Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogy viselitek azt hogy...

Ti hogy viselitek azt hogy anyukád/apukád külföldön dolgozik?

Figyelt kérdés
Nekem most kezdet el apukám külföldön dolgozni, és nagyon hiányzik. Ti hogy viselitek/viseltétek ezt? 14/L

2013. nov. 17. 18:10
 1/8 anonim válasza:
100%

Interneten nem tudsz vele beszélni? Skype, facebook, stb...

Szerencsére az én apukám minden hétvégén hazajár, a tied tovább ment ki?

2013. nov. 17. 18:27
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem élek együtt a szüleimmel sajna. Félévente láthatom csak őket, elég nehezen viselem, de hiányoznak nagyon!
2013. nov. 17. 18:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én apám 2 éve dolgozik külföldön. Kb fél ève nem beszéltünk, előtte minden hónapban találkoztunk amikor itthon volt pár napot. Örülök hogy megszabadultam tőle, remélem még jó sokáig nem fog keresni..
2013. nov. 17. 18:47
 4/8 A kérdező kommentje:

Apukám 4 hetente jár haza, többnyire egy hetet marad itthon... És talán azt viselem a legrosszabúl, hogy nincs velünk ünnepekkor.. :( Csak karácsonykor van velünk...

Néha tudunk beszélni skypeon, de mindig szakadozik...

2013. nov. 17. 19:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anyukám és apukám is külföldön dolgozik...apukám nem igazán hiányzik, anyukám viszont szokott, főleg akkor, ha mondjuk a születésnapomon nem lehetünk együtt :S
2013. nov. 17. 19:03
 6/8 anonim válasza:
100%
Beszélj vele sokat fészen és skypoljatok annyiszor ahányszor lehet :D szerintem egy időután megszokod h nincs ott melleted de akkor is veled van és bármi történne menne haza :D
2013. nov. 17. 22:27
 7/8 anonim válasza:
Nekem apukám kb. 1 éve dolgozik Bécsbeb. Nem ez az első eset, hogy külföldön talált munkát. Többször is volt már távoli munkahelye. Volt amikor 1 hónapig nem láttam. Mostanában szerencsére olyan 2 hetente haza jön, de csak hétvégére. Nekem már nem új a helyzet, de így is nagyon nehéz. Iszonyúan hiányzik. Szinte minden nap írok neki fb-on, vagy beszélgetünk telefonon. Interneten keresztül vedd fel vele a kapcsolatot, vagy ha tudsz beszéljetek telefonon. Amikor otthon van, használjátok ki az időt. Beszélgessetek sokat, töltsetek együtt sok időt. Kis idő után szerintem jobb lesz a helyzet, valamennyire meg fogod szokni!:)
2013. nov. 23. 00:20
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Anyukám 11 éves korom óta dolgozik külföldön. 1-2 hónapot van kint, kb 1 hónapot itthon.

Nem volt könnyű, de ha azt nézem, hamar önálló lettem.

Megtanultam főzni magamtól, néha ugyan szakácskönyvből lestem, de ment. Ismerem a mosógépet, tudok vasalni, észreveszem a koszt magam körül és teszek ellene. Szóval nem riadok emg a házimunkától.

A tanulmányi eredményemen nem látszott, mindig is jó tanuló voltam, nem sokat tanultak velem anno. Lecke kész, igen, akkor mehetsz játszani vagy amit akarsz.

Anyagilag is "előnyömre" volt, mert nem jutottam be álmaim iskolájába, de költségtérítésesen igen, fizették a szüleim a tandíjat. Itthoni fizetésből nem bírták volna finanszírozni. Ugyanígy még sok minden másról is le kellett volna mondanunk, holott nem vagyok nagyigényű (nem kell márkás ruha, nyaralás, nem járok bulizni, nincs költséges hobbim), de járhattam nyelvtanárhoz és nyelvvizsgázni, van jogosítványom, és másod szakmám is, ami szintén fizetős tanfolyam volt. Ezeket mind nekik köszzönhetem és lényegében a külföldi munkalehetőségnek.

Sok lemondással járt, el is távolodtunk egy időben, de minig is hangoztatta, neki az a fontos, hogy meglegen mindenem. Meg is kaptam. Köszönöm innen is ;)

Most már lényegesen könnyebb, 20 éve még nem volt skype, se e-mail, csak heti 1x 5 perc telefon.

2013. dec. 16. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!