Ti hogy viselitek azt hogy anyukád/apukád külföldön dolgozik?
Interneten nem tudsz vele beszélni? Skype, facebook, stb...
Szerencsére az én apukám minden hétvégén hazajár, a tied tovább ment ki?
Apukám 4 hetente jár haza, többnyire egy hetet marad itthon... És talán azt viselem a legrosszabúl, hogy nincs velünk ünnepekkor.. :( Csak karácsonykor van velünk...
Néha tudunk beszélni skypeon, de mindig szakadozik...
Anyukám 11 éves korom óta dolgozik külföldön. 1-2 hónapot van kint, kb 1 hónapot itthon.
Nem volt könnyű, de ha azt nézem, hamar önálló lettem.
Megtanultam főzni magamtól, néha ugyan szakácskönyvből lestem, de ment. Ismerem a mosógépet, tudok vasalni, észreveszem a koszt magam körül és teszek ellene. Szóval nem riadok emg a házimunkától.
A tanulmányi eredményemen nem látszott, mindig is jó tanuló voltam, nem sokat tanultak velem anno. Lecke kész, igen, akkor mehetsz játszani vagy amit akarsz.
Anyagilag is "előnyömre" volt, mert nem jutottam be álmaim iskolájába, de költségtérítésesen igen, fizették a szüleim a tandíjat. Itthoni fizetésből nem bírták volna finanszírozni. Ugyanígy még sok minden másról is le kellett volna mondanunk, holott nem vagyok nagyigényű (nem kell márkás ruha, nyaralás, nem járok bulizni, nincs költséges hobbim), de járhattam nyelvtanárhoz és nyelvvizsgázni, van jogosítványom, és másod szakmám is, ami szintén fizetős tanfolyam volt. Ezeket mind nekik köszzönhetem és lényegében a külföldi munkalehetőségnek.
Sok lemondással járt, el is távolodtunk egy időben, de minig is hangoztatta, neki az a fontos, hogy meglegen mindenem. Meg is kaptam. Köszönöm innen is ;)
Most már lényegesen könnyebb, 20 éve még nem volt skype, se e-mail, csak heti 1x 5 perc telefon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!