Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyermekelhelyezéssel külföldre?

Gyermekelhelyezéssel külföldre?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, és van egy gyerekelhelyezési per , miszerint anyám a gyámom. Nem tartom velem a kapcsolatot egyéb okokból, de most szeretnék kimenni az ismerősömhöz az ünnepekre(család). A gyámügynél azt mondtak, hogy erről szó sem lehet, mert hogy beleegyezés nélkül nem hagyhatom el az országot. Az lenne a kérdésem, hogy van esetleg esély arra, hogy apának van joga ehhez,hogy ő megengedje? Vagy semmi remény, hogy kimehessek? Előre is köszönöm!

2013. dec. 1. 19:21
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
:D egyszerű kérdést tettem fel, van hol élnem, iskolába is járok. Nem vagyok csavargó. Csak mivel rossz egyedül, ezért jó lenne, ha sikerülne.
2013. dec. 2. 09:54
 12/19 anonim ***** válasza:

Viszont a gymügy abba is beleköthet, ha nem annál élsz ahova elhelyeztek.

Mivel 16 elmúltál ez csak formalitás, de kérvényezned kell, hogy annál lakhass ahol most is laksz...

Mert akkor anyukád veszi fel utánad az adőkedvezményt a családi pótlékot, talán a gyerektartást is, amit megítéltek neki.

Ez alsó hangon 30-40e ft

2013. dec. 2. 09:56
 13/19 A kérdező kommentje:
Tudom, és ez az ügy már folyik. Csak ebben az évben nem lesz már belőle semmi :(
2013. dec. 2. 09:59
 14/19 anonim ***** válasza:

:(

Tényleg ennyire gondot okoz egy aláírás az anyukadtól? Meg akarja nehezíteni?

2013. dec. 2. 10:01
 15/19 A kérdező kommentje:
Sajnos..igen. Hát azért még próbálkozom :)
2013. dec. 2. 10:03
 16/19 anonim ***** válasza:

[link]

Itt vannak formanyomtatványok...ki kell tölteni...

Elvileg magyar és angol nyelven kel azt mindenhol, elfogadják...

Ha mégis megoldható

2013. dec. 2. 10:04
 17/19 anonim ***** válasza:

Ismerős, nekünk is végig kellett ezt csinálni! (Nem a külfölddel, hanem amikor apuhoz költöztünk anyutól...)

Amúgy apukád kivihet karácsonyra, csak kiköltözni nem lehet!!!

2013. dec. 2. 10:05
 18/19 A kérdező kommentje:
Igen én is ezen vagyok fenn akadva, hogy nem hagyhatom el az országot. Az a baj, hogy apa nem lenne ott ahova megyek, és így elvileg nem lehetek felügyelő nélkül. Pedig nem örökre mennék, suliból sem hiányoznék.
2013. dec. 2. 10:08
 19/19 anonim ***** válasza:

4. válaszoló vagyok.

Én elváltam, a gyerekek apja otthon maradt és én költöztem velük ki.

Közben kétszer jöttem-mentem velük egyedül, azt se kérdezték egyik határon sem, egyik reptéren sem, hogy apuka merre jár, házasok vagyunk-e még, beleegyezett-e az utazásba. Most ő hozta ki őket, a reptéren szintén meg se kérdezték, hogy anyuka merre van, nem épp lelépni szándékozik-e a hétvégi látogatás során, hogy eltűnjön a világ háta mögött.

Egy 16 évesnél nem hiszem, hogy keckednének, azért gyereket rabolni (láthatásról nem visszavinni és eltűnni más országban) nem tiniket szoktak.

Szóval elvileg igen, beleegyezés kell, meg nyilatkozat, stb. Gyakorlatilag meg ha meg is nézik a személyiket, nem fognak apukától érvényes házassági anyakönyvi kivonatot, anyától beleegyező nyilatkozatot követelni.

2013. dec. 2. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!