Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apucinak nem megy az apaszerep...

Apucinak nem megy az apaszerep mit csináljak?

Figyelt kérdés
Már 4 éves a nagylányunk, 1,5 a kicsi. de apucinak sehogy sem megy az apaság. sokszor túl dühösen és szerintem felesleges dolgokért rászól, olyan majdénmegmutatomkiafőnők típusban. pl azért is mert bekapja a kezét. mert milyen undorító meg csak a kisbabák csinálnak ilyet. szerintem meg nem olyan szörnyű hogy néha a szájában van a keze. szerintem nem rossz gyerekek, a lány is már egész kinőtte a hisztit, nagy nagy ritkán fordul elő ha valamiért hisztizik, de tudja hogy úgysem ér el vele semmit. a kicsi az már más, ő az a fajta gyerek akitől megőszülnek a szülők. 1,5 éves de már esett akkorát hogy letört a fogából egy darab, állandóan mindenhova felmászik, esik kel, folyton teli van sebekkel, és nagyon eleven. néha verekszik is, bár mostmár a harapásról is leszoktattam. szóval igazából nincsenek gondok de a párom valahogy nem passzol bele a családba. keveset vagyunk együtt mert dolgozik, szinte állandóan, ha nem a munkahelyén akkor maszekol. most végre el tudunk menni négyesben a játszótérre. de ott is csak veszekedtünk mert felment a pici a csúszdára, és mondtam a páromnak hogy maradjon a mászókás felénél nehogy visszaforduljon a pici és leessen én meg vártam a csúszdás résznél hogy majd ha csúszik megfogom nehogy nagyon elcsússzon. erre ő odajön hozzám hogy hol a kicsi addig az meg megfordult és megijedtem nehogy leessen és rákiabáltam a páromra hogy minek jött ide menjen vissza. és ezt ő megalázónak tartotta hoghy a játszótéren így rászólok. ezen nagyon megsértődött. nem tudom hogy mivel vagy hogyan tudnám rávezetni arra hogy a gyereknevelés nem a szigorból áll és hogy hogyan is kéne a gyerekeivel törődni. amikor hazajön és megkérem hogy játsszon velük amíg megcsinálom a vacsorát, akkor a játszás annyiból áll hogy leül a szőnyegre és bámulja a tv-t. nem érti hogy mi a feladta egy apukának. én azt gondoltam róla hogy majd milyen jófej apuka lesz, mert olyan vidám és vicces és játékos volt de mostanra be van fásulva és olyan szívtelen. persze szereti őket és látom hogy zavarja hogy nem jó a kapcsolat. az a baj hogy talán egyfajta rivalizálás van benne hogy ő akar lenni a főnök, de úgy gondolom úgy senki nem les zjó főnök hogy nem ismeri az alkalmazottjait. senki nem tud jó apa lenni ha nem is akarja megismerni a gyerekeit és mindig csak a rossz tualjdnonságain akar változtatni. próbáltam hogy legyen rutin hogy az esti mesét olvassa el ő a nagylánynak, de nem akarja mert ő fáradt és már elalszik 9kor, a lány meg csak olyan 9.30-10körül szokott. mit tudtok javasolni mert én szeretnék szép nagy családot, de ahhoz apának rá kéne jönnie arra hogy mit is kéne csinálnia egy apukának nem tudom én sem hogy mit várok el tőle, csak azt tudom hogy ez így nem jó. míg nincs itthon tök jól elvagyunk a gyerekekkel ha hazajön tuti 10 perc után már veszekszünk valamin. ő hozzá volt szokva hogy mindig kiszolgáltam, de mióta kettő gyerkőc van azóta rá szoktam szólni, hogy tud magának ő is vizet engedni, tud magának ő is zoknit keresni amit nélkülem is meg tud oldani c sinálja meg mert nekem van elég dolgom a két gyerekkel az esti rutinnál. vacsi-fürdés-öltözés-játszás-ágyazás... rossz mert szeretném ha a gyerekeinknek megbízható, szerető, támogató szülők állnának a hátuk mögött olyanok akik egy csapatban dolgoznak és nem egymás ellen. hogy lehetne ezt helyre hozni?

2013. okt. 7. 10:05
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

Eltoltad nagyon, mikor kiszolgáltad, mint egy gyereket. Az is lehet, hogy utálja, hogy a két gyerek ki van szolgálva, ő meg nem.

A másik: biztos nagyon fáradt lehet, hét közben nem erőltetném a játszást. Majd hétvégén bepótolja.

Ha nincs velük, akkor persze, hogy nem ismeri őket, talán más gyerekes ismerőssel kellene összejönni, hogy lássa, a ti gyerekeitek normálisak és másé is hasonlóan viselkedik.

Vigye el őket vagy csak egyiket egyedül valahová! Boltba, játszóra, biciklizni. Akkor barátkoznak.

Ne erőltesd.

2013. okt. 7. 10:11
 2/25 anonim ***** válasza:
54%

csökönyös-makacs érzelemszegény köcsög a férjed,bocsi..

neki kellene támogatni téged,sőt erősíteni.ha már lelki támogatás nem megy nála,házimunkával is tevékenyhedne,elvégre több gyermeket neveltek.

Jah és Férfi vagyok,ugyancsak házas.

