Szerintetek az bűn ha egy 15 éves lány kifesti a körmét? Mert apa szerint igen.
Nem, nem bűn, de lehet, hogy kicsit korai. Nekünk 18 évesen is le kellett mosni a sminket a suliban (na nem nekem, mert soha nem sminkelek). Ma mindent lehet. Nem ismerik az átmenetet: ma gyerek, holnap felnőtt. Hogy közte van egy nagyon labilis, zaklatott, ide-oda mozgó (hol visszamegy gyerekbe, mert megijed a felnőtt-léttől, hol vadul követeli, hogy ő már felnőtt és bánjanak vele úgy) átmeneti fázis, az sokaknak nem fér bele a fejébe.
Apádnál az a helyzet, hogy gyereknek akar kezelni, és valószínűleg nagyon fáj neki az, hogy 15 évesen elkezdtél nővé érni - ennek az első jele a körömfestés szándéka. talán a menzeszed miatt is hisztizik?
Nem bűn, fogadja el. Igen, utána jön a smink, a magunk-kipróbálása, a női és a felnőtt szerepek próbálgatása: a bulik, a fiúk, az első csókok stb. Normális esteben ez van. Így érik nővé egy átlagos kislány. Vagy apád szerint téged a gólya hozott? :)
szerintem egyáltalán nem bűn...sőt, akik pl. mániákus körömrágók (mint mondjuk én) még ajánlani is szokták, főleg a szépen megcsinált festést, mert úgy úgymond "nincs szíved" lerágni, vagy hogy mondjam....érted :D
szóval ezzel csak azt akartam kérdezni, hogy apukád a pokolra küldené azokat, akiknek mondjuk ilyen okokból kifolyólag ki van festve a körme? mit ne mondjak, érdekes..
En megkerdeznem edesapad, hogy tudja e hol kezdodott a bun eredete es tudja e pontosan, hogy milyen alapu dolgok felel ek meg bunnek.
Szerintem o csak megakarja ovni a lanyat attol, hogy eltorzuljon a szemelyisege ami valojaban apro dolgokkal kezdodik de a koromlakk nem a vilag vege.
Az teny, hogy kesobb talan majd tobb mindent akarsz kezdeni a kinezeteddel.
En azt mondom mindannyian tudjuk legbelul, hogy hol a hatar es ott meg is kell allni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!