Ha 18éves koromban elköltözök otthonról (szüleim
elváltak, anyámmal élek) utánna anyámnak is kell felém
gyerektartást fizetni?
Figyelt kérdés
Szüleim kis koromban elváltak, anyámmal élek. Ha betöltöm a 18.évemet(1hónap múlva) elköltözök otthonról. Apum eddig anyámnak küldte a gyerektartást! Ha elköltözök otthonról, akkor kérhetem azt, hogy apum nekem küldje? Illetve anyámnak is kell fizetni nekem? Hány áves koromig jár a gyerektartás? Köszönöm előre is
Anyád és apád nem azért vannak, hogy neked fizessenek. Nem kell kifizetniük, miért kéne??? Azért mert megőfőméltósága hajlandó elköltözni, most mindenki essen hanyatt és fossa össze magát?
Mi ne dobjunk már neked össze egy fél fizura valónyit? Csak úgy, indokolatlanul, mert miért ne alapon?...
2013. okt. 25. 16:45
12/18 anonim válasza:
Mégis hol akarsz ekkora "intelligenciával" továbbtanulni?
2013. okt. 25. 16:58
13/18 anonim válasza:
Nem nincsenek elválva a szüleim de mégis több ismerettel rendelkezem.ebben a témávan, nem különös? Ha arra alapoztad -indokolatlanul- a nagy elköltözésed,hogy apád neked küldi a gyerek tartást plusz anyád is fizet akkor ezt nagggyon csúnyán benézted! Ha tanulsz abbol magadat nem fogod tudni eltartani....lakhatas,rezsi,étel,esetleg bérlet buszra/vonatra. Luxus a ruházkodás,az üditő és alkohol,a gyors kaják,a telefon az internet,a saját auto/motor,a fodrász...stb Miből óhajtasz megélni?
2013. okt. 25. 17:34
14/18 anonim válasza:
Rokontartási pert kell inditanod mindkét szülő felé de
ennek az összege kevesebb mint a gyerektartás tehát ha 2 felől kapnál is kevesebb lenne mint amit most fizet apád nem hiszem hogy suli mellet ebből megtudnál élni.
2013. okt. 25. 18:48
15/18 anonim válasza:
Te komolyan 18 éves vagy nemsokára? :)
Ha elköltözöl, attól kezdve te felelsz magadért, te gondoskodsz magadról, nem kell neked fizessenek gyerektartást, ezt hogy álmodtad meg? :DDD
2013. okt. 26. 06:50
16/18 anonim válasza:
Neked aztán van bőr a képeden!
De kíváncsi vagyok, hogy mit fogsz szólni, ha a szüleid meg pár év múlva szülőtartást akarnak majd tőled.
2013. okt. 26. 17:32
17/18 anonim válasza:
Erre részletes szabályok vannak, szerintem mindenképp kérdezd meg szakembertől. Úgy tudom, az első diplomáig, de a szabályok ennél részletesebbek, kb. addig, amíg az elinduláshoz szükséges alapvető tudást megszerzed és amíg ennek elvárhatóan élsz (a tanulmányok megszakítására is részletes szabályok vannak, a felróható megszakításból baj lehet, a gyakorlati időkből meg ilyesmikből nem). Valahol ez megvan leírva összeszedve, az meg hogy a konkrétan a Te helyzetedben mit érdemes tenni, tényleg szakembertől kérdezd meg, mert én erről igazán nem sokat tudok, szinte semmit. Az önkormányzatnál vagy a családsegítőben van talán ingyen jogász, sőt családi problémák átbeszélésére nálunk külön pszichológus, konfliktuskezelő is van. Egyébként tisztán logikai, matematikai, szimmetriaszempontból nézve egész elgondolkodtató a kérdésed, ne félj megkérdezni. Ha esetleg bántalmazás vagy súlyos érzelmi megalázás miatt mész el ilyen korán, akkor külön is sok erőt kívánok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!