Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megloptam anyumat és már...

Megloptam anyumat és már nagyon bánom. Hogy mondjam el neki?

Figyelt kérdés

Ő még nem vette észre, sőt lehet, hogy nem is fogja hisz nem nagy összegről van szó. De nagyon rosszul érzem magam minden egyes alkalommal amikor eszembe jut és elszeretném neki mondani. De hogyan?

13/L

2013. nov. 4. 23:41
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
20%

Szomorú,hogy a mai tinik mire nem képesek...

Ha az én lányom tenné ezt,mélységesen nagyot csalódnék benne,és elgondolkoznék,hogy hol és mit rontottam el,hogy képes meglopni a saját anyját!

2013. nov. 4. 23:44
 2/22 anonim ***** válasza:
76%
Tedd vissza a pénzt, és felejtsd el.
2013. nov. 4. 23:46
 3/22 anonim ***** válasza:
93%

Kedves első, erre már a kérdező is rájött, hogy nem volt helyes!

De talán valamit javít a helyzeten, hogy ezt belátta és bocsánatot is szeretne kérni.

Továbbá szerintem biztos nem fog többet ilyet csinálni!

Kedves kérdező, szerintem amikor amúgy nincs rossz hangulata állj elé és mondd el ugyanazt, amit itt leírtál, hogy bánt téged és ne haragudjon, soha többet nem fog előfordulni. Esetleg kárpótold valamivel, aminek örülne.

Aznapra vállald be a házimunkákat vagy ilyesmi!

2013. nov. 4. 23:48
 4/22 anonim ***** válasza:
76%
Ne felejtsd el, ezt nem szabad elfelejteni soha! Van benned jóérzés, mert bánt a lelkiismeret. Maradj ilyen! És ne felejtsd el, hogy milyen rossz érzés volt. Anyukáddal meg persze, hogy beszéld meg! Ezt fontosnak érzem. Te is jobban fogod érezni magad később ettől.
2013. nov. 4. 23:48
 5/22 A kérdező kommentje:
De nem tudom hogya mondjam el..... Félek hogy nagyon nagyot fog csalódni bennem és ha nem is örökre de elég sok időre elfogja veszteni a bizalmát :-(
2013. nov. 4. 23:53
 6/22 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem is inkább csempészd vissza a pénzt, és próbáld elfelejteni. De furcsa, hogy mért kell lopni, pláne kis összeget, mért nem lehet kérni. Elég szemét dolog, de az a legfontosabb, hogy megbántad.
2013. nov. 4. 23:54
 7/22 anonim ***** válasza:
73%
Ha nem mondod el, akkor még hazudsz is, nem vagy őszinte, ne fokozd a problémát. Tisztulj meg azzal, hogy megbeszéled anyukáddal.
2013. nov. 4. 23:55
 8/22 anonim ***** válasza:
42%

Ti most komolyan arra biztatjátok, hogy beszélje meg az anyjával?

És ha az anyja nem lesz olyan nyitott a kérdésben, mint ahogy azt ti elképzelitek? Nem ismeritek az anyját, nem ismeritek a viszonyukat!

Miért nem elég "büntetés" az, hogy megbánta? Könyörgöm, mi kell még, azt várjátok, hogy felelősségre legyen vonva, vagy mit...? Én nem is értem... Nem csinált semmi visszafordíthatatlant, és már MEGBÁNTA!

Csak akkor mondd el, ha biztos vagy benne, hogy anyukád megértené, mire kellett.

2013. nov. 4. 23:57
 9/22 anonim ***** válasza:
63%
Te ma 23:57-es, tényleg azt gondolod, ha az a legjobb, hogy mélyen kussolunk a "bűneinkről", titokban tartjuk, sunyítunk, szemforgatunk és ártatlan pofával nézzük a plafont? Szeretnéd, ha ilyen gyerekeid lennének? Hát, te tudod! Egészségedre!
2013. nov. 5. 00:01
 10/22 anonim ***** válasza:
31%

"Te ma 23:57-es, tényleg azt gondolod, ha az a legjobb, hogy mélyen kussolunk a "bűneinkről", titokban tartjuk, sunyítunk, szemforgatunk és ártatlan pofával nézzük a plafont? Szeretnéd, ha ilyen gyerekeid lennének? Hát, te tudod! Egészségedre!"

Nem, nem ezt írtam. Két dolgot emeltem ki:

1, Mérlegelje, milyen a kapcsolata az anyjával. Elmondhatja-e.

2, Nem csinált visszafordíthatatlant, és már MEGBÁNTA.

Sehol nem írtam olyat, amit te itt a szememre vetsz. Én a konkrét szituációra válaszoltam.

Lehet, hogy te olyan viszonyban vagy a szüleiddel és a gyerekeiddel, ahol mindent megbeszélhettek gát nélkül, de közlöm veled, hogy nem mindenki ilyen szerencsés. Vannak olyan családok is, ahol, amint becsukódik az ajtó, a családtagok ok nélkül tépik egymást. Te ezt nem láthatod. Te ezt innen nem tudhatod.

Ezzel nem azt mondom, hogy a kérdezőnek ilyen a családja, és azt se, hogyha bevallja, ezzel üldözik még tíz évig, de mint mondtam: te nem tudhatod, hogy nem ilyen-e mégis.

Ezért a kérdezőnek ezt a döntést magának kell meghoznia. Én csak annyit tanácsoltam, hogy legyen tekintettel arra, mennyire megértőek a szülei. Mennyire szeretőek, stb.

Nekem mondjuk azt is nehéz elképzelni, miért hívja a kérdező ezt "lopásnak", mikor szólhatott volna már erről, és mondhatta volna az anyjának, hogy utólagos engedéllyel kölcsönkérte a pénzt, mert kellett bizonyos dolgokra.

Szóval szerintem jó lenne, ha a jövőben nem esnél neki ismeretleneknek érzelmi alapon, anélkül, hogy felfogtad volna, amit írtak az előző kommentben. Én ugyanis megközelítőleg se írtam olyat, mint amit te itt rám borítottál...

2013. nov. 5. 00:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!