuszra menni...

2013. dec. 18. 08:23
 24/35 anonim ***** válasza:
81%

Én nem lennék. Lehet mondani, hogy a szeretet mindent megold, de én nem járatnám a gyerekemet rongyos ruhákban és nem tartanám kenyéren-vízen. Ha olyan lenne az anyagi helyzetem, inkább nem vállalnék be gyereket, és rendesen védekezem is (persze így is becsúszhat a baba, de kevesebb eséllyel, mintha abban reménykednék, hogy gumi nélkül csinálom, de hátha nem leszek terhes).

Ez a "8an voltunk testvérek, éheztünk, de nagyon boldogok voltunk"-dolog betudható sztem annak is, hogy az idő megszépít mindent és / vagy nem volt a környéken kirívó a szegénység. Manapság, amikor egy átlag suliban azért kiröhögik meg piszkálják a gyerekeket a menőbbek, mert nem márkás meg trendi a cucca, egy szakadt, foltos, láthatóan agyonhasznált ruhákban járó gyerek a poklok poklát tudja megélni, akkor is, ha anyuci-aupuci magát nyugtatandó azzal tömi tele fejét, hogy ne figyelj rájuk, de értékesebb vagy... hiszen nem a szülő viseli el naponta a fikázást, hanem a gyerek, nekik könnyű dumálni. Ráadásul egy gyereknek még nincs kialakult világképe, görcsösen be akar illeszkedni...

2013. dec. 18. 11:14
 25/35 anonim ***** válasza:
69%

Ismerek olyat, aki jómódban kezdte, a gyereknek mindene megvolt, aztán tönkrementek és 16-7 éves korában lett szegény.

Akkor mi van? Bárkivel előfordulhat pl. egy munkahelyi baleset, amiben megrokkan vagy sokáig nem tud dolgozni (mint az említett illető apja) és az már elég lehet, hogy annyi legyen a jó helyzetüknek.

Szóval nem lehet előre tudni, mi lesz.

én se voltam rózsás helyzetben, de a közeli túrkálóban 200 Ft/kilóra vannak ruhák, ha az ember vesz egy zsák krumplit az egy hónapra elég és van máris meleg étel, szalmakrumpli, hajában főtt krumlpi, egy kis tejföl segítségével rakott krumpli... ja meg van virsli 200 ft-ért, van olcsón tojás a piacon, mindennapra lehet csinálni meleg ételt olcsón.

Volt, hogy csak hagyma volt otthon, akkor hagymalevest csináltam.

Süket duma, hogy nem lehet megoldani, ha az ember akarja megoldja.

Ja és ha hagymára sincs pénz itt a tavasz, hamarosan az egész erdő tele medvehagymával és jobb is mint a spenót.

Én sose éreztem magam rosszul, mert nem szépek a ruháim, ha elszakad megvarrom, aki meg ezért nem áll velem szóba, azt még én nézem le, hogy ilyen felszínes, hogy csak a külsőt látja.

Így is hozzá lehet állni a dolgokhoz ;)

2014. febr. 8. 12:31
 26/35 anonim ***** válasza:
40%
A gyerekvállalás hatalmas felelősség, és sajnos sokan gondolkodás nélkül szülnek a semmibe, úgy hogy nincs normális szakmájuk, egzisztenciájuk. Egy gyermek szeretettel nem fog jól lakni, a szeretet nem fűti fel a házat télen stb... Akár tetszik akár nem, ez a társadalom a pénzről szól, és szerintem minimálbérből nem lehet minőségi élelmiszert és ruhákat venni, oktatásról, nyaralásról nem is beszélve. A nélkülözést nagyon negatívan élhetik meg az ilyenek gyerekek, én csak sajnálni tudom őket a felelőtlen és akaratgyenge szüleik miatt. Elszomorító, hogy még mindig nem a minőségi gyerekvállalást támogatja az állam, nem az számít hogy milyen körülmények közé szül adott nő, hogy milyen kilátásai vannak a kicsinek... lényeg, hogy legyen minél több és erre kapják a segélyeket. (arról nem is beszélve hogy vannak akik a segély miatt szülnek, na az mindennek a legalja) Én épp ezért vezetnék be olyan szabályokat, mely IQ-hoz, EQ-hoz és egészségügyi állapothoz kötné a gyerekvállalás szubvencionálását. Nem diszkriminálni akarok, de ne tömjük már a pszichiátriákat, kórházakat, börtönöket. A magzat sorsa az anya egészségi állapotától és életvitelétől erősen függ. A gyermekkor pedig kihatással van egész életünkre, és nem mindig könnyű feldolgozni... sokan nem tudják, épp ezért lesznek érzelmi sérültek, depressziósok, netán bűnözők.
2014. febr. 8. 17:51
 27/35 anonim ***** válasza:

