Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apucinak nem megy az apaszerep...

Apucinak nem megy az apaszerep mit csináljak?

Figyelt kérdés
Már 4 éves a nagylányunk, 1,5 a kicsi. de apucinak sehogy sem megy az apaság. sokszor túl dühösen és szerintem felesleges dolgokért rászól, olyan majdénmegmutatomkiafőnők típusban. pl azért is mert bekapja a kezét. mert milyen undorító meg csak a kisbabák csinálnak ilyet. szerintem meg nem olyan szörnyű hogy néha a szájában van a keze. szerintem nem rossz gyerekek, a lány is már egész kinőtte a hisztit, nagy nagy ritkán fordul elő ha valamiért hisztizik, de tudja hogy úgysem ér el vele semmit. a kicsi az már más, ő az a fajta gyerek akitől megőszülnek a szülők. 1,5 éves de már esett akkorát hogy letört a fogából egy darab, állandóan mindenhova felmászik, esik kel, folyton teli van sebekkel, és nagyon eleven. néha verekszik is, bár mostmár a harapásról is leszoktattam. szóval igazából nincsenek gondok de a párom valahogy nem passzol bele a családba. keveset vagyunk együtt mert dolgozik, szinte állandóan, ha nem a munkahelyén akkor maszekol. most végre el tudunk menni négyesben a játszótérre. de ott is csak veszekedtünk mert felment a pici a csúszdára, és mondtam a páromnak hogy maradjon a mászókás felénél nehogy visszaforduljon a pici és leessen én meg vártam a csúszdás résznél hogy majd ha csúszik megfogom nehogy nagyon elcsússzon. erre ő odajön hozzám hogy hol a kicsi addig az meg megfordult és megijedtem nehogy leessen és rákiabáltam a páromra hogy minek jött ide menjen vissza. és ezt ő megalázónak tartotta hoghy a játszótéren így rászólok. ezen nagyon megsértődött. nem tudom hogy mivel vagy hogyan tudnám rávezetni arra hogy a gyereknevelés nem a szigorból áll és hogy hogyan is kéne a gyerekeivel törődni. amikor hazajön és megkérem hogy játsszon velük amíg megcsinálom a vacsorát, akkor a játszás annyiból áll hogy leül a szőnyegre és bámulja a tv-t. nem érti hogy mi a feladta egy apukának. én azt gondoltam róla hogy majd milyen jófej apuka lesz, mert olyan vidám és vicces és játékos volt de mostanra be van fásulva és olyan szívtelen. persze szereti őket és látom hogy zavarja hogy nem jó a kapcsolat. az a baj hogy talán egyfajta rivalizálás van benne hogy ő akar lenni a főnök, de úgy gondolom úgy senki nem les zjó főnök hogy nem ismeri az alkalmazottjait. senki nem tud jó apa lenni ha nem is akarja megismerni a gyerekeit és mindig csak a rossz tualjdnonságain akar változtatni. próbáltam hogy legyen rutin hogy az esti mesét olvassa el ő a nagylánynak, de nem akarja mert ő fáradt és már elalszik 9kor, a lány meg csak olyan 9.30-10körül szokott. mit tudtok javasolni mert én szeretnék szép nagy családot, de ahhoz apának rá kéne jönnie arra hogy mit is kéne csinálnia egy apukának nem tudom én sem hogy mit várok el tőle, csak azt tudom hogy ez így nem jó. míg nincs itthon tök jól elvagyunk a gyerekekkel ha hazajön tuti 10 perc után már veszekszünk valamin. ő hozzá volt szokva hogy mindig kiszolgáltam, de mióta kettő gyerkőc van azóta rá szoktam szólni, hogy tud magának ő is vizet engedni, tud magának ő is zoknit keresni amit nélkülem is meg tud oldani c sinálja meg mert nekem van elég dolgom a két gyerekkel az esti rutinnál. vacsi-fürdés-öltözés-játszás-ágyazás... rossz mert szeretném ha a gyerekeinknek megbízható, szerető, támogató szülők állnának a hátuk mögött olyanok akik egy csapatban dolgoznak és nem egymás ellen. hogy lehetne ezt helyre hozni?

