Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Vallásos, szigorú szülők. Mit...

Vallásos, szigorú szülők. Mit csinálhatnék, hogy a húgom ne akarjon hozzám költözni?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy borzasztóak a szüleink,én külföldre "menekültem" előlük.Velem már nem is beszélnek,mert "rossz útra tértem",mivel olyan lettem 18 évesen,amilyen tényleg lenni akartam.Megváltoztam,az egész életem más lett.

A tesóm 2 évvel fiatalabb nálam és nagyon ki van borulva már.Anyáék mindenért megbüntetik,semmit nem engednek neki.

Hozzám akar költözni,könyörög,hogy hozzam el.

De velem nem élhet.Nem az anyagiak miatt,mert van pénzem,nem jelentene gondot.De nem olyan az életstílusom,ami neki való lenne.A legjobb barátnőimmel lakom,sokat bulizunk,sokat vagyok a páromnál is és nem tudok még rá is vigyázni.

Ezeket már mondtam neki,de csak azt hajtogatja,hogy nem fog zavarni,semmi baj nem lesz vele.

Hiába beszélnék a szüleimmel,azt gondolnák,hogy én biztattam erre,engem hibáztatnának.

Mit tegyek,hogy valahogy jobb legyen a szüleinkkel a kapcsolata?Mit csináljak?

2013. nov. 16. 10:56
1 2 3
 11/26 Vi Infant válasza:
100%

A kapcsolata a szüleitekkel egyértelműen nem fog javulni, ha nem történik valami csoda. Te is ez elől menekültél el.

Szerintem mondd meg neki, hogy fejezze be a sulit és utána beszéltek róla, addig bírja ki.

Addig meg látogasd meg, szünetekben tölts vele időt, könnyítsd meg neki a hátralévő időt.

Utána pedig ha úgy dönt kiköltözik hozzád, állítsd fel néhány alapszabályt.

Például hacsak nem kap ösztön díjat tovább tanulásra kint (nem tudom, hogy a húgodnak milyen indíttatásai vannak ez ügyben, de tegyük fel, hogy nem tanul tovább), vállaljon munkát, vegye ki a részét a dolgokból.

Neked is valahogy sikerült, neki is képesnek kell lennie rá, hogy nem sokkal azután, hogy veled élt egy ideig - nem hosszú ideig - a saját lábára álljon.

Ez az én meglátásom. Remélem tudtam segíteni. :))

2013. nov. 16. 11:14
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
egy kiskorú gyerek NEM költözhet le eleve a szülöktöl engedély nélkül, mert a rendörséggel visszavitethetik, de külföldre meg végképp nem. Külföldön meg nem is járhatna semmiféle iskolába, ha nem szülök iratják be, és nem fizetik a költségeit.
2013. nov. 16. 11:14
 13/26 Vi Infant válasza:
97%
Igen! Ezért várjátok meg, amíg 18 lesz, leérettségizett. És utána segíts neki eljönni a szüleitektől. De ez nem jelenti azt, hogy feladd az életed, mint az előző válaszomban is írtam, saját lábára kel tudnia állni.
2013. nov. 16. 11:18
 14/26 A kérdező kommentje:

ma 11:00

Mert szerinted a szüleink hagynák,hogy magammal hozzam?!Azt se engedték,hogy nyáron meglátogasson,pedig mindent fizettem volna neki.

ma 11:01

Vannak más rokonaink is,de velük nem olyan a kapcsolata,hogy mehessen hozzájuk.

19 éves vagyok.

A barátom támogat anyagilag,nincsenek anyagi gondjaim.

De van már egy kialakított,megszokott életem,ami nem biztos,hogy neki való lenne.Sokat utazom,akkor hagyjam itt napokra?!Vagy vigyem magammal mindenhova és akkor iskolába ne járjon?

Nem jöhet külföldre élni,amíg nincs 18.Nem kell diploma ahhoz,hogy ezt bárki tudja.

2013. nov. 16. 11:21
 15/26 anonim ***** válasza:

Sehol nem írta, hogy kiskorú. Ha végzős a gimiben simán lehet már 18 éves. Sőt gondolom épp azért akarja most a húg ezt.

Én megbeszélném vele, hogy a gimit fejezze be és utána segytenék neki.

2013. nov. 16. 11:23
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Akkor kiderült, hogy mégsincs még 18. Hát akkor addig semmit nem tudsz tenni.
2013. nov. 16. 11:23
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
A gimit fejezze be, utána segíthetsz neki külföldön munkát, albérletet keresni, ideiglenesen maradhatna nálad amíg nem talál. Utána már a saját lábára tud állni és neked sem kell feladni az életstílusod. Szerintem így korrekt.
2013. nov. 16. 11:44
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
mondjuk támogathatnád a tesódat anyagilag, hogy elmehessen kollégiumba, és akkor csak hétvégente járna haza a szülői házba, kompromisszum :)
2013. nov. 16. 12:38
 19/26 anonim ***** válasza:
34%

Te elszöktél, mert nem bírtad - de nem segítenél a húgodnak, hogy ő is elszökhessen? Ejnye.

A helyedben megmondanám neki, hogy tegye le az érettségit és pakoljon. Biztos vagyok benne, hogy tudna magára vigyázni, ha már olyan vallásos szülők mellett edződött.

2013. nov. 16. 14:32
 20/26 anonim ***** válasza:
8%
Hol laksz egyébként?
2013. nov. 16. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!