Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vallásos, szigorú szülők. Mit...

Vallásos, szigorú szülők. Mit csinálhatnék, hogy a húgom ne akarjon hozzám költözni?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy borzasztóak a szüleink,én külföldre "menekültem" előlük.Velem már nem is beszélnek,mert "rossz útra tértem",mivel olyan lettem 18 évesen,amilyen tényleg lenni akartam.Megváltoztam,az egész életem más lett.

A tesóm 2 évvel fiatalabb nálam és nagyon ki van borulva már.Anyáék mindenért megbüntetik,semmit nem engednek neki.

Hozzám akar költözni,könyörög,hogy hozzam el.

De velem nem élhet.Nem az anyagiak miatt,mert van pénzem,nem jelentene gondot.De nem olyan az életstílusom,ami neki való lenne.A legjobb barátnőimmel lakom,sokat bulizunk,sokat vagyok a páromnál is és nem tudok még rá is vigyázni.

Ezeket már mondtam neki,de csak azt hajtogatja,hogy nem fog zavarni,semmi baj nem lesz vele.

Hiába beszélnék a szüleimmel,azt gondolnák,hogy én biztattam erre,engem hibáztatnának.

Mit tegyek,hogy valahogy jobb legyen a szüleinkkel a kapcsolata?Mit csináljak?

2013. nov. 16. 10:56
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
56%
Sajnos ebben az esetben tényleg várnia kell a testvérednek addig amíg nagykorú nem lesz, de utána már segítsd őt. Pesztrálni nem kell, de talán lehetőséget biztosíthatsz neki, hogy le tudjon lépni otthonról.
2013. nov. 16. 15:35
 22/26 anonim ***** válasza:
75%

Mondj egy határozott nemet. Sokan mondják, hogy ők feláldoznák a kialakított életüket a hugukért... persze.

Egyébként az nem zavar senkit, hogy nem az a probléma, hogy a tesójának nincs mit enni és verik a szülők, hanem az hogy szigorúan nevelik? Persze hogy ki akar menni külföldre a kisebb is, ha azt látja, hogy a nagyobb bulizhat, pasizhat és mindent amit akar. De feltételezem az már nem tetszene neki, ha dolgoznia kéne.

Kérdező, mond meg a hugodnak, hogy érettségizzen le, majd menjen el messzire kollégiumba.

2013. nov. 16. 16:19
 23/26 anonim ***** válasza:
48%
Majd lehet sírni, ha a húgod élete úgy alakul amit borzasztónak vagy szégyenletesnek tartasz. Nem mindenki viseli ugyanúgy a terrort, és nem mindenkinek sikerül ugyanúgy kitörnie.
2013. nov. 16. 16:42
 24/26 anonim ***** válasza:
41%

Úgy nem tudsz segíteni neki menekülni hogy nem hozzád kell költöznie? Például megígérni hogy ha leérettségizik otthon és betölti a 18-at, segítesz neki odaköltözni ahol vagy, munkát találni, albérletet keresni, lakhat a kanapén ha van pár hét amíg nincs lakása, kölcsönadni neki amíg össze nem szedi a pénzügyeit, vagy itt Magyarországon befizetni kollégiumba, valami ilyesmi?

Sokkal könnyebb úgy elviselni a szigorú szülőket hogy tudod, X hónap múlva költözhetsz, ezt biztos te is tudod.

2018. dec. 24. 22:01
 25/26 anonim ***** válasza:
Utolsó, azt vágod, hogy ez több, mint öt éves kérdés?
2018. dec. 25. 14:16
 26/26 anonim ***** válasza:
Na mi lett végül? Megtört szellemileg a vallásos ebből következően degenerált szülőitek hatására?
2020. jún. 12. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!