Ti mit tennétek ilyen helyzetben?
Teljesen jogos részedről a kérés! A karácsony a családi ünnep, a szilveszter a barátoké és a szórakozásé. Menjen édesanyád is valahova szórakozni, ha akar, ha nem az az ő baja, de ne rontsa el a ti szórakozásotokat.
Mi is hasonlóan voltunk apóssal, dirigálni azt szeretett, meg osztani az eszet, de, hogy valamit tett is volna, vagy beszállt volna költségekbe az már nem feküdt neki. Jó ideig mi sem tudtunk barátokat, ismerősöket hívni, mert itt ült egész nap, ki nem mozdult nap számra. Azt hittem sose lesz vége a dolognak.Egy ideig ment a durci emiatt, aztán megbékélt mindenki az új helyzettel.
Akik szemrehányást tesznek neked, azok még nem voltak ilyen helyzetbe, csak okosnak gondolják magukat!
Ha ilyen stílusban adtad ezt elő, mint itt, akkor megértem az édesanyádat.
A kérésed jogos, de nem hiszem el, hogy ha értelmesen megbeszélve elmondtad a kérdésedet, terveidet, akkor megsértődött volna.
Aztán jössz azzal, hogy még anyagilag is lehúz....
A családoddal akarod tölteni a Szilvesztert, az anyád is a családod ( !!!! ) én is kiakadnék, ha kiderülne, hogy engem , mint édesanyádat nem sorolsz a szűk családodhoz
Miért nem lehet semmit megbeszélni én ezt nem értem.....???
Nekem mindig furcsa, hogy felnőtt gyerekeikkel ilyen kapcsolatuk van a szülőknek, én a hasonló vitákon túljutottam 17-20 éves koromig a szüleimmel. Most már csak elég úgy néznem, vagy azt mondanom, hogy "te vagy én csinálom, döntsük el, mert szívesen átadom..."
ennekez volt az előzménye:
"felnőtt vagyok, el tudom dönteni, mit, és azt hogyan csinálom, ha nem tetszik ahogyan, és ő jobban tudja, akkor ne szóljon bele, hanem csinálja meg ő...
A helyedben normálisan leülnék megbeszélni.
Mi akármikor megyünk hozzá kaját viszünk,meg akkor szinte én vásárolok csak,mert soksor nincs mire.
Hadd ne mondjan már hitelt is vettünk fel neki,nem tudta fizetni,azt is letudtuk helyette,és még neki állt feljebb,hogy minek fizettük ki(nem az ő fizuját vonták,hanem a páromét),mert neki szüksége lett volna rá.
Szóval sokszor megkaptam,hogy nem milliomos a párom...stb,mert csak szakmunkás végzettsége van,és ez bánt.
Mit tennék?
Megemliteném,hogy ha nem tetszik,akkor töltheti a karácsonyt is egyedül,és gondolkodhat,hogy normális-e a viselkedése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!