Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Ha az apám havi 2 millió...

Ha az apám havi 2 millió körül keres, akkor ki tud fizetni nekem egy amerikai tandíjat?

Figyelt kérdés
Van három testvérem. (NE kérdezzétek, miért nem tőle kérdezem)
2013. okt. 28. 14:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%
nem biztos. Megélhetésre is megy abból a pénzből.
2013. okt. 28. 14:26
 2/11 anonim válasza:
73%
Az nem jelenti azt, hogy áldoz is rád annyit. Ott vannak a testvéreid, akkor rájuk is ugyanannyi kellene hogy jusson. Nem követelheted tőle, inkább menj ki, dolgozzál és fizesd magad. Sokkal nagyobb értéke lesz.
2013. okt. 28. 14:27
 3/11 Penny888 válasza:
73%

Szerintem ki tudná fizetni. Más kérdés, hogy jól tudsz -e angolul és valóban TANULNI akarnál-e nem pedig buliról bulira járni.

Ha ilyen jól keres apád biztosan jól éltek. Nincsenek anyagi gondjaitok, meg ilyesmi. Lehetséges, hogy a testvéreid is szeretnének külföldön tanulni, akkor már más kérdés, hogy lehetséges-e. Mert az hogy nézne ki, hogy neked lehet nekik meg nem. Ez évekkel később viszály oka lehet -szerintem- ha nekik már nem lehetne finanszírozni az ilyen jellegű terveiket.

Az is bent van a pakliban, hogy soha-de-soha nem térsz onnan vissza, mert megszokod az ottani életet és ami itt van már nem felelne meg neked.

Végy erőt magadon és lassan adagolva kérdezd meg az apádtól a dolgot. És inkább csalódj mint céltalanul reménykedj!

2013. okt. 28. 14:27
 4/11 anonim ***** válasza:
50%

Lehet, de nem valószinü. Más kérdés, hogy erre kötelezni nem lehet, ha nem akarja, akkor semmi esélyed.

Amerikában egy évi tandíj 33 ezer dollárba (7,4 millió forintba), míg kollégiumi szobával és ellátással már 48 ezer dollárba (10,8 millió forintba) kerül. EZ összesen kb 18 millió Ft, ami majdnem az összes keresete lenne, mert az évi bevétele 24 millió. Igazán nem sok lehetöséget látok arra, hogy sikerülhetne.

2013. okt. 28. 14:28
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

2.válaszoló-nem hiszem, hogy van kint olyan lehetőség, hogy egy sima diákmunkából finanszírozni tudom a tandíjamat. Vagy van? :)

2013. okt. 28. 14:32
 6/11 A kérdező kommentje:
4.válaszoló-az az ár, amit te tandíjnak írtál, az a legjobb, legszínvonalasabb egyetemekre vonatkozik és lehet, hogy én nem olyanra mennék, hanem mondjuk az egy kategóriával alatta lévőkbe...
2013. okt. 28. 15:53
 7/11 anonim válasza:
2. vagyok: Miért is ne lehetne dolgozni tanulás mellett??? Szerinted Amerikában mindenkinek fizetik a tanulását a szüleik? Senki sem dolgozik mellette??? A magyar egyetemekkel szemben az Egyesült Államokban nincs államilag finanszírozott képzés a felsőoktatási intézményekben. Minden hallgató magának állja tanulmányainak költségeit, legtöbbször különböző forrásokhoz folyamodva. Az oktatási intézmények maguk is sok esetben ajánlanak anyagi támogatást a nemzetközi hallgatók számára, de természetesen ezt meg kell pályázni.
2013. okt. 29. 08:35
 8/11 A kérdező kommentje:
Rendben, kösz. Majd utánajárok, csak még elég messze van. 2016-ban érettségizek
2013. okt. 29. 08:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Vannak olyan egyetemek ahol az összes költség nem haladja meg az 1 millió forintot évente.Na de az olyan is,azzal nem érni semmit
2013. nov. 4. 14:19
 10/11 A kérdező kommentje:
Olyan egyetemek vannak, ahol színvonalas a tanítás, de nem egy Hardvard szintű (és tandíjú).
2013. nov. 4. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!