Normális ha egy apa elképesztően féltékeny a fiára?
A párom nagyon sikeres férfi a fiatal kora ellenére, szorgalmának és ügyességének köszönhetően jó anyagi körülmények között élünk, mindenünk megvan. Tervezzük az esküvőt és a családalapítást.
Teljesen más életet élünk, mint a szülei, akik sajnos nagyon szegények, mivel mindketten rokkantnyugdíjasok. Kb 60.000 ft-ból élnek ketten havonta. A párom minden hónapban ad a szüleinek egy 50-100 e Ft közötti összeget, attól függően mennyi pénzre van szükségük.
Ezzel még nincs is gond, de a fő probléma, hogy a kedvesem apukája nagyon csúnyán viselkedik a saját fiával. Minősíthetetlen stílusban beszél vele, kis szarosnak hívja, lenézi, kioktatja. Folyton zaklatja telefonon, hogy jöjjön haza és segítsen a ház körüli munkában, mert az egy gyerek kutya kötelessége..... (megjegyzem minden szombaton kimegy segíteni a szülőknek, de az apukája hétköznap is elvárná) Néha tud normálisan viselkedni az apukája, de van hogy teljesen bekattan.....
Ha megyünk nyaralni, akkor beszólogat nekünk, hogy több 100.000 Ft-ot elverünk teljesen feleslegesen, meg sem kérdezi milyen volt a nyaralás.
Az anyukájával semmi gond sincs, nagyon kedves, aranyos, és szegény próbálja csitítani a kedélyeket, de ennek sajnos ő szívja meg a levét....mert vele is csúnyán beszél.
Én úgy érzem, hogy féltékeny a saját fiára, mert annak egy jó és boldog élete lett. Pedig ez nem normális, egy szülőnek boldognak kellene lennie a gyermeke sikerei láttán.
Olyanra is volt példa, amikor a páromnak nem jött össze egy nagyobb volumenű dolog a munkájában. Szegény nagyon ki volt, otthon is elmondta, erre az apukája láthatóan örült.... Azt mondta, nha tessék a nagy sikerszéria után mekkorát buktál, ezt tanítani kellene... meg is érdemled, most már le lehet szállni a nagy lóról.....
Nagyon el vagyok keseredve, mert látom, hogy a páromat ez mennyire bánja. De ezt sosem mondta meg igazán az apukájának, mert ő ettől függetlenül maximálisan megadja a tiszteletet.
Sajnos nem lehet kiosztani teljesen, mert az idegei elég labilisak, nem lát reálisan, és már nem egyszer fenyegetőzött öngyilkossággal.... :(
Nha igen a pénz az jól jön neki, de azt nem csak az apukája kapja. A párom az anyukájával sem akar kitolni, és a 60.000 ft nagyon kevés.
2. válaszoló!
Miért fáj ez nekem? Azért, mert ez a probléma rányomja bélyegét a mi családunkra, és a párom gondja az én gondom is, így működik egy párkapcsolat.....
Második válaszoló:
Szerintem ez már elég ok az elkeseredésre,hiszen emiatt nem is lehet teljesen jó a kapcsolat az apa meg a fia között.
Meg,egy szülőnek igazán nem kellene féltékenynek lennie pont a gyerekére.
Támogatnia kell,meg örülni,de nem féltékenykedni,meg piszkálni.
Kérdezőnek:
Az is jó,hogy a párod megy hétvégén segíteni a szüleinek.De azért se oké szerintem,hogy ezt az apja minden nap elvárná.
Nem az esküvőtől leszek családtag, mi nem így gondolkodunk...
8 éve együtt vagyunk, nekem az többet jelent.
Nagyon konzervatív falusi ember az apukája, és ő ezt elvárja a már 28 éves fiától, sajnos még mindig csak egy gyereket lát benne....
Én azt mondom, ha az ember tud, akkor segítsen, de ha valakit ennyire semmibe sem vesznek....
A párom azt mondta, amikor már ebből volt vitánk, hogy ment a családjához, hogy higgyem el ő ilyenkor az anyukájának segít, mert különben neki kellene megcsinálni. A kedvesem apukája nem csinál nagyon semmit, mert ő "beteg". Az anyukája meg robotol. Pedig az anyukájának nagyobb a rokkantsági fokozata....
Az első kommentelővel értek egyet, maximálisan igaza van. Bár nekem is adott volna tanácsot, mondjuk húsz évvel ezelőtt. Akkor még én is tiszteltem az apámat, jól ki is használt, milliókkal húzott le.
A párod apja azért ilyen, mint, ahogy írod is, mert féltékeny a fiára, irigy sikereire. A párod egy tükör neki. A párod megmutatja számára szégyenletes tehetségtelenségét. Ha ti nem volnátok, akkor éhenhalna.
Figyelj, egy megoldás van. És ez nem más, mint, hogy csökkentsétek velük a kommunikáció gyakoriságát. Mind telefonon, interneten vagy bármilyen formában. A párod ne menjen neki segíteni. Ne hagyd, hogy csicskáztassa. Ha teszi, csak ritkán tegye ( a segítség adást a párod). Támogassátok őket, de mivel nem ők a ti gyerekeitek, hanem fordítva van, ezért néha csökkentsétek, ha nem okoz komolyabb problémát, a nekik juttatott támogatást.
Ne legyetek túl érzelgősek! Ne hagyjátok magatokat esetleges picsogásokkal befolyásolni. Ti előttetek még ott az élet. Gyermekeket kell a világra hoznotok, nagycsaládosoknak kell lennetek. Sok munka vár rátok, mely nehézségekkel is lesz fűszerezve, de jócskán meg lesz hintve boldog percekkel és időszakokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!