Anyukám és apukám rombolják az önbizalmamat. Miért? Mit csináljak?
16/L vagyok. mostanában felszedtem 10 kilót, ez tény, de akkor sem értem, hogy ezt miért a szüleimtől kell bántóan megkapnom...
anyukám minden nap elmondja, hogy kövér vagyok, dagadt vagyok, húzzak sportolni... apukám mondta, hogy ne menjek már sütizni a barátommal meg a barátnőimmel, le kéne erről szoknom. a múltkor nagymamámnál voltunk vendégségben és szedni akartam még kaját magamnak, de apukám mondta, hogy ne szedjek, nem kéne, és mondta nagymamámnak, hogy nekem ne adjon többet.
eléggé fáj... szerintem nem akarnak ezzel jót. különben is, nekem így jó minden: boldog vagyok így is, és fél éve van barátom, aki úgy szeret, ahogy vagyok! :)
amúgy sem értem, hogy mi közük van ahhoz, hogy hány kiló vagyok...
köszi szépen mindenkinek :)
60 kg voltam.
Ha te jól érzed magad így, akkor a dolog rendben van, viszont. Én akkor is azt ajánlom, hogy sportolj valamit, mégha csak otthon is végzel néhány gyakorlatot. Egyrészt az egészséged érdekében, másrészt egy lagymatag duci lány nem szép, viszont egy "edzetten husis" kifejezetten jól tud kinézni. Persze így látatlanban nehéz megmondani, hogy nézel ki, de én mindenképp ajánlom, hogy sportolj valamit, a szüleid sem fognak csesztetni, és hidd el, jobban fogod magad érezni :)
A szüleiddel pedig közöld, hogy rosszul esnek a bántó mondataik.
Az, hogy ki hány kg mekkora magassághoz, csak egy szám. Én 171 cm vagyok és 57 kg-osan konkrétan abbamaradt a menstruációm, mert olyan alacsony volt a testzsírszázalékom (van rajtam izom is). Rendszeresen 50 kg-osnak néztek. Van akin meg felesleg van és petyhüdt a teste ugyanilyen paraméterekkel. Ez egy régen lejárt dolog, hogy xy magassághoz mekkora súly az ideális, mert mindenkinél más. Amúgy sem kell mindenkinek fitness modellnek lennie, de nem is ez volt a kérdés.
A kérdező szülei pedig egyszerűen bunkók. Meg lehet mondani normálisan is, hogy kislányom, figyelj a súlyodra, elmenni közösen edzeni és egészséges ételeket készíteni. Mindjárt máshogy jön ki a dolog.
Tenni nem sokat tudsz ellene, én is azt tanácsolom, hogy magadban rendezd le a dolgokat. Ha te így jól érzed magad, akkor nincs gond. De azért azt hozzátenném, hogy sportolni és odafigyelni az egészségre sosem árt, sőt. Ha nem figyelsz egyáltalán ezekre, jó eséllyel már pár év múlva is lehetnek komolyabb súlyproblémáid, ugyanis minden évvel egyre lassabb lesz az anyagcsere. A terhességről nem is beszélve. A babának sem jó, ha 30 kg-okat szedsz fel. Azért ezeket gondold át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!