Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek melyik az elfogadh...

Szerintetek melyik az elfogadhatóbb megoldás az alábbi komplikált helyzetre?

Figyelt kérdés
A helyzet a következő:anyám húszon pár éve beadott intézetbe,azóta meg sem próbált megkeresni,sőt talán helyessebb lenne úgy fogalmayni,hogy megpróbált elfelejteni.Ez idő alatt,én befejeztem az egyetemet és kilátásban van egy nagyon jó munkalehetőség egy nagyon híres szakmabeli cégnél.A kérdésem valójában az, hogy mit csináljak,menjek vissza anyámhoz lakni vagy bátran vágjak bele az albérleti lét világába.Úgye anyám persze most szeretné ha,vele laknék,mivel több évtízede munkanélkűli és valószínűleg fél az öregségtől.Alulképzet bátyámmal él a saját házában.Nekem persze csak annyi lenne a pozitiv az egészből,hogy nem kellene lakbért fizetni,viszont az összes többi költség nagyban rám hárulna.
2013. dec. 4. 10:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

A kettes hozzászóló már megfogalmazta a gondolataim nagy részét, ezért én csak kiegészítem.

Az albérlet nem olcsó dolog, de ha egy nagyon híres szakmabeli cégnél kezded építeni a jövődet, akkor valószínűleg a fizetésed sem minimálbér lesz, és a nagy multiknál általában van lakhatási hozzájárulás, kérdezz rá.

Az én ismerőseim akik Pestre költöztek úgy indultak, hogy több fiatal együtt kivett egy lakást. Mindenkinek volt saját szobája, osztoztak a bérleti díjon, az együttélés meg csak kompromisszumok kérdése. Ha már lesznek tartalékaid, akkor utána egyedül is kereshetsz albit.

Nekem személy szerint meg sem fordulna a fejemben, hogy egy olyan "anyához" költözzek, akinek 20 évig eszébe sem jutottam, és mikor összejön egy jó állás, hirtelen nagyon jó anyuka akar lenni. Szerintem éld az életedet külön,ha eddig erre kényszerültél, és ők is éljék az életüket, ahogy tudják, ha eddig így jó volt nekik nélküled.

2013. dec. 4. 11:41
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Semmi esetre se menyj az anyukádhoz lakni. Sokkal több pénzed bánná. Ráadásul hha eddig nem kellettél neki ez után se tartson igényt arra, hogy te bármiben segíts.

Esetleg ne teljes albérletet keress hanem csak egy szobát, annak kevesebb a költsége.

2013. dec. 4. 11:52
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nem is gondolkoznék ezen. Főleg, hogy leírtad, hogy ha oda is költöznél az anyukádhoz, igaz, hogy bérleti díjat nem kell fizetned, de a számlákat így is neked kell fizetned,(3 emberre) és valószínűleg az étkeztetésük nagy részét is rád hárítanák. (és még ki tudja mit) Tehát belevágnék az albérletbe, hiszen amúgy is lenne plusz kiadásod, és akkor mág albérleti díjat fizetnék inkább, és saját magam után a számlákat, mint egy hirtelen felbukkant családot, akik megjelentek mert lett munkád egy jó helyen. Kezdésnek én is azt javasolnám, hogy próbálj meg baráttal/barátokkal összeköltözni és amikor már rendeződnek a dolgaid, a fizetésed biztos lesz, és tudsz félretenni, utána megpóbálhatod egyedül is. Akkor már jobban fel tudod mérni az anyagi helyzeted is. Anyukáddal tudod tartani a kapcsolatot, és ha pénzre lenne szüksége, akkor megítélésed szerint tudod támogatni (ha akarod). Ha velük laknál, félő lenne, hogy mire észbe kapsz, lehúzzák a fizetésed, mindent veled fizettetnek, "mert befogadtunk" címszóval.
2013. dec. 4. 12:03
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a véleményét,ment a zöld pacsi.
2013. dec. 4. 13:01
 15/15 anonim ***** válasza:
Először bérelj csak egy szobát. Pl. ha 3-an laktok egy albiban akkor a rezsi is 3felé osztódik. Lehet ugyanannyiból kijönnél (szoba+rezsi harmada) mintha anyád egész házának fizetnéd a rezsijét. Én vissza nem mennék. Biztos azért hezitálsz, mert csak jól esne ha lenne családod, de hidd el nem érné meg, csak kihasználna. Majd fogsz találni magadnak egy rendes párt, és lesznek gyerekeitek, családod.
2013. dec. 4. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!