2013. okt. 7. 10:05
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
63%
Persze az meg sem fordult a buksidban, hogy a kicsi menjen bölcsibe, a nagy oviba, te meg húzzál el dolgozni, hogy a férjednek ne kelljen megszakadnia! Majd amikor hazaesik dögfáradtan, akkor meg ta pattogsz, hogy segítsen neked. Te miért nem segítesz meki? Majd amikor meg otthagy téged, házisárkány, akkor meg lesel, hogy miért sokallt be a "pénznyerőgép"
2013. okt. 8. 01:23
 22/25 anonim ***** válasza:
Az utolsó szavaiban van valami. A férjed szó szerint állandóan dolgozik, baromi fáradt lehet, jó, hogy nincs türelme két kicsi gyerek dolgaihoz (amihez azért kell a cérna), te meg csak rázúdítod a hatalmas elvárásaidat hogy milyen egy jó apa. Menj vissza dolgozni, vegyetek fel kőművest a ház alakítására, és mindjárt nem les hullafáradt, akkor nézd meg, hogy hogyan viselkedik a gyerekeivel.
2013. okt. 8. 06:24
 23/25 A kérdező kommentje:
no már megint előjött az hogy a kedves utolsó és utolsó előtti úgy ítélkezik hogy nem ismeri a körülményeket. 1. a kisfiam 12 hónap alatt 2 hónapot nem volt beteg, az is július augusztusban. végig beteegeskedik és nem csak egy kis nátha, kórházban is voltunk sokszor, allergiára hajlamos, tejallergiában szenved, inhalálni és ventolin puffozni kell. ezt nyilván kevés munkáltató tűrné hogy egy évben két hónapot tudok csak dolgozni. egyébként ennek ellenére is be adtam már a jelentkezésemet 4 helyre is ahol mihelyt megtudták hogy két gyerek is van, vissza sem hívtak. a másik pedig hogy neki egy azaz egy db munka helye van, ahol jól keres. én tehetek tán róla hogy ő kőműves lett és nem irodai aktatologató? és mivel kőműves kézenfekvő hogy ő csinálgatja a házunkat és nem mestereket hív akiket még ki kellene fizetni. munkatársai szoktak jönni társadalmi munkában segíteni neki, aminek általában iszogatás a vége sőt a munkahelyén is szoktak iszogatni, azért ne ítélkezzetek úgy hogy a hátteret nem ismeritek. nem azért nincs itthon mert éhen halnánk ha valamilyen más kiegészítést nem találna. de a kérdés nem is erről szólt semmi köze nem volt a munkához vagy a pénzhez. itt arról van szó hogy ő hazajön tegnap is pl 5 órakor a munkából, 18-kor vacsiztunk gyerekek 19ig játszottak addig apa netezett én mosogattam, aztán apa meg a gyerekek megfürödtek és apa bealudt 20kor. utána még én vagyok a két gyerekkel este, a kicsi elaludt 9kor, a nagy nehezen aludt el, csak 9:30 után. én meg mentem még 9:45kor fürdeni. mert annyi ideig sem figyel rájuk hogy esetleg hamarabb megfürödjek. és az idegesít hogy ha nem dőlne be aludni olyan korán, és mondjuk azt a kis időt ami mondjuk napi 1 óra azt velük értelmes játszással töltené akkor én is könnyebben venném a napi hülyeségeket és lehet hogy a gyerekek is jobban éreznék az apjuk szeretetét. apukák hány órát foglalkoztok egy nap a gyereketekkel?
2013. okt. 8. 10:02
 24/25 anonim ***** válasza:

Én is bírom az ilyen ítélkezőket. Én legalább adtam pár tippet, de jól le lettem pontozva. Nem tudom, miért él az a köztudatban, hha egy nő szült, akkor a férje tartja el. Én GYED-nek annyi pénzt kapok, amiért más főállásban dolgozik munkahelyen, pedig nem egy nagy fizetésem volt előtte sem. Arról nem is beszélve, h még ha a kérdező nem is akarna dolgozni, a férjnek azért sejtenie kellett volna, hha két gyereket is bevállalt, h azért az nem könnyű, bizony az embernek a saját pihenését is fel kell áldoznia néha, h a gyerekeivel is tudjon foglalkozni.

Én továbbra azt tudom mondani, h próbáljatok minél több időt együtt tölteni, h a párod is szokja a gyerekeket, ill. ne hurrogd le egyből, ha szted vmit rosszul csinált. Az én párom meg pont, h engedékenyebb, mint én azt szeretném. Hajlamosabb a pillanatnyi könnyebb megoldást választani, csak a gyerek ne hisztizzen. Olyankor utána este, amikor már a gyermek alszik, meg szoktuk beszélni az ilyen dolgokat. Sok türelmet és kitartást kívánok!

2013. okt. 8. 16:05
 25/25 anonim ***** válasza:

Úgy látszik itt bárki, bármit ír, azt meg tudod cáfolni, az nem jó. Ok, de akkor nincs más választás, mint tudomásul venni, hogy a férjednek sok ez a családosdi, nem vágyik rá. Mert ha vágyna rá, akkor örömmel foglalkozna a gyerekekkel, és nemcsak akkor, ha te ráparancsolsz. Nem fog rá időt szakítani, a saját pihenéséből elvenni, mert nem akarja. Ennyi. Nincs ezen mit szépíteni, sokan esnek abba a hibába, hogy azt hiszik, hogy majd két gyerek az mindig ül a sarokban, elvan magában csendesen, és elég ha néha, amikor eszébe jut és neki is kényelmes, megsimogatja a buksijukat, és ez lég ahhoz, hogy tátott szájjal lessék az ajtót, hogy mikor jön haza apa, hogy aztán ajnározhassák kicsit, de csak addig, amíg apucinak az kényelmes, és nem zavarja az egyéb dolgaiban.

Idegesítőek, hangosak, körülöttük kellene, hogy forogjon a világ, a férjednek meg ez sok. Nyilván nem erre számított, ahogy sokan. Várd meg, amíg nagyobbak lesznek, és ne veszekedj vele.

2013. okt. 9. 07:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!