SOS! 13 éves fiam valószínűleg dohányzik. Milyen szűréssel tudnék biztosra menni? Amiből kiderül hogy aktív v passzív dohányos?!
A történet hosszú,az érdekelne,hogy hova vigyem el,ahol 1000%-ra megmondják dohányzik e.
(Csak részletkérdésben érdekel,ha én dohányoztam mondjuk még 1-2 évvel ezelőtt és elmennék ilyen szűrésre,akkor látszódna hogy régen szívtam utoljára?)
Hazugságvizsgálóra kötni a kis szemétládát!
Téged, kedves kérdező, pedig agyátültetésre előjegyezni vagy kötelezni, hogy menj el "szülőtanfolyamra", és szerezd meg a jogosítványt gyerekneveléshez.
Én apa vagyok, tehát kicsit komolyabban, szigorúbban veszem a dolgokat, nem úgy, mint az aranyszívű kis feleségem.
A fiam 15 éves volt, amikor rajta kaptuk, hogy dohányzott. Hasonlóan, mosásra várt az iskolatáskája, amikor a párom rábukkant ezekre a dolgokra. Akkor szóltam a fiamnak, hogy gyere, beszélgessünk ... Persze be volt tojva szegényem, hogy most egy apai kegyes, de nem jött.
Leültem vele szembe, és elmondtam neki, hogy ugyanúgy dohányoztam, mint ő. Először én is hasonló korban, mert a srácok a suliból rávettek, hogy próbáljuk ki. Majd felnőtt koromban rászoktam, de mielőtt megszülettek volna a srácaim, leszoktam róla. Hosszasan beszélgettünk róla, leginkább a miértjéről, és a következményeiről. Elmeséltem neki én is az én történetemet, ő is nekem. Azóta már idősebb mindkét fiú, de sokszor van, hogy máig odajönnek hozzám, vagy az anyukhoz, hogy beszélgessünk kérlek, mert elakadtam az életben valahol, valamin.
Erélyesebben rájuk szóltam még kiskorukba, de akkor is el lett nekik magyarázva mindig, hogy minek mi lesz a következménye, miért szóltunk rájuk, stb. Úgy döntöttünk a párunkkal, hogy ez lesz a legjobb megoldás. Az ő apukája is ezt csinált vele, hogy miután fegyelmezte a gyereket, elmondta neki a dolgokat. Az én szüleim más milyenek voltak. Náluk a " csak", a "mert" az "anyád / apád vagyok azért" hasonlók voltak.
Ülj csak le azzal a gyerekkel beszélni, míg nem késő. Nem kell semmilyen vizsgálat, egyszerűen csak beszélni kell velük. Őszintén, és nyiltan.
Úristen, minek akarod vizsgálatra cipelni azt a gyereket? Mi van nálatok, házi bíróság? Inkább ülj le vele, és beszélgessetek, többet ér!
Nem is értem, mi az oka hogy ennyire rákattantál a vizsgálatra...vagy valami más van a sztori mögött?
kérdezd meg.
de szerintem közzetek sokkal nagyobb bajok vannak, mint a dohányzás, ha a vele való beszélgetés fel sem merül benned, csak a vizsgálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!