Mit tehetnék ez ellen?
Érdeklődj az ügyvédednél, hogy a bírónőn kívül köteles vagy mást is beengedni, vagy sem. Ő tudni fogja erre a választ.
Szerintem ha nem élsz valóban luxus körülmények között csak normálisan (azért a lacroix parfümöket rakd el:), akkor nem fogják emelni a tartásdíjat, főleg hogy közben 2 másik gyermeked is született, ilyenkor inkább csökkenteni szokták.
A láthatás ügyében miért nem beszélsz egyszerűen a lányoddal? Egy 16 évest már tényleg nem lehet kényszeríteni, ha nem akar látni sajnos nincs mit tenni. Ha szeretne, de az anyja nem engedi az más kérdés, akkor bíróság!
Akkor pedig újbóli szakértő kirendelését kellett volna kérni. Az ügyvédek, a bírónő és az exed nem szakértők ebben a témában, bármit is akarnak megállapítani.
Ezzel tulajdonképpen megkérdőjelezik a szakértő véleményének hitelességét. Én tuti nem egyeztem volna bele ebbe.
1. Ha a gyerek nem tartja a kapcsolatot veled, akkor jelentsd be a gyámhatóságon. Igaz, hogy kényszeríteni nem fogják, de adott esetben bizonyítani tudod, hogy te akartad a kapcsolatot, a gyerek viszont nem. (Ennek 18 év fölött lesz jelentösége.)
2. Ha a környezettranulmányt az exed nem fogadja el, akkor kérhet másikat, de NEM a bíró meg az ügyvédek jogköre eldönteni, hogy milyenek a körülményeid. A saját lakásodba CSAK azt engedsz be, akit akarsz, az exednek semmi keresnivalója ott. (Meg a bírónak és ügyvédnek sem igazán - ez nem az ö jogkörük)
3. A gyerektartást a jövedelmed alapján határozzák meg, az, hogy esetleg a lakásod ennél magasabb jövedelemre utánhat, CSAK annyit jelent, hogy RÉGEBBEN magasabb volt.
Ha több gyereked van, akkor a gyerektartást ennek megfelelöen kell megszabni, mert max. a hivatalos nettó jövedelem 50%-t lehet gyerektartásként követelni és ez a három gyerekre egyenlöen oszlik meg, azaz gyerekenként 16,6% jár.
4. Ha a bíróság nem dönt rövidesen, akkor fordulj a felettes hatóságokhoz, mert az érthetetlen, hogy ennyi ideieg húzzák, amikor már a körneyzettanulmány és a jövedelemigazolás alapján régen dönteniük kellett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!