Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bosszú a szülőkön, közületek...

Bosszú a szülőkön, közületek van olyan, aki bosszút állt valami miatt a szülein, akár kisebb bosszú, akár nagyobb formában; mikor, miért és hogyan álltatok már bosszút a szüleiteken?

Figyelt kérdés
nemet és kort is írjatok
2013. nov. 4. 17:18
1 2
 11/12 at__us ***** válasza:
100%

Régebben sokszor forgattam ilyesmit a fejemben, valamennyire még most is megvan ez, mert anyám és apán is rendkívül konzervatív szemléletű és sok kérdésben csak szülői tekintélyre hivatkozva lenyomták a torkomon amit akartak ( saját véleményüket, döntéseiket)...

Ehhez nem restelkedtek fenyegetőzni anyagi megvonással ( meg is tették néhányszor, amíg bele nem törődtem) és hogy keress másik családot ( leginkább anyám válás ( 12 voltam) utáni években). Így megmaradt egy vagy több tüske a mai napig, de a legrosszabb az egészben, hogy valamennyire még most is ezt csinálják ( 20 F). Hogy ez hibás magatartás lenne, és hogy kb. egyenlő félként kellene a gyerekeiket elkönyvelni és bánni velük azt ők nem ismerik. ( Van egy 16 éves húgom, leginkább miatta foglalkozok ezekkel)

Egyenlőre próbálok saját életemmel törődni, de sokszor előjön a nehézségek ( magabiztosság hiánya, lányokhoz való közeledés..) kapcsán, hogy mégis nagyon sok dolog gyökeredzik a gyermekkorban és gyermekkori nevelésben és próbálom kitépni, de nem mindig egyszerű!

Ilyen pillanatokban jön elő, hogy bosszút állnék valahogy, mert sima elbeszélgetéssel nem sokra mennék.

2014. ápr. 27. 21:17
 12/12 anonim ***** válasza:
88%
Az én szüleim vallásosak, én vagyok az egyetlen gyerek a családban aki félresikerült, mindig mindent máshogy hiszek és gondolok, mint ők. Amikor 16 évesen összejöttem egy pasival, anyámék teljesen kiborultak. Azzal büntettem őket, hogy mindig leléptem otthonról és átmentem a fiúhoz. Aztán felnőttem, a kapcsolatnak vége lett, és beláttam hogy igazuk volt. Aztán összejöttem a mostani párommal, aki nagyon jó ember, de a szüleim elsőnek nem akarták megismerni, azt hitték ugyanolyan lesz mint az előző. Addig addig magyarázták a fejembe az igazukat, hogy elegem lett, elköltöztem tőlük a párommal össze. Ez elég nagy bosszú volt, hónapokig nem álltak velem szóba. Aztán megtört a jég, rájöttek hogy ez a srác nem olyan, hogy ő jó ember. Megbékéltek a dologgal. De amit csináltam, azt nem azért csináltam, hogy bosszút álljak rajtuk, hanem mert ki akartam szabadulni a ketrecből, hogy nyugtom legyen.
2014. júl. 23. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!