Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerinted 170 ezer forintból...

Szerinted 170 ezer forintból megtud élni egy család?

Figyelt kérdés

Ha nem jár sehová,nem vesz luxus dolgokat, csak ennivalóra és számlára költ meg alapvető tisztálkodási szerekre.

Erre elég 170 ezer forint vagy nehézkes megélni ennyiből?SZERINTED(!)?

2013. nov. 29. 16:24
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
52%
Miután anyunak megszűnt a munkahelye, 14-18 éves koromig 130 ezerből éltünk 5-en, amit apa keresett egyedül. Igaz, ebből már le volt vonva a 70 ezer forintos lakáshitelünk, tehát csak a rezsire, ennivalóra, tisztálkodásra kellett költeni. Nagyon ki kellett centizni, de túléltük. Éhezni soha nem éheztünk, mondjuk nem luxus kajákat ettünk, de én pl. nagyon szerettem mindig a krumplis tésztát, paprikás krumplit meg a hasonló olcsó kajákat. Mindenen spóroltunk, amin csak lehetett, pl. telente csak a nappalit fűtöttük, és mindenki ott aludt. Szórakozni nem jártunk sehova, viszont otthon együtt sokat társasoztunk, activity stb.
2013. nov. 29. 17:04
 22/42 anonim ***** válasza:
59%

Igen, bárki bármit mond itt, ebből azért meg tud élni egy átlagos 5 fős család, mi vagyunk rá az élő bizonyíték. Pontosabban, mi csak négyen vagyunk (egy szülő-három gyerek), de már évek óta anyánk kb. 90 ezres fizujából élünk, meg abból, amit mi alkalmi/diákmunkákkal meg tudunk keresni magunknak (felnőttek vagyunk, tehát már nem jár pótlék) - nos, tulajdonképpen egész életünkben havi 120-130 ezerből éltünk négyen.

Persze, szánalmas és könnyfakasztó ez az élet... szórakozás, szép ruhák, luxusdolgok teljesen kizárva, sajnos mára már odáig is eljutottunk, hogy hetente kb. összesen kétszer eszünk főtt ételt, egyébként párizsis kenyeret majszolunk egész nap. Mindig rettegünk, el ne romoljon valami, minden forint ki van centizve, soha nincs se cola, se chips, még egy darab csoki sem - mert egyszerűen már tényleg nem fér bele.

Igaz, az én szüleim sem így kezdték, csak anyám húszévesen meggondolatlanul gyorsan szült 3 gyereket apámnak, aki meg pár év után lelépett, nulla támogatással utánunk. Nos, képzelhetitek...

2013. nov. 29. 17:38
 23/42 anonim ***** válasza:
33%

Ketten a párommal élünk havi 160-ból ketten (én épp munkát keresek), és épp hogy elég kettőnknek alap cuccokra, ruha vagy szórakozás ennyiből már necces.

Az igaz, hogy nem tescos lisztből álló rántásos főzeléket eszünk ebédre, kenyérrel feldobva, hanem egészségesen táplálkozunk, tehát gyümölcs-zöldség minden nap van, hús is többször, és minden tápanyagot igyekszünk a megfelelő forrásból bevinni, nekünk ez a "luxus".

Gyereket ennyi pénzből mi nem vállalnánk, mert az már csak vegetálás lenne tényleg, és egy múzeum sem férne bele, meg mondjuk a kielégítő táplálkozás sem...És mi még jó helyzetben is vagyunk, mert saját lakásban élünk, így bérleti díjjal nem kell számolnunk, hitelünk minimális van.

250 alatt mi még csak nem is beszélünk a témáról.

Mondjuk a szüleim két minimálbérből "neveltek" fel engem és a testvéremet, szóval 170-ből is meg lehet oldani, csak épp nagyon alacsony színvonalon, ami a szereteten túl (ha épp van) nem akkora élmény senkinek.

2013. nov. 29. 17:39
 24/42 anonim ***** válasza:
30%
Nagyon nehezen de meg lehet élni ennyiből , sok család van aki ennyiből gazdálkodik persze ha nincs hitel mellette . Mi is kb ennyiből élünk
2013. nov. 29. 17:52
 25/42 anonim ***** válasza:
79%

"Persze, szánalmas és könnyfakasztó ez az élet... szórakozás, szép ruhák, luxusdolgok teljesen kizárva, sajnos mára már odáig is eljutottunk, hogy hetente kb. összesen kétszer eszünk főtt ételt"

Na ebben inkább az a szánalmas és könnyfakasztó, hogy sokan azt gondolják, hogy a szórakozás és az új ruha a luxus (kellene hogy legyen). Valójában pedig ezek ALAPVETŐ dolgok egy normális életben.

Gyűlölöm azokat egyszerűen, akik azt írják, hogy nem kell ilyen "luxusokra" költeni, lehet párizsis kenyeret is adni a gyereknek. Természetesen nem azokra gondolok, akik önhibájukon kívül jutottak ebbe a helyzetbe, hanem azokra, akik amellett kardoskodnak, hogy erre bizony lehet gyerekeket vállalni, és így is lehet élni. Hát lehet, csak az nem élet, hanem vegetálás. Arra meg felesleges szülni...

2013. nov. 29. 18:16
 26/42 anonim ***** válasza:
1%
Aki ennyiből nem tud kijönni annak semmi sem elég . Örülnék ha havi 250 000 forintom lenne havonta , igen is van ma már olyan ami luxusnak számít de pár éve még nem.
2013. nov. 29. 18:27
 27/42 anonim ***** válasza:
75%
5 fős szerintem nem. Mi hárman vagyunk, ennyiből élünk, hitelünk igaz nincs, de meg kell gondolnunk, mire költünk, hol vásárolunk. Mondjuk kertem van, tehát a zöldség, gyümölcs megvan, de a lányom soha nem kapott és nem is kap mástól kinőtt ruhákat, mert nincs kitől, így azon nagyon spórolni nem tudunk. NYaralni nem járunk, de futja belőle jó könyvekre, nekem fonalra (kötök), férjemnek régi lemezekre (Azokat gyűjti). Nem panaszkodunk, de ennél többen már csak úgy tudnánk megélni, ha jópár dologról lemondanánk.
2013. nov. 29. 19:28
 28/42 anonim ***** válasza:
81%
Ha megélni alatt azt érted, hogy szűkösen, nyomorogva, nélkülözve el tudnak-e tengődni, akkor igen. De ez iszonyatosan kevés pénz, ha albérletben lakik akkor még egy embernek is édeskevés. Ilyen körülmények közé ritka ostobának kell lenni, hogy valaki gyereket vállaljon, pláne 3-at. Egyedül úgy nélkülözöl ahogy akarsz, de hogy csóróságban nevelj fel 3 gyereket, az kritikán aluli, ilyet tényleg csak a cigány csinál.
2013. nov. 29. 19:30
 29/42 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem 2 fős, max. 3. 5 fős család nyomorog ennyiből szerintem.
2013. nov. 29. 20:10
 30/42 anonim ***** válasza:
75%
Ez családi és adókedvezmény nélkül még 2 minimálbért is alig éri el. A minimálbért meg egyértelműen nem arra találták ki, hogy sok mindenre teljen.
2013. nov. 29. 20:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!