110l-és akvariumom van, nehány napja. Mikor beuzemeltem 2 napig ment csak a technika a vízben, 3 nap után jöttek a növények bele, majd tegnap a halak. Olyanokat választottam, amit a boltban javasoltak, hogy együtt tarthatoak. A halak remekül vannak, de ma reggelre a novenyeim egy részének leszakadt darabjai úsznak a víz tetején...Vmelyik hal csinálna? Ezek vannak benne: Carassius auratus 6db, neon 4 db, sílver dollár 2 db, guppi 5 db, valamint 2 db csikhal és 3 db algazo.mi lehet a gond?
Szerintem az algázó rágta meg, viszont nem érdemes kivenni őket, mert ugye tisztítják a vizet.
Én is ugyanígy jártam, úgyhogy inkább műanyag növényeket tettem be.
2013. aug. 26. 10:01
2/12 A kérdező kommentje:
De én semmikepp sem szeretnek bele műanyagot.nagyon akartam ezt a zöld szigetet a lakásba. Nem tudom a növény a gond vagy Vmelyik hal?esetleg túl,erős a szűrő?
2013. aug. 26. 10:04
3/12 anonim válasza:
Szerintem a szűrővel nincsen gond. Hallottam olyan növényekfajokról, amiket nem esznek meg halak. Talán, ha olyanokat telepítesz bele, akkor megoldódik a probléma. Próbáltam keresni linket, de nem találtam. Szerintem kérdezd meg a szaküzletben, hogy milyen fajokat tehetsz bele.
2013. aug. 26. 10:12
4/12 anonim válasza:
Normális esetben nem szakadnak le a növények a halaktól (kivéve a növényevő sügereket mert ők megeszik úgy ahogy van) egyébként 4nap nem elég járatni az akvit kell min 2hét ráadásul nem az eladótól kell tanácsotkérni mert az 90%ba csak eladni akarja a cuccokat.Nem lehet hogy a szűrés előtt van és az szaggatja szét őket?
2013. aug. 26. 10:20
5/12 Platypus válasza:
Ezzel az akváriummal csúnya gondok lesznek. 6 aranyhal 110 literbe eleve borzasztó választás. 20 centisre fognak nőni, akkor is, ha a boltos azt mondta hogy ez kicsi fajta. A többi hal sem működik ebben a kombinációban. Kevesebb faj, több egyed kéne.
A növény valószínűleg erősen fényigényes faj, esetleg víz fölött szaporították és nem alkalmazkodott elég gyorsan. Szóval pontosan milyen növény is szakadt szét és milyen világításod van? Nem valószínű, hogy a halak csinálták.
2013. aug. 26. 11:16
6/12 anonim válasza:
akvárium bejáratási ideje 2 hét !
az eladóra tilos hallgatni neki minden eladó!
az aranyhal hideg vízi a neon,guppi algázó és valszeg a csíkhal is meleg vízi szal nem jó a párosítás arról nem is beszélve hogy a neonból minimum 8 darab kell mert csapathal szal szinte semmi nem jó az akváriumban am milyen szűrő van benneM gondolom fan 1 vagy fan 2...
2013. aug. 26. 11:43
7/12 anonim válasza:
* milyen szűrő van benne ?
2013. aug. 26. 11:44
8/12 anonim válasza:
ekkora akváriumba ne tarts aranyhalakat nekik minimum 200 liter kell!
2013. aug. 26. 13:03
9/12 anonim válasza:
de ha mind a 6 aranyhalat megtartod akkor inkább 300 liter vagy több kellene
2013. aug. 26. 13:03
10/12 anonim válasza:
Anubiast tegyél azt nem tudják megrágni, mert erős vastag növény, és van belőle sok féle.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!