Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti boldogok lennétek,...

Szülők, ti boldogok lennétek, ha a gyereketek csak heti 3-4 alkalommal enne meleg ételt, télen fagyoskodna a jéghideg lakásban, az iskolába szakadt ruhában járna és sírva járna haza, mert mindenki megalázná a helyzetetek miatt?

Figyelt kérdés

Ugyebár itt boldog-boldogtalannak, munkanélkülinek és putriban élőnek azt mondják, hogy igenis tartsa meg a gyerekét, mert majd később lehet még jobb is, és egyébként is elég a szeretet a felneveléséhez, aztán még jönnek a példák is, hogy "mi nyolcan voltunk testvérek, éheztünk, de olyan boldogok voltunk..."

Most hagyjuk a "védekezni kellett volna" dolgot, mert ezt nyilvánvaló, de amikor már megtörtént a baj, akkor úgyis mindegy.

Őszintén, ti ha ránéztek a gyereketekre, szívesen szánnátok neki ezt a sorsot, mert hátha majd boldog lesz később?

2013. dec. 17. 22:05
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
82%

Igazad van.

Az abortuszellenesek bigott ( általában vallásos) emberek, aki jó anyagi körülmények között élnek. Nem tudják elképzelni azt, hogy más emberek szegények.

Azt tarják, hogy akinek Isten gyereket ad, annak ad ennivalót is. Ez pedig nem igaz.

Ismerek 3-4 gyerekes családokat, ahol már nagyok a gyerekek. Amikor születtek, akkor a szülőknek nem voltak anyagi gondjaik. Ma már nincsenek messze attól, hogy olyan sorsuk legyen, amit példának hoztál fel.

Semmi felelősség tudatuk nincs a születendő gyermek sorsát illetően.

Engem is mindig felháborítanak az ilyen hozzáállások..

2013. dec. 17. 22:26
 12/35 anonim ***** válasza:
74%
ha Isten adna legelőt is, akkor Afrikában nem éheznének...meg Indiában...sőt Magyarországon sem
2013. dec. 17. 22:28
 13/35 anonim ***** válasza:
20%
utolsó...hát elég hülye vagy. GAzdagok? nem, csak emberek! Az abortusz árából legalább egy évig lehet védekezni, az abortusz nem családtervezési eszköz, hanem a felelőtlen nők/férfiak megoldása...
2013. dec. 17. 22:29
 14/35 anonim ***** válasza:
88%
abortusz ára: van kedvezmény, ha templom egere vagy
2013. dec. 17. 22:31
 15/35 anonim ***** válasza:
32%
Nem csak dugni kell tudni, aztán rábízni a GYK jóindulatára a gyereket..
2013. dec. 17. 22:35
 16/35 anonim ***** válasza:
23%
komolyan, de tényleg. Az abortusz egy műtéti beavatkozás, amelynek során feldarabolják, és eltávolítják a magzatot a méhből. Nem véletlenül ítélik el sokan, fiatal vagyok, 23 éves, és van egy kisfiam is. Nem fogom fel, hogy miért kell támogatni az abortuszt. Aki nehéz helyzetben van, annak pláne oda kéne figyelni, hogy meg se történjen a teherbeesés. Azért, mert mi magunk csórók, felelőtlenek, de szexuálisan aktívak vagyunk, azért kell egy kicsit kikapartatni? Miért van erre szükség? Az ilyen kérdéseknél csak ara tudok gondolni, hogy a kedves kérdező önigazolást keres, mert hogy nem egy altruista filantróp, az biztos.,..
2013. dec. 17. 22:37
 17/35 anonim ***** válasza:
71%
Jajj kérdező,lépj túl a gyerekkorodon,nevetséges dolog felnőttként is ezen sírni,meg valószínű konfliktushelyzetben a rossz gyerekkorra hivatkozni.Mi is szegények voltunk mint a templom egere,apám ivott,ilyenkor engem molesztált,minden okom megvan,hogy lelkileg defektes legyek,de a múlt,pont azért múlt,mert már elmúlt.Nem nézek hátra csak előre,és jól érzem magam,sőt két éve,kifejezetten boldog vagyok.
2013. dec. 17. 22:39
 18/35 anonim ***** válasza:
96%

egy riportban mondott egy olyan egetverően vérlázító dolgot egy elég putris fazon, h nem volt pénzük kiváltani a fog. gátlót, így a barátnője terhes lett és megtartották. a másik nélkülöző gyerek mellé.

kérdem én: ha nincs pénz gyógyszerre, akkor a gyerek ételére, ruhájára, fűtésre mégis hogyan fogják előteremteni?!

nem az abortuszt pártolom, mert az nem a védekezés módja. inkább adnék a rászorulóknak gyógyszert vagy más eszközt amit használhatnak, hogy ne az államnak kelljen eltartani a sok nyomorgót.

2013. dec. 17. 22:59
 19/35 anonim ***** válasza:
70%
Nálunk van, hogy nem mindenki eszik minden nap főtt kaját. Mert nem is lenne se célom, se erőm, se időm minden nap 2 félét főzni, ha meg biztosra mennék, akkor kb minden màsnap pörköltnek vagy sajtos tésztànak kéne lennie. Olyan is volt, hogy elzárták a gázt tél közepén, és 2 hònapos terhesen meg két tipegővel fagyoskodtunk hetekig. Mindössze csak épp nem volt munkája az apjuknak. Azòta viszont változott a helyzet, nagyon jòl keres, és én is talàltam munkát, amit itthon tudok végezni. Tele a hűtő, meleg van, és egy hete vásároltunk ùj cuccokat mindenkinek. Egyszer fent, egyszer lent, tudod... Azért nem kéne Afrikával példálòzni, mert ott tényleg sz..rt se ér az igyekezet és a tenni akaràs a szárazság ellen. Én semmiképp nem vetettem volna el a kicsit, mert épp szörnyű helyzetben voltunk, nem siránkoztunk, hanem megoldottuk.
2013. dec. 17. 23:02
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Igazából az emberek mindenben szeretnek okoskodni, kéretlenül beleszólni, nem csak ebbe. Elhiszem, hogy tök jó úgy döntéseket hozni, hogy a következményeket más vállalja. Ha bejön a dolog, az ő önbizalma nő, mert végül is ő beszélte rá a másikat, ő találta ki a jó megoldást, ha nem jön be, az már a másik baja. Én nagyon utálom ezt és az a megoldás, hogy nem kell másokra hallgatni.
2013. dec. 18. 00:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!