En gyerek statuszban vagyok, szulok neveben nem tudok nyilatkozni, szuleim elvaltak, anyam nehezen tudja egyedul tamogatni a 3 gyereket (jo, ketto mar onallo haztartast vezet) + fenntartani a hazat, stb.. Sosem hallottam azt hogy idilli csaladi legkor. Nekunk ez sosem jutott. Jo, nem eheztunk, nem jarunk es nem is jartunk szakadt ruhaba, viszont igenis sirva megyek haza penteken a kollegiumbol, hogy megint nem mehetek a barataimmal sehova mert nincs penz, a lakasba hideg van, es hallom hogy anyam allandoan - miattam es a sok penzen amibe 'kerulok' - telefonon vitatkozik apammal. Inkabb ne lenne mit reggelizni, csak ne kene minden hetveget vegigsirnom emiatt. :(

Es persze rajtam van leveztve minden, mert 'ha en nem szulettem volna meg, nem lennenek anyagi gondok'.

Jo annak a csaladnak aki bekeben van!

16/L

2014. febr. 8. 18:50
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsétlen, aki kiírta, hogy mihez kötné a gyerekvállalást, jól le lett pontozva. Tényleg, tök jó, amikor a drogos, aki hetente 5 percre tiszta is, az egyik trip alatt teherbe esik, és egyszer rá is jön, és jól megtartja (mer ugye a pénz a mééééég több szerre, esetleg alkoholra/cigire megy el). Az ilyeneket kiszűrnék. Meg azokat, akik (és igenis nem egyet hallottam ilyet) frissn diagnosztizált rákkal ráveszik asszonyt/urat, hogy még egy gyerek. Meghal 1-2 éven belül, a 3-6 hónapos gyereknek meg majd megmagyarázza valaki, hová lett anya/apa. Meg nem ülne minden második pesti aluljáróban egy nő a földön a kisgyerekkel. Az, hogy IQ-hoz, vagy EQ-hoz, az azért erős túlzás szerintem, de az, hogy az anya egészségi állapotához, vagy pszichológiai állapotához, az igenis nagyon fontos. anyuka 50 öngyilkossági kísérlete a terhesség alatt két joe és 3 üveg vodka között nem út a boldog gyerekkorhoz, azt azért be kell ismerni.

Az abortusz betiltásáról annyit, hogy én személy szerint képtelen lennék rá. Akár hogy is nézzük, kikaparnak egy szerencsétlen élőlényt. Nem. DE! Azok, akik elvetetnék a gyereket, és CSAk azért nem teszik meg, mert egy új jogszabály értelmében már nem lehet, hogy néznének arra a gyerekre? hogy viselkednének vele? Lenne annak boldogság, vagy anyuka megölelget? Hát, nem. Mert csak nyűg, és anyuka csak azért nem ölte meg, mert valami lobbisták kiharcolták, hogy ő ne hajthassa el.

2014. febr. 8. 20:22
 29/35 anonim ***** válasza:
Én sem értem azokat akik ilyen körülmények közé gyereket vállalnak. De a végső döntést úgyis a leendő szülők hozzák meg, hiába írnak itt bármit.
2014. febr. 9. 20:06
 30/35 anonim ***** válasza:

nem olvastam válaszokat.

figyelj, ez az egész fordítva is elsülhet. mikor én és tesóm születtünk, az egyik legjobb anyagi helyzetű család voltunk a városban, több autó, saját építésű nagy ház, új ruhák, nyaralások, stb. aztán a gazdasági változások hatására szüleim csődbe mentek, és jelenleg halálra dolgozom magam az egyetem mellett, hogy nekik ne kelljen engem támogatni, ennyivel is segítve nekik. viszont ha most kiderülne, hogy terhes vagyok, nem vetetném el. ketten a barátommal jól megvagyunk a kis pénzünkből, amit megkeresünk, az első években nem jelentene jelentős többletet egy baba, utána pedig már mindketten el tudunk majd helyezkedni a diplománkkal, elvileg jó fizetéssel.

szóval látatlanban szidni így a világot szerintem fölösleges, mert annyira szitufüggő.

2014. ápr. 21. 18:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!