Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » SOS! 13 éves fiam valószínűleg...

SOS! 13 éves fiam valószínűleg dohányzik. Milyen szűréssel tudnék biztosra menni? Amiből kiderül hogy aktív v passzív dohányos?!

Figyelt kérdés

A történet hosszú,az érdekelne,hogy hova vigyem el,ahol 1000%-ra megmondják dohányzik e.

(Csak részletkérdésben érdekel,ha én dohányoztam mondjuk még 1-2 évvel ezelőtt és elmennék ilyen szűrésre,akkor látszódna hogy régen szívtam utoljára?)

2013. okt. 30. 23:42
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
20%
Addig ütöd, míg bevallja magától.
2013. okt. 31. 07:11
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
( a jó tanácsokat megkaptad, nem részletezem tovább...ilyen vizsgálat nem létezik)
2013. okt. 31. 07:32
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
Anno volt egy dohányzás ellenes kampány amire ha jelentkeztél, hogy leszoksz, akkor havonta vért vettek és abból ki tudták mutatni, hogy rágyújtottál-e, sőt azt is, hogy aktívan dohányoztál vagy csak passzívan szívtad a füstöt. De nem látom be, hogy minek kellene ez neked. Ami hápog mint a kacsa, úszik minta kacsa és úgy megy mint a kacsa az minden bizonnyal kacsa, inkább beszélj a gyerekkel minthogy vallatótiszet és vérbírót játszol.
2013. okt. 31. 07:40
 24/38 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem pedig kinővi majd. A haverok alatt akar felvágni.

Én is ezt csináltam, 2 éve. Ha megtiltod neki, akkor is tud szerezni, nem tudsz mit tenni.

De sok sikert! :)

2013. okt. 31. 07:43
 25/38 anonim ***** válasza:
51%
Teljesen egyértelmű, hogy dohányzik. Remélhetőleg egy kilengés volt és még nem alakult ki függőség nála. Tudd meg, hogy honnan és miből szerzi, mivel már nem olcsó dolog a cigi, elejét kell venni, hogy hozzáférjen egy újabb dobozhoz.
2013. okt. 31. 07:45
 26/38 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező? Ha a vizsgálaton bebizonyosodik hogy cigizett akkor mi fog történni? Agyonvered, aranyérmet osztogatsz magadnak amiért te ezt tudtad előre, vagy mi lesz? Elmondod, hogy miért ilyen fontos ez a vizsgálat? Mit akarsz vele elérni? Ettől reméled, hogy többet nem cigizik? Tényleg kíváncsi vagyok.
2013. okt. 31. 10:35
 27/38 anonim ***** válasza:
84%
Pénz nélkül nem tud cigizni. Szóval ne adj neki.
2013. okt. 31. 11:05
 28/38 anonim ***** válasza:
Nálunk is ugyan ez volt mint az egyik válaszoló (apukánál). A szüleim mikor megtudták, hogy dohányzom, leültek velem, elbeszélgettünk hosszasan. De nekem gyorsan elment a kedvem mikor elmesélték, hogy sárga lesz a fogam, büdös a kezem, stb stb. nehéz lesz a leszokás meg ilyenek. 15 voltam. És én is ugyanezt fogom tenni a gyerekemmel, nem fogom elcipelni mindenféle vizsgálatokra, minek! Szegény gyerek, nem elég neki hogy lebukott, még különféle vizsgálatokra is vinnéd. De egyébként elárulom neked, minél jobban tiltod annál jobban fogja csinálni. Ha pedig normál hangnemben leülsz és elbeszélgetsz vele, elmondod neki a hátrányait, elkerülhető a rászokás. Szerintem így is szörnyen érzi magát, amiért kiderült.
2013. okt. 31. 12:34
 29/38 anonim ***** válasza:
47%
Én 20 vagyok, sosem szoktam rá. Az én szüleim erényesen, de elmagyarázták még kipróbálás előtt, hogy milyen következményekkel jár. Amikor kicsi voltam még ők is, és mondták is, hogy sokkal jobb így. Nálam mondjuk az is rátesz pár lapáttal, hogy a családi körömbe sajnos sok az alkoholista, emellé járt a ci
2013. okt. 31. 14:42
 30/38 anonim ***** válasza:
47%
Én 20 vagyok, sosem szoktam rá. Az én szüleim erényesen, de elmagyarázták még kipróbálás előtt, hogy milyen következményekkel jár. Amikor kicsi voltam még ők is, és mondták is, hogy sokkal jobb így. Nálam mondjuk az is rátesz pár lapáttal, hogy a családi körömbe sajnos sok az alkoholista, emellé járt a cigi is. Nagybáttyám 41 évesen halt bele ebbe. Másik nagybáttyám is halál közeli állapotba van, munkanélküli.
2013. okt. 31. 14:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!