Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem szakadnak le a fiúk...

Miért nem szakadnak le a fiúk az anyjukról?

Figyelt kérdés
És miért olyan lányt választanak felségül, aki tiszta anyjuk (jobb esetben belsőleg, rosszabb esetben külsőleg is)?

#fiú #anya #feleség #fia #szülő gyerek kapcsolatok
2013. okt. 3. 21:13
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

18-as én nem pontoztalak, de valószínűsítem, hogy a megfogalmazásod a probléma, nem azzal, hogy elmondod mit érzel. Azzal nincs probléma.

De mindenki megérdemli a minimális tiszteletet, akkor is ha amúgy nem tökéletes. Az utálom, meg a nem szeretem és a "jó, hogy nem látom a képét" pedig nem megoldás, csak érthető reakció. Ha végiggondolod, akkor az utálatod csak fokozza anyukád szorongását, és igyekszik majd fokozni ezt a kétségbeesett viselkedést. Nem kell utálni senkit, nem kell tüntetőleg tiltakozni, egyszerűen és szépen el kell költözni, ahogy Te ezt már meg is tetted.

Nálad nincs komoly gond, hiszen látod a problémát, a dolog innentől nem kétoldalú. Te már kvázi "rendben" vagy, anyukádnak lenne szüksége segítségre. A viselkedéseddel és a hozzáállásoddal pedig nem segítesz neki. Ha nem ért a szép szóból akkor valószínűleg magától nem fogja megérteni mi a gond, de ha ezzel az erős érzelmi ellenállással beszéltél eddig is vele, akkor megpróbálhatnád szeretettel elmagyarázni neki. Mert mint mondtam, ha érzi a szeretet hiányát, valószínűleg pont az ellenkezőjét éred el vele. Elköltözni pedig nem csak utálatból lehet.

2013. okt. 4. 13:20
 22/23 anonim ***** válasza:
Bocsi, a 20-as meg a 21-es is én vagyok, csak valamiért először nem küldte el, mire megírtam megint addigra elküldte az előzőt. Elnézést!
2013. okt. 4. 13:21
 23/23 anonim ***** válasza:

Vannak rosszul szerető anyák. Sajnos, a gyermek issza levét, annak is, ha szeretetével önző módon rátelepszik, annak is, ami a legrosszabb, hogy képtelen szeretni.

A kiegyensúlyozott és békés élet legfontosabb eleme a megértés és a tolerancia. Ez vonatkozik a szülőkkel való kapcsolatra is. Talán aki kikutatja, miért olyan az anyja, amilyen, az könnyebben megérti őt és hibáival együtt tudja szeretni. Hidd el, szülőnek lenni sem könnyű.

2013. okt. 11. 02:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!