Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerinted a szüleim engem is...

Szerinted a szüleim engem is befognak majd dolgozni?

Figyelt kérdés

sziasztok:)

A családom földműveléssel meg állatok tartásával foglalkozik és van nagyon sok földünk meg sok trakik meg több mint ezer bocink is. Van négy bátyám is és ők mind ebben dolgoznak. És mindegyikünk már ilyen 12-13 éves kora óta dolgozik a suli mellet meg hétvégén. Meg mióta felnőttek teljes egészében ebben dolgoznak. Én 12 éves vagyok és lány. Szerintetek engem is befognak majd nemsokára dolgozni? Traktorozni meg ilyenek? vagy mi lesz velem?

2013. okt. 31. 20:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Biztos hogy befognak, de te más munkákat fogsz kapni.

Én is ilyen családból származom, igaz az én szüleim nem foglalkoznak ezzel, de a nagybátyámék átvették ezt a nagyszülőktől, és mi is ugyanúgy kivesszük a részünket a munkából. Én mezőgazdasági suliban tanultam gimi után, és főleg a gépek karbantartásával foglalkozom főállásban egy cégnél, és a nagybátyáméknál is javarészt ebbe segítek be, plusz járok aratni, meg állatokat terelni, ezt a részét élvezem is, és elég ritkaság az hogy nő létemre szerelem a traktorokat és vezetem is. A suliban is én voltam ez egyetlen lány és sokan elég furcsán néztek amikor nyáron miniruhába mentem be a suliba majd hirtelen munkásruhában láttak engem. Nagybátyámékhoz is nőiesen megyek, majd átöltözök és szinte senki sem ismer rám. Nekem 2 bátyám meg egy öcsém van. A bátyáim is ezt csinálják, bár az egyik annyira nem mert ő állatorvos, de sokat jár ki ő is a tanyára hogy megvizsgálja az állatokat ha arról van szó, bár ő inkább az erdészekkel dolgozik együtt. A másik bátyám ő fuvarozóként dolgozik, nagyon ritkán tud csak besegíteni, az öcsém az aki ebbe az irányba gondolkodik de ő nem végezhet kemény fizikai munkát a balesete miatt, így ő csak tereli az állatokat.

Én lány létemre elég érdekes egy ember vagyok, mert egy cégnél dolgozom ahol rengeteg targoncát meg egyéb nagy teherautókat kell karbantartanom és mindig csodálkoznak hogy nőként ezt csinálom. Sokszor dolgozunk össze a lakatosokkal, és a karbantartókkal és sokan hitték már azt hogy egy hosszú hajú pasi vagyok ha hátulról néztek, de amint megfordultam már az arcomon látták hogy egy fiatal 23 éves lány vagyok akit munkaidő után amikor már civilben megyek haza főleg ha jó idő van akkor szoknyában, kiengedett hajjal megyek akkor azt hiszik hogy irodában dogozok.

Én munka után sokat segítek be a tanyán ugyanezekbe kb, a barátom sem hitte el amikor megismert hogy ezt csinálom, de ő neki is tetszik a dolog és valószínű mi is ebbe fogunk belevágni, igaz csak olyan szinten hogy magunknak termeljük meg azokat amiket csak lehet, és mellette ugyanúgy elmegyünk majd dolgozni rendes munkahelyre, de elég érdekes hogy én szerelő vagyok, a párom meg a munkaügyi központban ügyintéző.

2013. nov. 1. 00:05
 12/13 anonim ***** válasza:

Kamu kérdés, hiszen a szüleid 12 éves korodra már nyilván bevontak olyan munkákba, amelyeket a te korodbeliek pompásan el tudnak látni.

Nyilván szó esett arról is, hogy amikor továbbtanulsz, merre felé orientálódj.

2013. nov. 2. 14:59
 13/13 anonim ***** válasza:

12 éves korodig még soha nem segítettél?

Nekünk egy kis kertünk van de már 5évesenis segítettem nem 12évesen.

2013. nov. 2. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!