Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám megütött, és elegem van...

Anyám megütött, és elegem van a szüleimből?

Figyelt kérdés
Ma úgy volt, hogy apámmal meg húgommal kabátot veszünk, de összevesztünk apámmal, ezért hazamentem mondtam, hogy menjenek ketten a húgommal. Amikor beléptem az ajtóm anyám nekem esett, elkezdett ütni, meg a hajam tépni, hogy ennyit se bírok ki, ő takarítani akar, mit csinálok itt.. Erre elkezdtem vele kiabálni (tudom, hogy nem kellett volna, de valamit csinálnom kellett, megütni meg nem fogom, mégis csak az anyám.. ), hogy ezt azonnal fejezze be és ne merjen hozzám érni. Erre bementem a szobámba, de ő jött utánam, és még mindig ütögetett, meg nekem jött, tépte a hajam.. Na jó erre lefogtam a kezét, és ráordítottam, hogy nyugodjon le most azonnal, de nem tudtam lefogni, erre megint nekem esett, amire én kiabáltam, hogy ez fáj.. Erre lenyomott az ágyra kb. rám mászott, és befogta a szám.. És ekkor kiborultam.. Annyira nagyon megijedtem, hogy ha ez eszembe jut, akkor most is sírok.. Jó lehet hogy hülye vagyok, de akkor is.. Erre nagy nehezen kijutottam a szobából, felhúztam a kabátom, de ekkor már sírva térdelt, hogy nem akarta bocsássak meg.. Én meg sírtam, hogy hagyjon elmenni, mert ez nem olyan volt, amiért bocsánatot kér én meg azt mondom, hogy jó.. Amúgy anyám nem szokott verni, bár mondjuk volt már rá példa hogy megütött.. Ezt egyszer megemlítettem apámnak, amire az volt a válasza, hogy intézzük el magunk között.. De délutánra anyám túllépett a dolgokon, át gondolta szerintenekem pszichológushoz kéne mennem.. na mind1.. Apám amúgy nem jobb semmivel anyámnál, soha nincs itthon, hétvégére is elmegy (tudom, hogy nagyon sokat dolgozik, és nem szórakozni jár.. bár mondjuk szerintem más is van a dologban..). Anyámmal úgy beszél, mint egy kutyával, egyfolytában veszekednek, egy szobába se alszanak de szerintem enyám szereti apámat.. Velem meg van, hogy olyan, mintha a kis hercegnője lennék de általában le se szar.. ha este hazajön, akkor azt mondja, hogy most ne zavarjam.. Anyám meg egyik pillanatban iszonyúan szeret, másik pillanatban egyfolytában azt mondja, hogy olyan vagyok, mint egy disznó (tényleg van rajtam felesleg, fogyózok is, de attól még ez kva szarul esik.. ) vagy azt mondja, hogy olyan vagyok, mint egy ku*va.. Ne értsétek félre nem vagyok minta gyerek, lehet, hogy néha pofátlan vagyok, de azért nem hiszem, hogy ezt érdemlem... Amúgy meg van egy 12 éves húgom, érdekes módon őt imádják a szüleim, apám rá mindig ráér.. jó néha vele is idegbetegek, de csak ritkán.. Tehát neki így a legjobb.. De én megőrülök. Ráadásul a suliba is van, hogy nem tudok olyan sokat készülni.. Holnap is rohadt sok dolgozatot írunk, de áhh.. Ráadásul az ofőm beszélni akar anyámmal, mert szerinte sza*ul tanulok (ez nem igaz.. jó nem vagyok mindenből ötös, de sok mindenből és kettesre se állok semmiből fizika kivételével.. ), meg szerinte passzív vagyok.. Na jó egy kicsit tényleg, de az ofőm amúgy se nagyon szeret, szóval még rá is erősít mindenre.. Ha szól anyámnak, megint én leszek a h*lye.. Annyira tehetetlennek érzem magam, és nem tudok mit tenni.. Mert igazából senkivel sem akarok kicseszni. Mit tegyek? 16/L

2013. nov. 10. 19:52
 1/8 anonim válasza:
11%
az apám mindig gereblyével vert. de mégsem rinyálok mint egy elkényeztetet hülye gyerek
2013. nov. 10. 19:57
 2/8 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem egy kicsit túlzol a veréssel kapcsolatban..Az egész szöveged egy lázadó tinédzserről szól..

" és kettesre se állok semmiből fizika kivételével.. "

nos, akkor végül is van kettesed, és rosszul tanulsz ahogy a tanár mondja... Végül is te is néha idegbeteg vagy ahogy írod... Szóval érdemes anyukád verzióját is meghallgatni ebben a témában..

