Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek a szülők miért...

Szerintetek a szülők miért hiszik azt, hogy a gyerekeik csicskák?

Figyelt kérdés
Én 14,apám 37 éves.Persze megértem ,hogy fát kell hordani,meg mit tudom én,de lány létemre kivánszorgok ,hogy jó segítek,azt még veszekszik velem.Anyám meg fél napot dolgozik(apám itthon dolgozik) azt én hiába szólok rá ,hogy "Ba*dki gyerek vagyok!".Neki mindig máskor gyerekek vagyunk,de ha kell valami akkor viselkedjünk felnőttként.Egyébként imádom őt,csak néha nagyon feszült a kapcsolatunk(néha,nem gyakran).Meg ,hogy csináld ezt,csináld azt.14 évesen bele fáradok ,hogy parancsolgatnak,pedig vár még egy pár év rám....Amúgy a felnőttek ahogy öregszenek úgy lesznek idegbetegek.Lehet ,hogy ez sértő ,de azok.Azt most jöhetnek nekem az öregemberek,-asszonyok ,hogy "bezzeg az én koromban".Már nem abban a korban élünk.Azért mert a mostani felnőtteket az anyjuk,apjuk csicskáztatta ,az nem azt jelenti ,hogy minket is lehet!Fuu!Anyám meg maga a csendélet,őt nem lehet felidegesíteni:D Legtöbbször apával veszekedek.De vagy ő fog belebetegedni vagy én....

2013. dec. 9. 15:33
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
33%
amúgy pedig ilyen korba nem látjátok át tisztán a helyzetett, elég dúrva amiket mondtál. Gondolj arra, hogy csak 14 vagy és mi lesz így veled később ha összeveszel anyádékkal, lehet 18 évesen kidobnak majd otthonról a viselkedésed aztán meg majd megnézheted magad.
2013. dec. 9. 16:51
 12/28 anonim ***** válasza:
44%

Istenem..

"18 évesen kidobnak majd otthonról a viselkedésed aztán meg majd megnézheted magad."

Te ezt érted?

2013. dec. 9. 16:58
 13/28 anonim ***** válasza:
76%

Lány létedre kivánszorogsz segíteni fát hordani??

B.aszki, a 63 éves nagynéném "lány létére" képes behordani magának a fát, sőt, ha épp ott vagyok, amikor viszik, "lány létemre" én is segítek neki.

Ha már most 14 évesen ilyen lusta vagy, és vánszorognod kell fát hordani, mi lesz belőled később?

2013. dec. 9. 17:05
 14/28 anonim ***** válasza:
66%

Egyeseknek olyan sz@r a helyesírása, hogy komolyan, mielőtt elkezditek osztani itt az észt, nézzetek már magatokba...

Amúgy természetes, ha segít az ember a szüleinek, bár az nem mindegy, hogy milyen hangnemben kérik tőle.

2013. dec. 9. 18:03
 15/28 anonim ***** válasza:

"A favágás éppen ilyen feladat. Jót tesz a testnek és a léleknek. Ha te az én gyerekem lennél, akkor nem hogy fát hordatnék veled, de még egyszer-kétszer szájba is vágnálak, hogy legyen miért panaszkodnod. "

Akkor én meg mint a Te apád szólok hozzád, hogy, Édes Lányom, mikor vertünk téged, hogy hogy legyen okod panaszra? Mikor emeltem rád kezet, vagy anyád? Az unokánknak is próbáld megadni, amit tőlünk kaptál, vagy ha teheted még többet. Neveld emberré a gyerekeidet, de ne úgy hogy vered!

