Hogyan tudnék kilépni egy társfüggö kapcsolatból?
Egyszerűen szépen gondold végig, hogy azon kívül, hogy van veled valaki, van-e még valami jó a kapcsolatban, vagy sem? És mik azok a dolgok, amik rosszak.
Ha vele vagy, magányosnak-e érzed magad kissé, vagy sem?
Nos, ha túl negatív lesz e lista, akkor majd használd az eszed, és vedd észre, hogy egyedül is jobb, mint vele.
Ha szakítasz, persze, kínlódni fogsz, míg megszokod a hiányát, de ez elmúlik.
Utána semlegesen és tisztán elkezdhetsz új társ után nézni... De ne dőlj be az első jöttmentnek! Csak annak, aki valóban bejön, mert különben ugyanide lyikadsz ki!
Ha nem lépsz ki és úgy nézel új társ után, az aljas húzás lenne a részedről, még ha nem is jöttök ki a pároddal. Te pedig nem biztos, hogy jól fogsz választani újat, lehet akkor is ugrasz az első lehetőségre, ha ő sem a neked való, csak menekülhess a mostanitól...
Tehát légy erős! Szakíts, ne keresd, ne hagyd, hogy keressen, szüntesd be teljesen a kapcsolatot! Aztán ha kibőgted magad, és elcsitultak a hullámok, akkor jöhet az ismerkedés másokkal!
(Egyébként én voltam sokáig ilyen se veled se nélküled szituban. Évekig húztuk. Bár szerintem én nem vagyok társfüggő, éppen csak az első komolyabb és hosszútávú kapcsolatom volt, fiatal voltam még, és nehéz volt elemeznem a saját életemet, kapcsolatomat...
De életem legjobb döntésének érzem a vele való szakítást. Nagyon nagyon nem passzoltunk.
Valahol én is sokáig próbálkoztam, hogy nemenjünk szét. Neki is kényelmes volt, meg ugye nem nagyon talált volna hozzám hasonlót. De nem tudtam már számolni, hogy milyen sokszor veszekedtünk, milyen sokszor volt rideg. Teljesen egyedül voltam mellette. Úgyhogy egy nagy vita után befejeztem, és jó volt! :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!