Ki mennyit fizet otthon?
Pontosabban arra lennék kiváncsi hogy az aki már saját családjával de még mindig otthon lakik az mennyit fizet havonta a szuloknek?Nagyi foz vagy pedig ti?hogy mukodik a bevásárlás?Leirom nálunk hogy van:
En 21 éves vagyok,férjem 24 és van egy 2 éves kisfiunk anyukámmal élunk.30ezret fizetunk havonta neki plusz azt esszuk amit mi veszunk tehát egy kekszet sem ad soha még a gyereknek sem.En fozok hármunkra anyu pedig saját magára egymás ételéhez soha nem nyulunk.Soha nem segitett minket 1ft-vel sem holott tudja hogy elég kevesbol gazdálkodunk.(nekunk kb.180ezer az osszbevételunk anyunak 300ezer).Most azért irom ezt nektek mert ma reggel valami nagyon sziven utott.Egy ismerosommel találkoztam(egy helyen dolgoznak a férjeik kb.ugyanannyit is keresnek)szovan ujságolja hogy jon náluk a kisteso.Mondom mi is nagyon szeretnénk babát de az anyagiak miatt nem merjuk bevállalni.Erre o hogy ok simán mivel nem fizetnek semmit otthon anyukája foz a családnak sokszor még reggelit is hoz nekik.Na itt volt a pillanat amikor nemsok kellett hogy elsirjam magam.Hát ez lenne a lényege annak ha valaki otthon lakik hogy tudja magát osszeszedni hogy aztán saját lakása lehessen nem?Akkor az én anyám miért ilyen?Amugy anyosom teljesen más o mindent odaadna még azt is amilye nincs,pedig neki és aposomnak eggyutt nincs annyi bevétele mint anyamnak.Szoval érdekelne hogy másoknál hogy van ez,esetleg másnak is ilyen e az anyja?
Mi a franc van itt, hogy senkinek sem esik le a dolog? ...
Arra gondoltam, hogy nálunk sem volt igazi szeretet, igazi támogatás (lelkileg). Ami nagyon szomorú, hiszen kihez forduljon végszükségben az ember, ha nem a családjához?
De az igaz, hogy a kérdezőnek nem azon kellene gondolkodnia (ha egyáltalán ezt teszi), hogy mikor szülhet újabb gyereket, hanem, hogy önálló életet tudjanak élni és elköltözni, munkát keresni és fizetést kapni. De nekem az jött le, hogy őt bántja, hogy ilyen náluk a légkör. Mert nagyon-nagyon lesarkítva kb. az lehet, hogy köszönnek egymásnak, aztán havonta egyszer átadják a pénzt és amúgy ennyi.
Különben meg igaza van a kérdezőnek, mert az otthon lakásnak tényleg az az értelme, hogy ne kelljen bizonyos dolgokra költeni, hanem lehessen spórolni és aztán könnyebb saját lakást venni. Ráadásul itt a mamának van is pénze bőven, ha annyira önzetlen lenne, megtehetné, hogy nem kér egy forintot sem a kérdezőéktől.
Mondjuk az is igaz, hogy ha nem volt pénz lakásra, akkor nem szülni kellett volna, hanem úgy a szülőjkkel élni, hogy dolgozzanak mellette mindketten és jöhetett volna később a gyerek. Van, aki 35 évesen szül, de még így is sok ideje van a kérdezőnek, 5-6 év múlva is szülhet (vagy akár előbb, ha rendeződtek a dolgok), és még akkor sem lesz hatalmas korkülönbség a gyerekek között. Ugyanúgy tudnak egymással játszani és legalább a nagyobb már jobban meg tudja védeni a kisebbet.
41/42
Kérdezőt egy dolog zavarja, hogy nem tud más pénztárcájára szülni semmi más. A többit ne haragudj de te képzeled bele.
Kedves 41-es, én értem, hogy te jelen esetben arra gondolsz, hogy ha már "megesett" a dolog, akkor az nagymama támogathatná a gyerekét, de szerintem ez egyáltalán nem így van. Mármint, egy normális szülő természetesen segít amiben csak tud, hiszen szereti a gyermekét, DE ez csak abban az esetben elfogadható, ha ez a bizonyos gyerek egy értelmes jövő megteremtésében kér segítséget, nem azt várja el, hogy a drága jó édesanyja a feneke alá toljon mindent, ha már úgyis olyan jól keres.
Ahogy korábban mondtam, ha ő most 21 évesen egyetemista diáklány lenne, aki tanul és küzd egy normális, élhető jövőért, akkor igenis elvárható lenne, hogy anyagilag támogassák, hiszen értelmes és felelősségteljes célt tűzött ki maga elé. De az, hogy kb. nulla élet-, és munkatapasztalattal odaszül az anyja nyakár egy gyereket, jóformán eltartatja magukat és még veri a nyálát, hogy a szemét anyuci MIATT nem tud második gyereket vállalni, az már egy kicsit sok.
A kérdező az, aki felvállalta ezt az egész helyzetet, most viselnie kell a következményeket. Egy felnőtt, családos ember egyszerűen nem várhatja el azt, hogy még anyuci tartsa el, mert neki álmai és vágyai vannak. Akkor menjen és dolgozzon meg érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!