Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy elfogadjon a...

Mit tegyek, hogy elfogadjon a párom fia?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, hogy párom fia az iskola miatt hozzánk költözik. Eleve engem ki nem ál, nem tudom, hogy fogunk együtt élni. Mit tegyek?

13 éves.

2013. okt. 17. 20:57
1 2
 11/14 anonim válasza:

Aha..akkor megvan a gond forrása:D

Háát nehéz ügy..

Próbálni meg lehet azt is, hogy a pároddal leültök és beszéltek vele.

2013. okt. 17. 21:51
 12/14 anonim ***** válasza:
vedd fel diktafonra mutasd meg az apjának
2013. okt. 17. 23:01
 13/14 anonim ***** válasza:
Az írásod alapján én úgy gondolom, hogy te már előre eldöntötted magadban, hogy utálni fogjátok egymást. Máskülönben felnőtt módjára szembenéznél a helyzettel és nem a megfutamodáson gondolkodnál. Egy gyermekről van szó, aki tele van csalódással és ebből eredendően dühvel. Ehhez a gyerekhez nagyon sok türelemre lesz szükséged. Nem szabad siettetni, nem szabad megsértődni, magadra venni a sértéseit. Az apjának árulkodni a tetteiről szigorúan tilos. Megfelelő kommunikációval kell nyitni felé. Ha csúnyákat mond? Kérdezd meg, hogy miért mondja mindezeket és tisztában van-e a jelentésével. Támogatást kell mutatnod irányában, hogy megérted az ő helyzetét, beleélni egy kicsit magad az ő helyzetébe ha veled ez történt volna akkor valószínűleg te is ő hozzá hasonlóan éreznél. Az ilyen emberre soha nem szabad ráerőltetnünk magunkat... mindig annyit amennyit a helyzet megkíván semmivel sem többet. Antoine de Saint-Exupéry : a kis herceg című könyvét ajánlanám elolvasásra. Erőt lehet ebből az olvasmányból meríteni. Főleg a róka és a kis herceg találkozásából. Én azt mondom ne add fel, még akkor sem ha reménytelennek látszik. Minden emberhez meglehet találni a hozzá vezető utat. Én évekig problémás emberekkel foglalkoztam. Volt úgy, hogy a szemembe megmondta, hogy az előző segítője ezerszer jobb volt nálam és én soha nem fogom utolérni őt. Iszonyatos érzés volt. Amikor pedig sikerült úrrá lennem a sértettség érzésén egészen más megközelítésből láttam és álltam hozzá a dolgokhoz, egyre jobban éreztem, hogy sínen vagyok, hogy közelebb engedjenek magukhoz. Ez nem egyik-napról a másikra megy... van úgy hogy hosszú, van úgy hónapokig tartó türelem játszma... Ne add fel és sikerülni fog!
2013. okt. 18. 08:23
 14/14 anonim ***** válasza:
Bármit tenne ez a gyerek, ha maga lenne a földre szállt angyal, te akkor is mennél. Csak ezzel az előadással próbálod magad felmenteni.
2013. okt. 18. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!