Hogy lehet ilyen az anyám? ) :
A kiskutyánk nagyon rosszul van, voltunk állatorvosnál, de nem biztos,hogy megmarad.
Ő nagyon közel áll a szívemhez, és rosszul visel engem ez.
Sokszor sírok miatta, lehet nem úgy figyelek dolgokra mint eddig.
Ilyenkor anya mindig elkezd szidni engem.
Hogy hogy lehetek ilyen hülye, bolond, nem normális, hülyegyerek, meg idegbeteg, hogy sírok egy kutya miatt,egy embert kéne így sajnálni stb stb.
De miért nem érti meg,hogy én annyira szeretem ezt a kutyát?
Folyton szid, azt mondta még, hogy teljesen idegbeteg vagyok, bevisz a bolondokházába ha így folytatom, mert engem be kell zárni.
Annyira rosszul esik ezt hallani tőle, már görcsbe rándul a gyomrom miatta sokszor.
Folyton le szerencsétlen-ez,meg hogy diliházba való vagyok.
Ilyenkor mégjobban sírni kezdek, s azt mondta, hogy holnap úgy is elássa a kutyát akár él akár nem,aztán sírhatok. Meg,hogy bár dögölne meg, erre nagyon ideges lettem és azt válaszoltam,hogy 'bárcsak te is.'
Tudom, hogy ezeket nem komolyan mondja, mert amúgy ő is azon volt,hogy meggyógyuljon a kutya, de ilyenkor teljesen kikel magából
Olyanokat is mond, hogy kivágja a szám, aztán sírjak stb.
Normális az, aki ilyeneket mond a gyereknének? Kértem szépen is, hogy ne mind szidjon legalább annyit, mert nem csinálok semmit, csak féltem a kutyám, erre meg hogy:ő nem is szid, mit pofázok.
Szerintetek mit csináljak?:( hogy bírjam ezt ki? 16L
Hogy van a kiskutyád, jobban van már?
Anyukádnak biztosan sok problémája van, dühös és boldogtalan, amit rajtad tölt ki. Ez nem helyes, viszont sajnos sok "felnőtt" képtelen kontrollálni az indulatait, vagy pedig megfelelő módon levezetni a dühét és ezt sajnos gyakran a gyerekek sínylik meg.
Próbáld meg azt, hogy amikor szomorú vagy és sírhatnékod támad, akkor azt ne anyukád előtt tedd, így nem tud beléd kötni.Annak nincs értelme, hogy vitatkozz vagy veszekedj vele, mert sajnos te húzod a rövidebbet. Ha úgy érzed, és amikor látod, hogy anyukád jobb passzban van, akkor beszélgess vele. Mondd el neki nyugodtan, hogy nem vagy idegbeteg, csupán aggódsz a kutyádért és ezért pityeregsz. Egyébként meg a sírásban nincs semmi rossz, vagy szégyellni való, egyrészt mert képes vagy az érzelmeid kimutatásra, másrészt meg amikor sírunk egy csomó méreganyag távozik a szervezetből, csökken a vérnyomás és a stressz is.
Van esetleg valaki idősebb rokon, akiben megbízol és meg tudod beszélni a problémád? Mert ha anyukáddal nem sikerül rendezni ezt a dolgot, akkor egy rokon sokat segíthet.
Azért az durva, amit az anyád művel. Velem is kb ezt csinálta a nővérem meg néha az anyám is - mondjuk velem hét éves koromban kezdték, és nem ilyen dolog miatt, hanem, ha hibáztam (ill. nővérem spontán is gyakran elmondta, mekkora egy rakás szerencsétlenség vagyok, meg direkt olyan szitukat csinált, amivel bebizonyíthatta, hogy igaza is van).
Ebbe tönkre lehet menni (én már csak tudom).
A barátok nagyon sokat tudnak ebben segíteni. Beszélj velük. De ha nincs olyan, akivel beszélhetnél, biztos van iskolaorvos, még az is lehet, hogy sulidnak van pszichológusa. Már az is nagyon sokat segít, ha csak valakinek beszélhetsz róla. Meg van ilyen segélyhívó is, ha valaki bedepizik, az is több, mint a semmi.