2013. dec. 9. 19:42
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy a tinik, akik teljes családban élnek, nem fogják fel, hogy a család egy életközösség, ahol mindenkinek megvan a feladata. A házi munkában úgy illene besegíteni, hogy erre a szülőknek nem kéne írásos, pecséttel ellátott kérvényt benyújtani. Mert például együtt végezve a házimunkát hamarabb elkészül minden és lesz idő megbeszélni a súlyos kamaszproblémákat. Ha anyu-apu ganajozza a házat, ti meg a gép előtt ültök vagy csavarogtok akkor ők bizony fáradtak lesznek, ingerültek, és nem lesz kedvük érdemben törődni veletek. Akkor aztán kész a konfliktus, jön a panasz a gyikre, hogy utálom a szüleimet, mert nem szeretnek és csak kiabálnak velem....
2013. dec. 9. 19:45
 17/28 anonim ***** válasza:
97%
A szülők nem hiszik, hogy csicskák a gyerekeik,a család csak együtt tud élni, mindenkinek ki kell vennie a részét a munkából. Én sem szeretek segíteni,de muszáj, mert a szüleim keresik meg azt a pénzt, amiből eszek, öltözködöm, internetezek. Szóval segíts nekik, mert ha majd lesz saját kereseted, akkor pattoghatsz. 16/F
2013. dec. 9. 20:18
 18/28 anonim ***** válasza:
64%
Mi van itt, gyermekmegőrző??? Műsorszünet a minimaxon?
2013. dec. 9. 22:15
 19/28 anonim ***** válasza:
64%
Ez visszafelé is igaz. Ha fát kell hordani és segíteni otthon, akkor "basz ki gyerek vagyok", amikor pasizni kell, bulizni és éjszakáig kimaradni, akkor meg felnőtt... ideje ezen is elgondolkodnod, főleg, hogy a "hála" mint szó nem jelent semmit nálad.
2013. dec. 9. 23:50
 20/28 anonim ***** válasza:

Kedves 15.

A hozzászólásodat, amiben mint apám közlöd velem az észrevételeidet köszönöm.

Felnőtt emberként azért talán észre lehetne venni, hogy egy másik felnőtt ember mit és miért mond egy gyereknek.

Nyilván a szájba vágást képletesen értettem, és nem úgy hogy elmegy mellettem a fával a kezébe és megcsapkodom. Logika semmi. A szájba vágást a stílusa a szemtelensége, a nagy arca miatt figyelemfelkeltésnek szántam. Arra utaltam, hogy kőkeményen megérdemelné még akkor is, ha nem teszi meg vele senki.

Két nagy fiam van. A kisebb 14, a nagyobb 16. Tudod ők nem rinyálnak ha meg kell mozdulni. Panelban lakunk, de anyósékhoz, sőt barátokhoz is szoktunk járni segíteni. No az aztán nem az ő dolguk lenne, de tudják, hogy szükség van rájuk. Szükség van a segítségükre, és szó nélkül teszik a dolgukat mindenféle kényszer ellen.

Nyilván ez nevelés kérdése is, hiszen ahogy a mondandóm végén írtam, én rá szoktam világítani a dolgokra. Pl ha a fiam húzza a száját mert gépezne ahelyett, hogy reggel leszalad a boltba, hát lelke rajta. Aznap nem visz reggelit magával, majd eszik ha hazaér. Ha nem segítene fát hordani a kérdező esetébe, nyilván aznap hidegbe gépezgetne tovább.

Sose ütöm meg a fiaimat, enélkül is embert lehet nevelni belőlük nyilván. Azonban ha a kérdezőnek segíteni akarsz, a szélsőséges esetekre is rá kell világítani, hiszen a szép szó mint látjuk nem használ.

Az is nagyon fontos, amit az előttem lévő hozzászólások egyikében olvastam, hogy ne akkor legyen felnőtt amikor bulizni cigizni meg inni kell. Úgy gondolom, hogy akkor kell nagyfiúként, nagylányként viselkedni amikor oda kell állni valaki, valami vagy egy feladat mellé.

Attól lesz önálló, ha megtanulja hogy nem csak jogai, hanem kötelességei is vannak.

2013. dec. 10. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!