Miért nem keres apám?

Figyelt kérdés

A szüleim kb 5 éve váltak el. Apum hetente leszokott jönni hozzánk (pár utcával lakik arrébb). Megkérdezi hogy vagyok, ad pénzt..

Most viszont összeveszett anyummal (miután elváltak egy ideig nem beszéltek, de aztán jóba lettek. Persze nem arról van szó hogy visszafogadta, csak kölcsönösen segítenek egymásnak, beszéltek egymással), nem keres, nem hív. És ez már 2 hónapja volt. Azóta egyszer találkoztam vele a buszmegállóban. Megkérdezte hogy vagyok. Ennyi. De nem tolta el a képét hozzánk még most se. Igazából haragszok rá. Sok mindenért. A múltban történt dolgokért. Tehát engem nem igazán érdekel.. De akkor már én sem érdeklem őt?

15/L

2013. dec. 1. 21:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Figyelj, miért mondod hogy nem érdekel, ha egyszer nagyon is érdekel, és ez így is helyes. Ha haragszol rá, nem azt kell mondani hogy nem érdekel, hanem azt hogy igenis haragszom rá.

Aztán miért is haragszol rá?

- nem olyan a viszonyotok, mint kellene... Lehet hogy ő nem olyan típusú férfi aki könnyen kimutatja az érzéseit, és nem tud pátyolgatni. De attól még próbálja valamilyen módon közölni hogy törődik veled. Nyilván ő is tudja hogy milyen, és hogy te sem úgy álltál őhozzá mint kéne, de ettől még hetente elment hozzátok és adott pénzt. Szerintem ez az ő részéről próbálkozás volt. Ha egyszer ő olyan típus aki nehezen mutatja ki az érzéseit, akkor ne is várd tőle hogy megváltozzon. Inkább azt keresd meg hogy magához képest mit tesz.

- Anyáddal nagyon összevesztek. Most meséld el nekem, hogy miért menne olyan helyre, ahol a pofavágást kell néznie. Hát én se mennék. Te sem voltál vele túl kedves, ezért úgy gondolja, hogy neked nem hiányzik ő, hát akkor minek erőlködjön. És valóban, elég nagy vagy már, te is felhívhatod, és elmehetsz hozzá. De csak akkor ,ha nem duzzogni akarsz.

A férfiak többsége nem tud mit kezdeni a duzzogással. Hogy csak mérgesen fősz a levedben, és igennel meg nemmel válaszolsz. Inkább otthagy. Szóval ha bajod van, akkor menj el hozzá és mondd a szemébe, hogy apa, miért nem jössz hozzám, nem értem, és nagyon rosszul esik. Ennyi. Erre majd megmondja hogy miért nem megy. Megmondja hogy ne haragudj, de anyáddal nem akar találkozni, és azt hitte, hogy te se vagy őrá kíváncsi, ezért nem ment. És akkor innentől kezdve, inkább te járj hozzá.

Biztos anyukád olyan típus hogy magában tartja a dühét, és csak az arcán látszik hogy fortyog, de nem mondja meg mi baja. A pasik többsége ezzel ne tud mit kezdeni. Őszintén szólva én se akarnék nekiállni udvarolni hogy mondja már el mi baja van.

Szóval ne legyél megsértődve, keresd fel, és beszéld meg vele.

35/N

2013. dec. 2. 08:32
 12/13 anonim ***** válasza:

Azért, mert mindenkit le akar szigetelni magától. Azt hiszi, hogy mivel te az anyukáddal élsz, te is olyan vagy, mint ő. Talán attól fél, hogyha veled kapcsolatba kerül, akkor anyáddal is kénytelen lesz kapcsolatba kerülni, vagy attól fél (azaz nem bízik benned), hogy ha neked bármit is mond, akkor te azt visszaköhöd anyukának azonnal, vagy anyád van olyan erőszakos - az enyém az volt -, hogy azt is kitapossa belőled (szavakkal), amit el sem akarsz neki mondani.

Illetve van egy másik, méyebb és fájdalmasabb ok, az, ami nálam van: nem szeret.

Nálam biztosan ez a helyzet, de nálad nem. Hogy erről megbizonyosodhass, és ne mardosson a kétség, keresd meg te és beszélgess vele te! És utána anyukának nem kell semmit sem elmondani, csak pár szót, hogy találkoztál apukáddal - azt is, akkor, ha kérdi. Ha semmit sem mondasz, akkor úgyis addig nyaggat, amíg ki nem szedi belőled az egészet. Ha viszont valamit mondasz, azzal betömöd a száját és elveszed az élét a kíváncsiskodásnak.

2013. dec. 2. 08:37
 13/13 anonim ***** válasza:
"Tehát engem nem igazán érdekel." Szégyeld magad. Ezt biztos megérzi rajtad és azért nem keres.
2013. dec. 10. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!