Bosszú a szülőkön, közületek van olyan, aki bosszút állt valami miatt a szülein, akár kisebb bosszú, akár nagyobb formában; mikor, miért és hogyan álltatok már bosszút a szüleiteken?
Régebben sokszor forgattam ilyesmit a fejemben, valamennyire még most is megvan ez, mert anyám és apán is rendkívül konzervatív szemléletű és sok kérdésben csak szülői tekintélyre hivatkozva lenyomták a torkomon amit akartak ( saját véleményüket, döntéseiket)...
Ehhez nem restelkedtek fenyegetőzni anyagi megvonással ( meg is tették néhányszor, amíg bele nem törődtem) és hogy keress másik családot ( leginkább anyám válás ( 12 voltam) utáni években). Így megmaradt egy vagy több tüske a mai napig, de a legrosszabb az egészben, hogy valamennyire még most is ezt csinálják ( 20 F). Hogy ez hibás magatartás lenne, és hogy kb. egyenlő félként kellene a gyerekeiket elkönyvelni és bánni velük azt ők nem ismerik. ( Van egy 16 éves húgom, leginkább miatta foglalkozok ezekkel)
Egyenlőre próbálok saját életemmel törődni, de sokszor előjön a nehézségek ( magabiztosság hiánya, lányokhoz való közeledés..) kapcsán, hogy mégis nagyon sok dolog gyökeredzik a gyermekkorban és gyermekkori nevelésben és próbálom kitépni, de nem mindig egyszerű!
Ilyen pillanatokban jön elő, hogy bosszút állnék valahogy, mert sima elbeszélgetéssel nem sokra mennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!