Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy a szüleim...

Mit tegyek hogy a szüleim elfogadják, hogy felnőttem? 17/L

Figyelt kérdés

Nem sokára 18 éves leszek (4 hónap) és apa mindig azon problémázik, hogy nem csinálom meg a házimunkát, de nem érti meg, hogy azért nem csinálom meg mert nem lehet. Mármint ez most kicsit paradox lesz, de anyám hisztizik, ha mindent neki kell csinálnia (ami érthető), de nem hagyja hogy segítsek neki, mert csak úgy jó ahogy ő csinálja. Mondtam neki, hogy mutassa meg és megcsinálom úgy, de ez sem jó neki. Meg olyan elvárásai vannak, amiket képtelenség betartani. Ha kinyitom az ablakot egy picit, hogy szellőzzön a lakás akkor az a baj, ha nem nyitom ki akkor meg az.

A másik dolog meg, hogy olyan házunk van, hogy nincs a szobámon ajtó és egy kicsit átjáróház az egész. R-go semmi magánéletem. Ha zizzen a telefon akkor már anyám ott van és egyfolytában kérdezget hogy a barátod volt? és mit írt? hm???? -.-" Mondom neki szépen, hogy az rám tartozik, erre meg megsértődik és kitör rajta a hiszti, hogy amíg az ő gyereke vagyok rá is tartozik minden ami velem történik... Van egy bátyám és ő is amint tudott elköltözött mert nem bírta ő sem ezt a stresszt. Miért nem érti meg, hogy felnőttem és magánéletre vágyom? Vagy hogyan mondjam el neki, hogy megértse mert a nyugodt, értelmes beszélgetés nem segít vagy max átmenetileg.

2013. dec. 5. 15:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérj karácsonyra egy ajtót! Viccen kívül azért ez a szint, meg hogy nincs ajtód, tényleg nem normális szerintem, viszont te is, minden 17 éves- én is anno- beleesel abba a hibába, hogy azt hiszed, felnőttél. Nem, gyerek vagy még, és hiába a 4 hónap múlva 18, a felnőttek- tudod akik dolgoznak és eltartják magukat, és takarítják az otthonukat- gyereknek látják az olyan 17 éveseket, akik tanulnak, mindent megkapnak, és felnőttnek érzik magukat, mert 18 évesek lesznek x hónap múlva.

És ez nem jó, mert én is tudom, mennyire felnőttnek éreztem magam már 16 évesen, és tudom mekkora hülye gyerek voltam még 19 évesen is! De ezt te is majd csak később fogod belátni. Addig is az ajtóhoz azért ragaszkodj, mert csecsemő már tényleg nem vagy.

2013. dec. 5. 15:58
 2/8 A kérdező kommentje:

A probléma az, hogy nem lehet ajtó a szobán, mert olyan idiótán lett megcsinálva az egész. Egy nagy függöny van rajta ami mondanom sem kell mit sem ér...

Áttérve a felnőttem témára: akkor átfogalmazom, arra sem kapok esélyt, hogy megtudjam vagyok-e már olyan szinten, hogy gondoskodni tudjak magamról, mivel a házimunkát sem végezhetem el, főzni meg aztán végképp nem hagy. Kérdem én, hogy akkor mégis hogyan legyek önálló? :/

2013. dec. 5. 16:03
 3/8 anonim ***** válasza:
62%
Miután elmúltál 18, lépj le otthonról. Ritka beszűkült anyád van. Én se bírnám.
2013. dec. 5. 17:17
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Bátyád lelépett, a szüleid unják magukat. Amíg te otthon vagy, rajtad élik ki a szülői szeretetet. Talán próbálj meg beszélni velük. Apukádnak magyarázd el, hogy miért nem végzel semmilyen házimunkát. A telefonod meg rakd rezgőre, és tartsd a zsebedbe. De ha mindössze ennyi a bajod, azért még ne menekülj el otthonról. Meg az sem biztos, hogy minden úgy van, ahogy te írod.
2013. dec. 5. 18:32
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem úgy tanulhatnál meg főzni, hogy nyári szünetben, mikor anyukád dolgozik főzz. Pont. Igazából csak úgy tudsz megtanulni valamit, ha próbálgatod. Oké, lehet, hogy le fog szidni anyukád, ha nagyon olyan, de esetleg szövetkezz apukáddal. Ő tuti nem bánna egy finom tálca sütit. A takarítás meg nem egyetemi szint, és igazából nem kell rájönnöd boldogulnál-e egyedül, mert ha muszáj, fogsz :D Ne stresszeld túl. Tolóajtót sem lehet felszerezni? vagy ilyen harmonikaajtót?
2013. dec. 5. 19:42
 6/8 anonim ***** válasza:

"Mit tegyek hogy a szüleim elfogadják, hogy felnőttem? 17/L"

Nem nőttél még fel. És ezt nem kekeckedésből írom.

2013. dec. 6. 11:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Attól, hogy 18 leszel 4 hónap múlva, még baromira nem vagy felnőtt. Akkor leszel, hogyha az ilyen kis butaságokon képes vagy hiszti nélkül túllépni és normálisa beszélni és viselkedni a szüleiddel.
2013. dec. 7. 15:31
 8/8 A kérdező kommentje:
Képzeld el hogy normálisan viselkedem és beszélek a szüleimmel -.-"
2013. dec. 8. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!