Szerinted 170 ezer forintból megtud élni egy család?
Ha nem jár sehová,nem vesz luxus dolgokat, csak ennivalóra és számlára költ meg alapvető tisztálkodási szerekre.
Erre elég 170 ezer forint vagy nehézkes megélni ennyiből?SZERINTED(!)?
Biztos, hogy nem. A létminimum 2 felnőtt 2 gyerek felállásban 255-260 ezer körül van jelenleg. Ezt nem én találtam ki, hanem a KSH a különböző alap élelmiszerek + átlagos rezsi alapján. Definíció szerint: "A létminimum olyan értékösszeg, amely biztosítja a folyamatos életvitellel kapcsolatos szerény – konvencionálisan alapvetőnek minősülő – szükségletek kielégítését."
Én hinnék nekik a helyedben, mert tényleg kevés ez 5 embernek. Mi jelenleg ketten költünk nagyjából ennyit (albérletben) és nem élünk nagy lábon. Persze, költünk olyan dolgokra, amit másnak sajnos luxus (gyümölcs, rendes hús, sport - futás és foci), de nincs semmi olyan extra kiadásunk, ami nem szükséges egy normális élethez.
Nekem az a véleményem, hogy rövidtávon kihozható. Egy átmeneti munkanélküliséget ki lehet húzni, de tartósan, éveken át biztos, hogy nem működne. Ha minden hónapban épp nullára jössz ki (mert ennyi pénzből annyira jönne ki), akkor mi lesz, ha elromlik valami? Ha elromlik a tűzhely, akkor abban a hónapban csak vajas kenyér lesz?
Én nem is akarok ennyire gyereket vállalni, ez a családomra vonatkozott, s bár bekalukláltak sokan sok mindent (hitelt,meg albérletet meg kisgyerekeke) de egyik sincs benne és nem is kértem,hogy benne legyen,sok válasz jött, de annál kevesebb hasznos, de mindenestere mindenkinek köszönöm.
(Mínuszt nem adtam mielőtt valaki idegbajt kapna)
16:46-os:
"Már nem azért, de akik azt írják, hogy igen, azok tisztában vannak vele, hogy egy ember étkeztetése alsó hangon, iszonyatosan spórolva is legalább 20.000 ft havonta? 100.000 élből elmenne erre, és akkor még nem vettek egészségügyi/tisztító/tisztálkodószereket, nem fűtöttek, nem kapcsolták fel a villanyt és nem fürödtek, nem főztek..."
Ez azért nem egészen igaz, mert egyrészt ennél kevesebböl is lehet jól és változatosan étkezni (csak semmiféle luxusélelmiszer nem fér bele), másrészt ha az 5 föböl három óvodás korú gyerek, akkor nekik azért még ennél is jóval kevesebb amit megesznek.
"Ez valami röhejes. Aki erre 3 gyereket vállal, az bizony roma."
AZt sehol sem írta a kérdezö, hogy ERRE vállaltak 3 gyereket, söt sokkal valószinübb, hogy MOST kerültek vészhelyzetbe - különben NEM MOST kérdezné ezt. Sokkal inkább elképzelhetö, hogy valami miatt az eddigi jövedelem erösen csökkent, pl, valamelyik szülönek megszünt a munkája, és ígh kettö helyett egy keresetböl kell egy ideieg megélniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!