Én most, 22 évesen kezdem el feldolgozni azt, ami 7-17 éves koromig történt velem, és már az is nagyon sokat segít, ha időnként fordítok arra 1-2 órát, hogy végiggondoljam magamban a dolgokat.
Mennyi idős a kutya? Mi a baja?
Az azért valószínű, hogy a kutya dolgát túlreagálod, de egyáltalán nem normális, hogy a szülőd ezt így kívánja megoldani.
Ha a kutyád már idős, akkor az, ami vele történik, az élet rendje. Ha ez a helyzet, akkor ez a gondolat szerintem segít az elfogadásban.
Köszönöm a biztató válaszokat!
A kutya csak 4 hónapos, viszont tényleg életveszélyben van, mérget evett,ami anyán szárad.
És senkinek nem merek szólni, hogy mi történik itthon, mert valószínű utána a barátaim félnének átjönni vagy valami.A barátomnak sem mondtam el, hogy ne legyen rossz véleménye anyámról:/
Egyedül nagymamáméknak szoktam néha elmondani, ha történik ilyen, de ők inkább nem mondanak semmit, hogy ne legyen az, hogy az unokának vagy a lányuknak a pártját fogják.:(
Hát, pedig az én életemet pont az mentette meg, hogy lett pasim, akinek mindent elmeséltem - ha nem is rögtön, de szerintem max. fél év ismerettség után, és távkapcsolat volt, szóval fél év kevesebb közös időt jelentett (s immár 8 éve vagyunk együtt).
Én nem akarlak biztatni semmire, mert egy szakítás igazán nem tenne jót neked, de ha szeret a barátod, akkor teljesen mindegy neki, milyen az anyád (höh... én pasim kapott belőle rendesen a kezdetekkor xD).
Én a helyedben inkább pont, hogy nem hívnám hozzánk a barátaimat, inkább mennék én hozzájuk.
Tegnap történt, holnap is jön a doki.
Nem tudom, valamiért nem merem elmondani a barátomnak. Jóba vannak a szülei is velünk, olyankor anya olyan mint egy kisangyal, és félek, hogy ha mesélek erről, akkor minden összedől:S
Amúgy nem ideiglenes alkalom, csak ma nagyon nagyon sok volt:/
Folyton ezt csinálja, ha valamit elrontok, vagy véletlenül elfelejtek, az egész házat felveri és ordibál.
Ha valamit nem tökéletesen csinálok meg már szerencsétlen és idétlen vagyok.
Hagyjad... vannak ilyen lelkinyomorékok akik csak a saját fajukat szeretik aztán b...sznak a többi érző élőlényre...
Te legalább ember vagy... Látod, édesanyád sosem ogja megtudni milyen az amikor valaki feltétel nélkül szeret valakit, és ez fordítva.
Anyádat kéne alaposan megütni... nem sajnálnám.
Szia!
Szerintem az is a probléma, hogy anyukád belül bűntudatot érez, amiért az általad szeretett kutya őmiatta tudott mérget enni. Próbálja a bűntudatot elhessegetni magától, de mikor látja, hogy te mennyire szomorú vagy a kutya miatt, újra és újra visszatér bele a rossz érzés. Úgy próbál ettől menekülni, hogy a te szomorúságodat próbálja bagatellizálni, alaptalannak kikiáltani.
Nem tudom, hogy ez most segít-e neked, amit írtam, de ez alapján talán megnyugodhatsz, hogy anyukádnak tényleg fontos vagy, és mivel te szereted a kutyád, neki is fontos. Nem tudom, mivel tudnál segíteni anyukádon, hogy túl tudjon lépni ezen, megfelelően kezelni tudja a bűntudatát, és ne téged bántson még ezzel is, de talán neked lesz valami ötleted.
Hát édesanyád nem egy együttérző típus. :(
Inkább neki kéne találni egy bolondok házát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!