Ha ti az új férjetekkel és a 2 közös gyereketekkel ki szeretnétek költözni, de a 13 éves, előző kapcsolatból származó gyereketek nem akarná, mit tennétek?
vinném
ha júniusig nem illeszkedik be akkor haza vinném az apjához
Szerintem ez alapvetően NEKTEK és NEM a gyereknek próbaidő!!!
Ez a ti új életetek!
A gyerek, ha itthon akar maradni, maradjon, 13 évesen majdnem felnőtt egy 14 éves már dolgozhat!
Majd meglátjuk hogy ti egy év múlva vajon Kanadában lesztek-e!!!
Ha igen, akkor majd kérdezzétek meg az akkor már 14 évest, hogy akar-e egyáltalán csatlakozni.
Van bizony ismerősöm, favágó volt Kanadában, és a kedves feleségével 1 évet bírtak ki. Csak fa volt és a munka és rohadt hideg. Kerestek valamennyit és utána itthon boldogultak, ahogyan tudtak.
Egy másik ismerősöm is Kanadában kezdte, szintén a hideget nem bírta, 40 évvel ezelőtt átment az USA-ba és Kaliforniában él a mai napig.
Előbb lássuk, hogy ti veletek mi lesz, aztán ha a gyerek úgy érzi majd eldönti az ő élete hol legyen.
Én valószínűleg nem ilyen csiki-csuki helyzetben kérdeztem volna a véleményét, hanem még akkor, amikor nem volt eldöntve - nem hogy lefixálva a dolog. A kérdésedben csak 2 opció szerepel: a gyermek megy veletek, vagy marad. Szerintem van egy harmadik is (ami persze nem kötelező, de mégiscsak egy létező lehetőség: mindenki marad).
És még az is kérdés, hogy itt tudod-e hagyni? Hogy nem veszíted-e el érzelmileg akár örökre?
A férjem itthon nem kapott munkát, nem nagyon van választásunk.
3 éves a szerződése, ha akarunk sem tudunk hazajönni ha meggondoljuk magunkat.
Értem. És mik az aggodalmai? Tudod, ő most abban a korban van, amikor látszólag a kortárs csoport az ún. normacsoport a számára, azaz a barátok és haverok, de ettől még a szülő-gyermek kapcsolat a felszín alatt stabil alap. Nagyon sok dolog éppen most dől el benne, ezekben az években stabilizálódik az értékítélete. Azt hiszem, nem tudnám elengedni a kezét. Mindenképp magam mellett akarnám tudni.
Próbáltad az aggodalmait eloszlatni? Egyáltalán nem talál motivációt a kanadai jövőben a maga számára? Mitől fél, vagy mit nem szeretne?
Ha meg mondjuk 2-3 hónap után is haza akar jönni, akkor az plusz pénz (ennyi idősen nem repülhet egyedül, valakinek haza kell jönnie vele)
Ez nem igaz. Én 12 éves voltam, amikor először repültem egyedül. Csak jelezni kell ezt a repülőtéren. A becsekkoláskor kaptam magam mellé egy utaskísérőt, aki feltett a gépre. Kaptam egy szép narancssárga kitűzőt, ami a személyzetnek Szólt, hogy egyedül utazom. Nagyon odafigyeltek rám. Leszálláskor pedig már ott várt egy alkalmazott, aki végigkísért mindenhol ( csomag, útlevél), majd "átadott" a szüleimnek, mint egy csomagot. Még alá is kellett írniuk egy nyomtatványt, hogy átvettek. :)
csak azért írtam ezt le, hogy tudd, ez is egy lehetőség, és hogy semmi baj nem történhet, mert nagyon odafigyelnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!