Mit csináljak? Utálom a nevelőapám.
Meg kéne értetni az anyukád új férjével, hogy anyukádat elvette feleségül, de attól még nem lett a te apukád, sem a gyámod.
Lehet véleménye veled kapcsolatban, de beleszólása nincs az életedbe.
Ha szeretné, hogy elfogadd őt, próbáljon meg megértéssel közeledni hozzád. Másképp csak a feszültség fog nőni köztetek, és ez neki sem érdeke.
Szóval: lehet véleménye, de azt közölje kulturáltan, és csak mint magánvéleményt.
A te sorsod, életed az édesanyádra és rád tartozik döntés szinten. Nálatok van egy szokás, stílus, hogy hogyan beszéltétek meg a napi gondokat, egyáltalán, hogy hogyan közlekedtetek egymás közt a mindennapokban.
Tőletek mindig is idegen volt az ingerültség, utasítgatás, az ellentmondást nem tűrő kinyilatkoztatások.
Kérd meg, hogy a rád vonatkozó dolgokat bízza rád és az anyukádra.
Amúgy nem hiszem, hogy rosszat akar, csak a stílusával van gond és hozzád állásával. Úgy viselkedik veled, mintha pótapád lenne.
Ő anyukád férje, de nem a "nevelőd". Vagyis nem attól lesz nevelőapa, ha hatalmaskodni akar feletted, akihez tulajdonképpen semmi köze nincs.
Próbáljon meg téged egyenrangú félként, jó barátként megközelíteni, hogy el tudj gondolkodni azon, mikor fogadható el a véleménye.
Ahh nekem is ugyan ez van... Csak nekem már lassan 10 éve. Ugyan az a stílusa,mint amit te leírtál. De amúgy nem csak arról van szó, hogy én nem kedvelem. Ő is biztosan utál. Ordibál velem,flegmázik és sérteget. De nem csak engem, anyát is. Most kb 7 éve hogy lett egy gyereke anyammal. Ő vele is ugyan úgy kiabalni szokott, viszont őt ölelgeti,puszilgatja,dicsérketi közben. Én meg csak a rosszat kapom tőle. Tényleg semmi nem elég! Pl néhány hónappal ez előtt tudtam meg, hogy felvettek a Tömörkény Gimnaziumba (Szeged kb 3. legjobb gimiébe) ÉS MEG CSAK NEM IS GRATULÁLT! Sőt! Aznap,amikor megtudtam,volt egy edzésem is. Este fél 9 körül haza érek,es nem hogy azzal várt volna, hogy "Gratulálok", hanem... Lebaszott mert nem húztam be a kukát...
Persze, én sem azt varom,h minden este jóéjt puszit adjon, viszont... Ez azért amit csinál,kva szarul esik... Aztán meg még sértegeti a vérbeli apámat is. Persze,nem azt mondom,h ő egy minta apa, viszont a nevelő apámnal sokkal jobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!