Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti eladnátok a lakásotokat...

.figo. kérdése:

Ti eladnátok a lakásotokat hogy a családotokat megsegítsétek? Illetve hogy többé ne kelljen anyukátoknak és a testvéreteknek albérletben élniük?

Figyelt kérdés
Kifejteném kicsit bővebben 20+/F vagyok és örököltem egy lakást ami mondjuk 10M+ -ér . Viszont 10 éves korotok óta albérletben éltek 2 testvéretekkel és javarészt anyukátokkal. Tudom azt hogy ez anyukám rossz döntése/döntései miatt van. Több lakást is elherdált (számszerint2-őt) és több örökség vagy nagyobb pénzösszeg nem is várható az életetekben! Az egyik testvérem már külön él de szintén albiban a kisebbik pedig még alsós. kistesóm faterja sitten van elvileg tavasszal szabadul.(Nem , nem vagyunk kissebség) Szóval nagyon szemét vagyok ha Én ezeket kihagynám az életemből és csak magammal foglalkoznék? Segítenétek a családotokon vagy sem?

2013. nov. 23. 11:48
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Akkor egy kicsit pontosítok: tudom hogy nem lehet3 lakst venni ,úgy gondoltam hogy esetleg vidéken pesttől max 50 km venni egy családi házat és úgy együtt élni . Magamhoz szntén nem tudom őket venni mert ez csak egy 1 szobás lakás...
2013. nov. 23. 12:16
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt dolog, hogy eladnám, viszont ha egyedül laknék a lakásomban, akkor valószínűleg azzal segítenék, hogy megengedném, hogy ideiglenesen odaköltözzenek illetve ha édesanyámnak gondot okozna beosztania a pénzét, akkor kérnék "lakbérre", amit befektetnék helyette, s később megkapná egyben.

Ilyen módon segítenék a nagy- illetve a kistesónak is.

2013. nov. 23. 12:21
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Ez rengeteg problémát fog később felvetni.

Egy házban élnél te, és gondolj arra is, ha megnősülsz és gyerekeid lesznek, és anyukádék a börtönt járt férjével.

Engem nagyon nem vonzana ez a lehetőség.

14/24 anonim ***** válasza:
*bocs, most olvasom, hogy csak 1 szobás.
 15/24 anonim ***** válasza:
26%
Attól, hogy eladod azt a lakást és pénzzel megsegíted anyádat, nem lesznek előrébb. Inkább költözzetek be abba a lakásba. Az miért nem opció? Ha pénzt adsz neki, elherdálja, viszont a lakásoddal semmit sem tehet.
2013. nov. 23. 12:22
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja, most olvastam, 1 szobás. Hát akkor viszont ha van lehetőséged, cseréld el egy nagyobbra és abba költözzetek be, de az is a te neveden legyen, így nem tudja eladni a fejetek fölül.
2013. nov. 23. 12:23
 17/24 anonim válasza:
100%
Én el nem adnám a lakásom! azt se engedném,hogy beköltözzenek na persze..
2013. nov. 23. 12:33
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Most amúgy ti tényleg azt javasoljátok, hogy a börtönviselt mostohaapja és az élősködő herdáló anyja odaköltözzenek? Felnőtt emberek, mindenki oldja meg a saját problémáját. Felebaráti szívességből, meg mert felneveltek küldenék nekik havonta kaját illetve ruhát ha szükségük van rá.
2013. nov. 23. 13:20
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell erőltetni a saját lakást? Az albérlet miért rossz? Szerintem ez nem lehet probléma. Ha valaki vesz saját lakást, 20 évre felvesz hitelt (általában) és majdnem egyenlő az albérlettel szerintem, mert ugyanúgy havonta fizetnie kell,ráadásul ki tudja, mikor mennyi lesz a törlesztő és hgoy tud utána szabadulni tőle, ha kell. Albérletnek is megvan a hátránya, bármikor kirakhatnak belőle, de szerintem annyi van, hogy lehet válogatni. De a lényeg, hogy az is kérdés, együtt szeretnél még élni velük, vagy külön? Attól hogy van lakás, még ugyanúgy meg kell venni az ételt, ki kell fizetni a számlákat, stb. Egy egyszobás lakás árából igencsak rosszabb állapotú házat lehetne venni, amiben mindannyian elférnétek és amivel több lenne a gond. Ha dolgozik anyukád (remélem!), te tanulsz vagy szintén dolgozol valószínűleg többe kerülne a bejárás. Kb. anyagilag ugyanott lennétek. Szerintem. Azzal, hogy eladod a lakást és veszel egy nagyobb házat, semmivel se jutnátok előrébb.
2013. nov. 23. 13:21
 20/24 anonim ***** válasza:

Nem, nem adnám el.

Segítenék a családomon qhol tudok, de a saját káromra nem. Azzal nem segítek, ha után nekem kell havi albérletet fizetnem,mert a sajátomat eladtam. Ebben az esetben kb azt a pénzt amit albra költenék i kább nekikadnám

2013. nov. 23. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!