Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » SOS! 13 éves fiam valószínűleg...

SOS! 13 éves fiam valószínűleg dohányzik. Milyen szűréssel tudnék biztosra menni? Amiből kiderül hogy aktív v passzív dohányos?!

Figyelt kérdés

A történet hosszú,az érdekelne,hogy hova vigyem el,ahol 1000%-ra megmondják dohányzik e.

(Csak részletkérdésben érdekel,ha én dohányoztam mondjuk még 1-2 évvel ezelőtt és elmennék ilyen szűrésre,akkor látszódna hogy régen szívtam utoljára?)

2013. okt. 30. 23:42
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Én 20 vagyok, sosem szoktam rá. Az én szüleim erényesen, de elmagyarázták még kipróbálás előtt, hogy milyen következményekkel jár. Amikor kicsi voltam még ők is cigiztek, és mondták is, hogy sokkal jobb anélkül. Nálam mondjuk az is rátesz pár lapáttal, hogy a családi körömbe sajnos sok az alkoholista, emellé járt a cigi is. Nagybáttyám 41 évesen halt bele ebbe. Másik nagybáttyám is halál közeli állapotba van, munkanélküli. Tehát testközelből látom, hogy ezek mivel járnak. Anyukám azt akarta hogy előtte próbáljam ki, én nem tartottam normálisnak. 17 évesen szilveszterkor barátaim rávettek. Kipróbáltam, buliba még volt egy pár szál de azok ilyen ízesített cigik voltak, utána már soha. Én nem érzem magam tőle se jobban, se rosszabbul én nem tudnék rászokni.
2013. okt. 31. 14:45
 32/38 anonim ***** válasza:
Oh istenem.. bocsánat hogy háromszor küldtem el, csak küldésnél beakadt az oldal, aztán azt hittem nem küldte el ..
2013. okt. 31. 14:46
 33/38 A kérdező kommentje:

Beszélgetés opció már megvolt,onnantól vált gyanússá,hogy rosszabbodott az asztmája..több rohama lett mint valaha.

Ezenkívül még epilepsziás is! :(

Teljesen normális szülők vagyunk,de nagyon felcseszte az agyunkat.Vérvétel kimutatja.

2013. okt. 31. 18:52
 34/38 anonim ***** válasza:
100%

"Teljesen normális szülők vagyunk"

Engedd meg, hogy kétségeimet fejezzem ki az ügyben. :-)

2013. okt. 31. 19:00
 35/38 anonim ***** válasza:
hát ha igy fojtatod akkor sose lesz oszinte veled...
2013. okt. 31. 19:15
 36/38 anonim ***** válasza:
Epit nem befolyásolja a dohányzás, maximum az asztmát. Viszont ha nem álltok rá az emberi hangra a gyereketekkel, a suli mögött fog egyszer megfulladni, ahova suttyomban jár cigizni, csak mert titkolóznia kell előttetek. Ez jobb lesz? Tiszta lesz a lelkiismeretetek, mert "ti mindent megtettetek"? NEM, semmit nem tesztek momentán a gyereketekért. Ha őszinte lesz hozzátok, akkor tudtok érte tenni, de ameddig hazugságra nevelitek közvetve...
2013. okt. 31. 19:22
 37/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem mutatja ki a vérvétel, mit mutatna ki, a nikotint?

Egy cigaretta meglepő módon annyi nikotint tartalmaz, hogy egy embert megölne, ha egyben kapná egy dózisban. Nagyon könnyen bomló vegyület, a májunk pillanatok alatt bontja, nem kimutatható. Lehetne keresni kátrányt és egyéb maradványokat, de ezek olyan vizsgálatok, amik nagyon sokba kerülnek. Sima vérvételnél semmi sem fog látszani, hú, a haemoglobinja kicsit alacsonyabb vagy rosszabb a vaskötő kapacitása? Mégis milyen érték eltérése mutatná ki a cigarettát:D

2013. okt. 31. 22:56
 38/38 anonim ***** válasza:
Mit erőlteted ezeket a vizsgálatokat?? Kiderült hogy dohányzik, le kell ülni vele beszélgetni. Tudom hogy könnyebb elküldeni orvoshoz, de b...meg kommunikáció!!! Ha eddig elmulasztottátok, ideje lenne részt venni az életében. Kiderült hogy dohányzik, nyugodjál meg. Kérdezd meg hogy mióta, kérd meg hogy legyen őszinte, te is legyél vele őszinte, mond el ha te is dohányoztál milyen nehéz volt leszokni, és mennyi pénzt spórolna ha nem cigire költené, stb... Én már 22 vagyok, de a mai napig többnyire együtt vacsorázik a család, amikor mindenki érdeklődik mindenki felől, úgymond beszélgetünk. Ez a nyitja mindennek, már nem szülőkkel élek, de eszembe se jutott volna bagózni..
2013. nov. 2. 10:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!