2013. nov. 10. 20:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem, nem túlzok.. Igen, van egy kettesem, ugyanis fizikából világéletembe hót' hülye voltam.. meg két négyesem, a többi mind ötös (amúgy egy erős gimnáziumba járok).. nem hiszem, hogy ez annyira rossz lenne.. Nem, nem azt írtam, hogy idegbeteg vagyok. Azt mondtam, hogy lehet, hogy néha véletlenül nem vagyok én sem a legudvariasabb velük, mert nem vagyok tökéletes, de az nem direkt van..
2013. nov. 10. 20:12
 4/8 anonim ***** válasza:

Nos, szerintem itt arról van szó, hogy anyud és apud nincsenek jóban, biztosan vannak köztük veszekedések is. Ami anyukádban felgyülemlik feszültség és idegesség azokat rád vetíti ki ilyen formában. Gondolom apud felhívta és elmondta neki ezt a kabátos dolgot, ő meg azért borult ki, mert apudnak köze volt hozzá, illetve ő közölte, lehet hogy még le is cseszte amiért "nem nevel meg téged". Szerintem anyud próbálja megmenteni még a házasságát, ami talán szétesőben van.

Annyit tehetsz, hogy segítesz anyudnak, próbálod megérteni, esetleg megkérdezed, hogy van-e valami baj...

2013. nov. 10. 21:23
 5/8 anonim válasza:
100%
Akármi is a helyzet, egy szülő nagy hibát követ el azzal, ha a kamasz gyerekét testileg fenyíti! Ha valaki alkalmaz is testi fenyítést, akkor azt max ovis kor végéig be kell fejezni, mert utána már szégyenérzetet, majd kamasz korban dühöt és lázadást ér csak el vele, és emiatt megromlik a gyermek-szülő viszony! Ilyenkor már teljesen más módon kell hatni rájuk, mert ez megalázó! Itt ha valakinek pszichológushoz kell menni, az anyukádnak biztosan, de akkor már pszichiáterhez is, mert ez nem normális viselkedés!!! Nagyon sajnállak! De ha anyukád bocsánatot kért, próbálj meg úgy tekinteni rá, hogy nagy hibát követett el veled kapcsolatban, és megbánta, mert ugye mindenki követ el hibákat, adj mégegy esélyt neki! Biztos, hogy nagyon nagy problémákon megy át, próbálj meg vele beszélgetni, és úgy beszélgess erről vele, hogy ne támadólag, hogy te ilyen és olyan vagy, meg ezt meg azt tetted, hanem magad felől, hogy neked ez milyen rosszul esett stb, ez sokkal mélyebbre hatol és hatásosabb! MÉg az is lehet, hogy elmondja a problémáját és kibékültök, segíteni tudsz rajta! Én teljesen megértem a felháborodásodat, de lehet, valami iszonyú dolog nyomja és ki volt készülve, ez épp elég ahhoz, hogy meggondolatlanul cselekedjen! Bocsáss meg neki és beszélgess vele!!!!!Nem jó rosszban lenni az édesanyáddal, hisz ki tudja, meddig lesz veled!
2013. nov. 10. 21:35
 6/8 anonim válasza:
100%
Ja és bocsánat, de ez nem testi fenyítés volt, hanem ok nélkül neked esett. A testi fenyítés alatt azt értettem, hogy a 2-3 évest hisztis korszakában nem árt néha egy fenékre csapással leállítani. De annak oka van. Ennek viszont nem igazán volt értelme...
2013. nov. 10. 21:37
 7/8 anonim válasza:
0%
Nem értelek... Azt mondják olyan vagy mint egy disznó el is ismered hogy "van rajtad egy kis felesleg (tehát ne sírj hanem tegyél ellene...). Azt mondják olyan vagy mint egy gyerek egyfolytában visszapofázol tehát tényleg olyan vagy... Azt mondják szarul tanulsz. 2-Es a fizikád ember mit vársz??? (írd le melyik gimibe jársz kiváncsi vagyok melyik az az "erős gimnázium" ahonnan nem hajítanak ki bármiből kettes átlaggal...) És amúgy 9ből 8 "kamasz" úgy véli a testvérével jobban bánnak... Tehát a szüleid joggal állítják rólad ezeket a dolgokat...
2013. nov. 10. 23:48
 8/8 anonim válasza:
100%

Utolsó te nagyon gyökér vagy.

Egy anya ne szidja a gyereke-pláne a kamasz gyerek külsejét, mert maradandó lelki sérülést okoz vele. De te ezt úgysem érted, mivel egy nagy suttyó vagy. Ugyanígy az anyukájának ezt tudnia kellene, bár lehet, hogy vele is ezt csinálták és sajnos ez egy rossz minta, amit tovább vitt, mert szintén nem tudta feldolgozni.

Egy torz énképet alkot a saját gyerekének, amikor tőle pont a bíztatást kellene kapja! Ez borzasztó!

2013. nov. 11. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!