Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy segítsek a lányomnak?

Hogy segítsek a lányomnak?

Figyelt kérdés

A lányom(23) vőlegénye 6 hónappal ezelőtt motorbalesetben meghalt. Azóta a lányomnak se éjjele se nappala. Csak sír-sír. Nem eszik, már csont sovány szegénykém. Csak annyi időre jön ki a szobájából hogy megfürödjön, vagy a könyörgésemre egyen pár falatot. Apjával együtt tehetetlenek vagyunk, mert bár minket is megrázott ez a tragédia, és megértjük hogy a lányukban egy világ omlott össze, de rossz nézni ahogy lassan elsorvad.. Egy orvos barátunk eljött, beszélt vele. Hetente 2x pszichiáter doktornő is eljön, és beszél vele.

Tudom, hogy idő kell neki, nem is sürgetjük, segítünk ahogy tudunk, de már mi is kikészülünk lassan. Hallani ahogy keservesen zokog. Van amikor hajnalban is a sírására ébredünk fel. Nézni ahogy egyre soványabb lesz..

Miképpen segíthetnénk rajta??? Adjatok tanácsot, mit tegyünk???

2013. dec. 10. 20:47
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, ez egy ide illő példabeszéd.

Mustármag történet

A szegény fiatalasszony elvesztette elsőszülött gyermekét.

Majdnem beleőrült a bánatba, egész nap csak az utcákon bolyongott, s azért esdekelt, hogy hozza vissza valaki a gyermekét. Az emberek kigúnyolták, vagy szánták, de segíteni nem tudtak rajta.

Végül egy öreg pap felfigyelt rá, s azt tanácsolta neki:

 Egyetlen lény tud csak segíteni rajtad. Ő Buddha, keresd fel a hegy tetején!

A gyászoló asszony azonnal útnak indult, felkapaszkodott a hegyre, s amint megpillantotta Buddhát leborult előtte, és zokogva kérlelte:

 Kérlek, hozd vissza a fiamat!

A Buddha nagy részvéttel volt iránta, s a következő feladattal bízta meg,

 Menj vissza a városba. Járd végig a házakat, s ahol még senki nem halt meg, onnan hozz egy-egy mustármagot nekem!

A fiatal nő ujjongva rohant vissza a városba, mert hitte, Buddha ezzel segített rajta. Az első házba lépve eldarálta a Buddhától hallott szöveget.

 A Buddha meghagyta, hogy vigyek neki mustármagot onnan, ahol még nem ismerik a halált.

 Ebben a házban már sokan meghaltak.  hangzott az első válasz.

A következőben sem kapott más feleletet.

 El sem tudjuk sorolni, hány halottunk van már.

Ahogy végigjárta a város összes házát, egyetlen olyan helyet sem talált, ahonnan mustármagot vihetett volna.

Szomorúan küzdötte vissza magát a hegyre, ahol Buddha lótuszülésben fogadta.

 Hoztál mustármagot? – kérdezte.

 Nem, és nem is keresem tovább. Be kell látnom, a fájdalmam annyira vakká tett, hogy azt hittem, a világon az én fájdalmam a legnagyobb, csak engem sújtott az élet.

 Miért jöttél vissza hozzám?

 Hogy az igazságot halljam tőled.

Buddha megismertette a legfontosabb törvénnyel, amely az egész világon érvényes:

Minden dolog múlandó.

2013. dec. 12. 11:23
 12/12 anonim ***** válasza:

Részvétem a családnak, Kérdező! :( Ez egy borzalmas sorscsapás, aminek a feldolgozása nem egyik percről a másikra megy. Ilyenkor tehetetlen az ember, mert rossz látnia, ahogy a családtagja szenved, de átvenni a fájdalmat nem tudja. :( Sajnos egyetlen járható út marad: együtt érezni a lányotokkal, biztosítani arról, hogy szeretitek, számíthat Rátok, idővel valamelyest enyhül majd a fájdalma, noha elfelejteni az ilyet sosem lehet.

Álljatok továbbra is mellé, szeressétek, hiszen most csak Ti vagytok neki.

A legjobbakat kívánom Nektek!

28N

2013. dec. 14. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!