Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Teljesen kikészültem. Más is...

Teljesen kikészültem. Más is ilyen helyzetben van?

Figyelt kérdés
Szüleim elváltak de jó viszonyban vannak.Anyával élek mert sajnos apukámnak nincs arra lehetősége hogy eltartson (pedig nagyon jófej és imádom)de anyával már más a helyzet,borzalmasan elfajult a viselkedése a válás óta...Azóta született 3 testvérem és ezt nem tudja kezelni...mindent rám bíz még suliidőben is nekem kell rájuk vigyázni gondoskodni róluk boltba járni és majdnem az összes házimunkát elvégezni:/ És ennek ellenére ha valamit nem csinálok meg akkor kiakad meg ilyenek és folyton kiabál és a legapróbb kis dolgokon is felidegesíti magát és persze hogy ez mindig rajtam csattan.Van hogy annyira összeveszünk hogy nekem jön meglök vagy megüt:/ És annyira felháborít hogy egy pár "kedves" lány az iskolámban azért hisztizik mert dobta a héten az 5. pasija vagy nem kapta meg a legújjabb Iphonet én meg csak egy normális családot szeretnék...Ha valakinek van hasonló problémája az légyszi írjon szeretném látni mások történeteit is..15/L
2013. szept. 28. 21:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Tudom,hogy unalmas már ez a szöveg,de ilyenkor még mindig az a leg célravezetőbb,ha leülsz vele,és megpróbálod vele kultúrált hangnemben megbeszélni,hogy neked ez így nem jó.Lehet ő is belátná,hogy téved.Lehetőleg olyankor próbáld ezt vele tisztázni,mikor jó kedve van.Meg kell,hogy értse,hogy neked ez így nem jó.Vagy ha más nem,beszélj apáddal,hátha ő tudna rá hatni,ha már úgyis jóban vannak.
2013. szept. 28. 21:56
 2/5 A kérdező kommentje:
Már mindkettőt kipróbáltam de amikor normálisan leültünk akkor a vége ordítozás lett..iszonyatosan makacs és nem enged sose az igazából..amikor meg apa beszélt vele őt is kioktatta h miért nem neki ad igazat:/
2013. szept. 28. 22:16
 3/5 anonim ***** válasza:

"Anyával élek mert sajnos apukámnak nincs arra lehetősége hogy eltartson (pedig nagyon jófej és imádom)"

Ezen gondolkodj picit. Szóval apa nem tud téged eltartani, csak az anyukád. Ugye anyu veled együtt 4 gyereket tart el? Hogy lehet, hogy apu meg még egyet sem? Mi lenne veled, ha anyu is kijelentette volna, hogy nincs pénze eltartani téged, mint ahogyan az apukád tette? Akkor intézetbe kerültél volna, agresszív cigánygyerekek közé... nem jobb így, hogy van otthonod, még akkor is, ha sokat kell segítened a testvéreid miatt? Ki szeret téged igazán, az az ember, aki közli veled, hogy nincs pénze eltartani téged, de jófej veled, vagy az, aki a lelkét is kidolgozza, hogy eltartson, bár emiatt sajnos sokszor ingerült? Gondold át ezeket, ne indulatból válaszolj.

2013. szept. 28. 22:41
 4/5 anonim ***** válasza:

"Mi lenne veled, ha anyu is kijelentette volna, hogy nincs pénze eltartani téged, mint ahogyan az apukád tette? Akkor intézetbe kerültél volna, agresszív cigánygyerekek közé.."

Hogy lehet ilyen alternatívát felvázolni egy gyereknek, aki nem kérte, hogy megszülessék?

Neki s joga van a kiegyensúlyozott, harmonikus gyermekkorhoz!

Az a tény, hogy az anyukája eltartja, neveli, nem adomány, hanem az anyjának a kutya kötelessége!

Az apjának meg az a kötelessége, hogy ha már nem tudja magához venni, fizesse utána a gyerektartást.

Ki tudja, hogy valóban nem tudná eltartani, vagy inkább a teljes szabadságot választotta-e. Igaz, ez részletkérdés.

Rendben van, hogy a három testvér mellett a kislány kiveszi a részét a családi munkából, a kicsik körüli tennivalókból, de az aránytalanság nincs rendben.

A gyerekek körüli munka, a háztartási munka elsősorban az anyukájának és a gyerekek apjának a feladata.

Az előző házasságból származó nagylányt ingyen pesztrának és házvezetőnőnek tartani, állandó nyomás alatt tartani nincs joga az anyjának és az anyja új férjének.

Főleg ahhoz nincs joga az anyjának, hogy a nehéz terhek miatti feszültségét, elkeseredettségét a nagylányon vezesse le, rajta verje el.

Attól tartok, hogy komoly gondok lehetnek ezzel a házassággal is.

Ennek a 15 éves kislánynak is joga van legalább az átlagosan normális gyerekkorhoz, kamaszkorhoz.

Ami megnyerő az írásában, nem azt sérelmezi, hogy neki feladatai vannak, az jön át belőle, hogy szereti a testvéreit, szívesen segít körülöttük.

A bánásmóddal van baja!

És ebben maximálisan igaza van!

2013. szept. 29. 08:04
 5/5 A kérdező kommentje:
2.nak: félreértettél mert nem jelentette ki apa hogy nem tud eltartani és szívesen lát ha TUD. Nem mennék bele a részletekbe de sokmindent megtett már értem de egyenlőre nem tudok ott élni. Anya meg egyáltalán nem dolgozik keményen inkább a nevelőapám..anya egész nap ki se mozdul a lakásából itthon dolgozik a gépén de az nem vmi nagy munka...a harmadiknak köszönöm a válaszát jó látni hogy megért valaki:)
2013. szept. 29. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!