2013. okt. 7. 10:12
 3/25 anonim ***** válasza:
69%
3 gyereked van, sajnálom. A férjed meg azért rivalizál a gyerekekkel, mert nem egészséges a viszonyotok. Nem afelesége vagy, hanem a pótmamája, és mi az, hoyg most nem csak neki keresed ki a zoknit, stb. Lelki probléma van a háttérben. Azért nem jó apa, mert nem apának való a lelkülete. Egy nagy gyerek, és akárki akármit mond, ez negatívum. Vicces, jó fej, persze, de ha nem érett meg a felnőtt létre és felnőtt felelősségvállalásra, akkor lehet akármilyen jó a humora, a gyerekeknek apaként az kevés. Innen szép győzni. Ötletem sincs, hogy nevelj fel valakit, aki eddig nem akart felnőni. De jobb nem lesz, az fix.
2013. okt. 7. 10:23
 4/25 A kérdező kommentje:
rettentő türelmetlen, így nem is szereti boltba vinni őket mert hogy akkor akarnak választani valamit és nehogy hiszti legyen. vagy ha már hiszti van nem tudja kezelni, ordítozik egyből minden kis hülyeségért. de ha valakinek van valamilyen ötlete arra hgoy ezt a helyzetet hogyan lehetne megoldani azt szívesen meghallgatom. Mindenféleképpen meg szeretném ezt oldani. nem akarom hogy egy rossz apa mellett nőljenek fel a gyerekek.
2013. okt. 7. 10:24
 5/25 anonim ***** válasza:
43%
Megmondod,hogy változtasson a mentalitásán,és hozzáállásán,mivel az ő gyermekei.nem bánhat ilyen ridegen.Más meg az állami gondozott gyerekeket is úgy szereti mint a sajátját....Talán elkéne picit beszélgetni,vagy pofán baszni..és majd ráérezne,ha így sem megy a dolo9g,akkor nem alkalmas az apa szerepre,és mást köll találni.Szóval csak keményen ;O
2013. okt. 7. 10:28
 6/25 anonim ***** válasza:
78%
hát szerintem is látnia kéne hogy más apuka hogyan bánik a gyerekeivel, valamint egyedül kéne hagynod a gyerekekkel egy időre. először csak 1-2 órára, utána délutánokra hogy összeszokjanak. az sem ártana ha az esti rutint ő csinálná végig. annyi a lényeg hogy többet kell a gyerekeivel együtt lennie. vigye ő őket oviba és bölcsibe, ha tud menjen ő értük stb.
2013. okt. 7. 10:31
 7/25 A kérdező kommentje:
sajnos nem tud érte menni mert 6-17 ig dolgozik. hétvégén is mert építkezünk és a házat csinálgatja. szombat általában a szabad szombatunk. olyankor anyósoméknál vannak a gyerekek. mert párom igényelte hogy kettesben is legyünk néha. vasárnap délben szoktunk a gyerekekért menni, szóval a vasárnap délután az egyetlen amikor esetleg ráérne de sokszor az sem szabad mert dolgozik a háznál.
2013. okt. 7. 10:39
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki egész nap melózik,nehéz otthon belezöttyeni a gyerekekkel való foglalkozásba úgy,hogy igazából semmi rutinja így minden alkalom külön megterhelő.Sajnos ahhoz,hogy ezen túl tegye magát,egy nagyon csupaszív embernek kellene lennie.Legyetek néha kettesben is,lepasszolva a csemetéket és beszéljétek meg,mikor tudna ,akár csak a hétvégeken úgy időt szánni a gyerekekre,hogy az neki és a gyerekeknek is öröm legyen.Ha nem megy,meg fogadd el ilyennek,parancsra senki nem lesz jó szülő.Az apukák egy része amúgy is akkor lép be igazán a közös nevelésben,amikor már nincs macera vele és lehet menni vele bringázni,moziba stb.
2013. okt. 7. 10:46
 9/25 anonim ***** válasza:
48%
Sosem értettem miért kell lepasszolni a gyereket. Olyan mintha feleslegesek lennének. Együtt vagytok egy család, a gyerekekkel, ez olyan mintha zavarnának benneteket. Apukának is rá kellene jönnie, hogy együtt vagytok egy közösség nem csak ti ketten.
2013. okt. 7. 10:53
 10/25 anonim ***** válasza:
33%

Férfiszemmel nézve a gond az, hogy ma egy csomó anyuka egyszerűen nem tudja, hogy hogyan kell gyermeket nevelni.

Divat az, hogy ma mindent megengedünk a gyermeknek, a gyerek a hisztivel, sírással kizsarolja anyukánál, hogy minden az akarata szerint történjen, így a gyerek nem szokik rendhez.

Pedig még a ilyen gyerek is kezesbárányként viselkedik, ha következetes, szeretetteljes, de tekintélyparancsoló nevelési módszerekkel szembesül, amit otthon a férj a feleség szabotálása miatt nem tud megvalósítani. De pl. mikor a férj anyja vigyáz a gyermekre akkor az olyan mintha kicserélték volna (intelligensen fedezi fel környezetét, nem szór szét semmit, eszik rendesen, akkor alszik amikor azt nagymama tervezi).

A gond az, hogy a feleség szerint a gyermekeit diplomás sikeres emberekké nevelő anyós nem ért a gyermekneveléshez, és ha férj finoman célzást tesz rá, hogy felesége(anyósától) vehetne leckéket gyermeknevelésből,abból csak oltári veszekedés lesz, viszont a gyermeknek meg az egész életben való sikerességét veszélyezteti az, ha kiskorában nem szokik rendhez, fegyelemhez.

2013. okt. 7. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!