Serintetek párom volt barátnője megőrűlt, hogy ilyen
dolgot kér tőlünk?
Teljesen érthető ez a kérés,akkor is,ha nem teljesíthető.Nem akarja,hogy intézetben ,otthonokban nőljenek fel.Viszont ma már van nevelőszülői hálózat,ahol családban nevelkedhetnének tovább.A helyi gyermekvédelmi szolgálattal kell felvenni a kapcsolatot,hogy időben legyen helye a gyerekeknek és egy napot se kelljen intézetben,otthonban tölteni.Ebben viszont kötelessége segíteni a párodnak.
2013. szept. 30. 10:52
12/34 A kérdező kommentje:
A szülei idős emberek, nem tudnák ellátni a két kicsit. Esetleg a nagyfiú jöhetne hozzánk de mivel már nagykorú így ő nem akar.
Bírom, mikor valaki a kérdésből kihagyja a lényeget! Meghalt már a nő férje, a szülők idősek, nincs aki majd gondoskodjon a gyerekekről. Így érthető a kérése, bár elég nagy dolgot kér. Ezt nektek kell eldönteni, hogy vállaljátok-e vagy sem.
2013. szept. 30. 11:00
érthető a te álláspontod, de ugyanúgy érthető az anyáé is
képzeld magad az anya helyében ... elfelé készül ebből a világból, és itt hagy két nagyon kicsi és egy nagyobb gyereket ... tragédia ... persze, hogy keresi a megoldást, és kétségbeesésében a párod találta meg, akit ismer, akit - úgy tűnik - értékes embernek tart ... nem tudom, én mit tennék a párod helyében, mert ez életre szóló döntés ... nem valószínű, hogy be merném vállalni ... persze függ minden az anyagi helyzettől is, meg attól is, hogy a párodnak van/volt-e egyáltalán kapcsolata a gyerekekkel
2013. szept. 30. 11:03
15/34 A kérdező kommentje:
Párom csak látásból ismeri a gyerekeket. Szóba került még mint lehetőség a nő sógornője de neki is sok gyereke van így nem tud többet vállalni.
Megértem, hogy aggódik a gyerekeiért, de én tuti nem vennék magamhoz egyetlen gyereket sem, hacsak nem égnék a vágytól egyért, de nekem nem lehet. Saját szeretnék, arra keresni, azt nevelni, azt gondozni, és hacsak nem lenne belőlem multimilliomos, nekem erre nem futná se pénz, se energia se semmi tekintetében, a sajátomat meg nem hoznám hátrányba. Ha meg nem szeretném a gyerekeket, akkor nem is kérdés.
2013. szept. 30. 11:08
Adja inkább intézetbe őket?
Nyilván nem képes ellátni őket ezért keresi a legjobb megoldást.
2013. szept. 30. 11:09
Mérhetetlenül sajnálom a nőt...Gondoljátok meg,hogy megtehetitek-e,vagy esetleg gondolkodjatok ti is,hátha segítetek neki megtalálni a megoldást.
2013. szept. 30. 11:15
Miért kell megkérdőjelezni azt, hogy normális-e,csak azért, mert a gyerekeinek akar boldog életet egy -valószínűleg- haldokló anya?
Nem kell magatokhoz venni őket, csak gondolom ez is eszébe jutott,mint lehetőség.
Én biztos segítenék neki valahogy.Pl. megfelelő családot keríteni a gyerekeknek.
2013. szept. 30. 11:36
Igen, szerintem normális. És ha egy kicsit empatikusabb lennél, kedves kérdező, akkor ezt te is így gondolnád. Evidens, hogy nem örültök annak, hogy a nyakatokba akarja sózni a gyerekeket. De ha nincs más választása, akkor kénytelen visszanyúlni a múltjába segítségért. Nincs ezzel is semmi gond. Megpróbált valamit, ami akár össze is jöhetett volna.
2013. szept. 30. 11:40
Kapcsolódó kérdések: